handdator

Visa fullständig version : Motorproblem



Casimir_rc
2006-06-23, 10:12
Idag när jag skulle ställa tomgången på min Os fl-70 så startade den men så fort jag tog bort glöden så stannade den och ville den inte starta på nytt. Men nu när jag snurrar runt proppen så på ett ställa så säger det
" niks naks",hackar kan man säga och den är så där hackit som om du skulle dra en spak fram och tillbaks.

Vad är felet? Misstänker något med ventilerna.
Senast bytt jag en propp på den och efter det har den inte varit igång.

bokis
2006-06-23, 11:23
Den är i början av sin karriär och det är då som finliret med tomgångsnålen behövs...Det du behöver är att justera tomgångsnålen,förmodligtvis går den för rikt...Ha glöden kvar efter att du har startat den o nåla in den,försiktigt,du kommer att märka att den ökar i varv..Jag brukar nåla in den så att den stannar,därefter öppna ett halvvarv så att den går igen,det brukar göra susen.Du har väl justerat huvudnålen så att den går på fullvarv? Om inte ,gör det först INNAN du gör den här proceduren..Annars så tror jag att Ove på sin hemsida har en lysande förklaring om tillvägagångssättet!

Casimir_rc
2006-06-23, 12:07
Men det är inte det som är problemet utan det där lustiga "hackadet"
Annars går den mycket fint

Men tack annars :)

bokis
2006-06-23, 12:25
Tyckte du skrev att den stannade när du kopplade ur glöden..Ljudet du hör kommer ifrån stötstängerna o kammen,tvivlar på att du behöver ställa in ventilerna...

Casimir_rc
2006-06-23, 12:33
Ventilerna är inställda och funkar,flög på torsdagen och då hade den inte sådat lustig ljud och hackning vid ett visst skede.Skall ta den till en motor expert i klubben efter midsommaren.

Casimir_rc
2006-06-23, 15:39
Prövade igen men motor stannade genast som jag tog bort glöden men förut har den inte gjort så :evil: :idea:

Och så när man skall starta på nytt så startar den inte. :help:

Casimir_rc
2006-06-23, 19:31
Kör med Os F stift.Fick motor att gå men så stannade den. Lade märke till att tanken var upp och ned(hade haft ur tanken från planet :)men slangen till förgasaren låg på samma nivå som förut men ljuddämpar slangen var ner och det ran ut bränsle och in till ljuddäm.

Kan det ha påverkat något?

bokis
2006-06-24, 07:20
Nu vet inte jag hur du har monterat motor o ljuddämpare men det får inte rinna in soppa via avgasventilen in i cylindern....Att den blir trög runt vändläget kan ju bero på att det står soppa i cylindern..Använder du startmotor så kan du knäcka vevstaken O du ska inte ha tanken så högt så att det blir hävert in i mptorn,har du det så får du nog fundera på att sänka tanken/montera motorn liggande på sidan..

Casimir_rc
2006-07-01, 20:10
Nu startade motor idag,4 gånger och allt PDT_Armataz_02_11

Måste bara 8) :dizzyz:

loop
2006-07-01, 20:14
Vad har du gjort för att få den att gå??

Casimir_rc
2006-07-01, 20:16
Int något.Men ibland har glödstiften blivit full av bränsle men har brännit bort det men den startade inte då heller men idag hände det. Det var även idag bränsle i stiften men jag brännde bort det och den startade :D

loop
2006-07-01, 20:34
Har du motorn inverterad?

Casimir_rc
2006-07-01, 20:40
Motor ligger snett lite,över90grader åt höger (bakifrånsett)

På Smf finns en bild av denna:
http://www.svensktmodellflyg.se/forum1.asp?viewmode=1&msgid=95196&page=&CurrentMainTopic=3