handdator

Visa fullständig version : Lekande och landningsträning med AT-6Bj
2006-08-10, 13:28
Tingeling!

Tänkte jag skulle dela med mig ännu en film av min AT-6 Texan, tycker själv att jag börjar får kläm på denna modell nu. Men det skall också säjas att den är rätt jobbig att flyga. Man måste vara med till 110 % hela vägen från start till landning.

Jag kör också flaperons på min AT-6 Texan och det hjälper rätt mycket vid landningen, sen går det att flyga med den rätt sakta om man kör på flaperons.

Videon visar lite lekande och lite seriös träning på att landa. Jag flyger väll hyfsat och brukar inte ha större problem med att landa. Men jag brukar också och träna landningar med jämna mellanrum. Känner flera som borde spendera lite mera tid på att träna just på att landa då det är en konst att kunde landa bra. Men tyvärr så tar dom sig inte tid till det, roligare att flyga så får landningen bli som den blir.

http://www.bjsmodellflyg.se/e107_plugins/autogallery/Gallery/Rc%20bilder%20och%20video/Video/th_lekande_och_landningstraning_AT-6.wmv.jpg (http://www.bjsmodellflyg.se/e107_plugins/autogallery/autogallery.php?show=Rc%20bilder%20och%20video%2FV ideo%2Flekande_och_landningstraning_AT-6.wmv)
Nää klicka här eller på bilden om ni vill se videon. (http://www.bjsmodellflyg.se/e107_plugins/autogallery/autogallery.php?show=Rc%20bilder%20och%20video%2FV ideo%2Flekande_och_landningstraning_AT-6.wmv)

sundqvistjohan
2006-08-10, 14:57
Roligt att se Texan flyga. Av ren nyfikenhet gick jag och kollade Seagulls AT-6 Texan på www.rcuniverse.com och hittade en enda recension.
http://www.rcuniverse.com/product_guide/kitratings.cfm?kit_id=3502
Recencentens första lågvingade modell och han tyckte att den var lättflugen - antagligen lättare setup än din, då man sett klipptendenserna i din tidigare film.
Landningarär vi väl alla tvungna att öva efter varje flygning. Brukar undvika att ta ner modellen i onödan på vårt standardfält (en bucklig traktorväg där gräset är klippt). Vägen är ca 2,5 m bred och har just nu högt gräs vid sidorna. Det kräver sin koncentration och räcker med en landning per flygning :-) När hela fältet är slaget har vi å andra sidan ett hundra meter brett och flera hundra meter långt gräsfält. Tyvärr har andra omgången gräs vuxit väldigt långsamt, men vi hoppas att bonden ska slå gräset snart.

hälsn. Johan

Bj
2006-08-10, 18:59
Tjena!

Läste recension och tyckte väll den va lite tunn, va inte så mycket skrivit där. Men hur han kan säja att planet är lätt att flyga vet jag inte. Kan vara att jag och Bokis tar fel och kanske vill ha lite lugnare modeller.

Förstår att med en sådär bana blir det inte roligt att träna på landningar, men om man har möjlighet tycker jag att man borde köra ett träningspass av och till. Jag kan jo inte gnälla som flyger på en asfaltbana som är 25m bred och 1800m lång och ett hav av plats å flyga på.