handdator

Visa fullständig version : EZ P51 Dago Red premiärflugen!! (Enbart bilder tyvärr..)taygher
2006-09-04, 10:23
Hej på Er alla glada modellflygare! I lördags var det äntligen dags för premiärturen med min nya EZ Dago Red Musse. PDT_Armataz_02_22

Jag totalkraschade tyvärr dess föregångare i våras p.g.a. skevservokabel som lossnade från mottagaren. Eftersom denna kärra flög som på räls började sökandet efter en likadan omgående. Hade sett att OK Models (som tillverkar EZ-modellerna) tagit fram en ännu snyggare variant av Dago:n. Min gamla kärra hade några år på nacken, jag köpte den begagnad av en trevlig och rutinerad RC-pilot i Stockholm.

Ganska snabbt stod det klart att det inte var helt lätt att få tag på en EZ-Dago längre. Hittade inget på MRC:s hemsida, inte heller på OK-models japanska hemsida. Kom på att jag sett en tysk hemsida men där fanns den inte heller kvar.. Jag chansade och mailade den tyska firman, Pichler Modellbau och fick svar efter några minuter! De hade en Dago Red med liten fraktskada längst bak på kroppen som jag fick 40% rabatt på!! PDT_Armataz_02_43

Efter några veckor kom den hem och under sommaren har bygget gått långsamt framåt. Kärran har spv. 139cm och är, som alla EZ-modeller, lite egen i sin konstruktion. Ett traditionellt balsa/lättplywood-bygge klätt med en tunn foam, på den någon typ av papper med all grafik färdigtryckt och ytterst ett lager mylar som tål bränsle och div. rengöringsmedel. Det positiva med konstruktionen är att den är förb****t snygg och lätt att få ihop. Det negativa är att den i princip är omöjlig att reparera på ett bra sätt om man "landar lite väl hårt.. :lol:

Lat som jag är har jag inte fått till några vettiga byggbilder utan fick fram kameran först när kärran nästan var klar.. PDT_Armataz_02_15
Klistrar därför in lite detaljbilder som jag tidigare hittat på nätet oxå.

http://www.svensktmodellflyg.se/users/1919/dago03.jpg
http://www.svensktmodellflyg.se/users/1919/dago06.jpg
http://www.svensktmodellflyg.se/users/1919/dago05.jpg
http://www.svensktmodellflyg.se/users/1919/Dago_all_lined_up.jpg
http://www.svensktmodellflyg.se/users/1919/Dago_with_decals.jpg
http://www.svensktmodellflyg.se/users/1919/Dago_ready_to_go.jpg

Jag har klämt i en OS91FS i maskinen och fick göra ett liknande arrangemang med stötstången till trotteln som på bild Dago05. Förgasaren hamnade RIKTIGT nära brandväggen.. :badgrin:
Modellen är klart övermotoriserad men det är ju originalet oxå!! Premiärturen gick över förväntan, behövde enbart trimma några knäpp på skeven och ett knäpp på höjdrodret sedan gick rakt och fint... och väldigt snabbt. Har en APC 14x6 i nosen och flög obehindrat i skaplig motvind på 1/4 gas..

När det var dags för landning fann jag att den har bättre lågfartsegenskaper än jag vågat hoppas på.
Satte ned den mjukt och fint på första försöket. (Precis som vanligt..) PDT_Armataz_02_40

Skall utforska kärrans kapacitet vidare under hösten, gjorde enbart en start p.g.a kraftiga vindar och otåliga familjemedlemmar.

Var lite osäker på var om jag skulle lägga in detta under byggdagbok men beslutade mig för att placera det under bilder istället. Lyckades tyvärr inte klistra in bilderna direkt utan det blev länkar av dem.. Hmmm.. jag är som tur är bättre på att flyga än att hacka på datorn.. PDT_Armataz_02_03

Jag kan tveklöst rekommendera denna kärra om det är någon som tycker den ser intressant ut. Så länge man landar mjukt håller sig EZ-modellerna väldigt fräscha. Och prestandan är det inget fel på! Det verkar som att det krävs lite detektivarbete för att hitta en dock..

Mvh, Lars Westin

Mr J
2006-09-04, 10:47
Var lite osäker på var om jag skulle lägga in detta under byggdagbok men beslutade mig för att placera det under bilder istället. Lyckades tyvärr inte klistra in bilderna direkt utan det blev länkar av dem.. Hmmm.. jag är som tur är bättre på att flyga än att hacka på datorn.. PDT_Armataz_02_03Jag hjälpte till lite så du fick bilderna i inlägget istället för som länkar.

taygher
2006-09-04, 11:00
Tack för hjälpen!! PDT_Armataz_02_43

/Lars

tonic
2006-09-04, 11:14
Stiligt! Lite video som plåster på såret hade varit helt ok :)

taygher
2006-09-04, 11:29
Har tyvärr ingen videokamera själv men skall försöka övertala en kompis i klubben som filmar lite ibland..

/Lars

zeno
2006-09-04, 11:38
Skitsnygg!
Synd att dom är så svåra att få tag på EZ modellerna, dom jag har sett på bild har varit mycket fina...

Normalt brukar jag föredra warbirds med kamouflage och kulsprutor, men den där var ju grym!
Röd med flames och bara skriker "Jag går som ett #%&¤ spjuuut!"!

DrHanke
2006-09-04, 12:59
Jo röda faran, skitsnygg! Alltid verkar det vara så att när man hittar en bra och snygg modell man trivs med så läggs tillverkningen ner... varför? Hur som haver, lycka till med flygningen!!

Ompa
2006-09-04, 19:42
Keep it up.
Ur läcker kärra PDT_Armataz_02_44
En video får det nog bli på den så smånigom väl???

taygher
2006-09-19, 10:31
Modellflyghobbyn har sina stunder, både ljusa och mörka..

I torsdags hade jag ordnat med DV-kamera + kameraman och vädret var helt perfekt. Tror Ni att min OS91:a ville vara med då?? Nix pix.

Den har alltid varit en riktig trotjänare men nu var den inte alls med på noterna. Gick enbart några sekunder efter start, spikade (eller kanske snarare brummade) vid mellangas efter febrila försök att justera nålen.

Nu har jag delvis plockat isär den och inspekterat. Hittade lite möös i förgasaren, polerade bort lite sot på ventilerna. Bytte ut rören i tanken till hårda mässingsrör (originalrören i alu var svåra att böja utan att platta till dem..) och har sett över slangdragningen så att det inte finns några skarpa böjar. Nytt stift sitter i och glöder ordentligt. Skall provstarta ikväll och går den inte nu kan den bli kandidat till SM i kast med liten motor..

Är det bara jag eller är det jäkligt irriterande med en motor som tjurigt vägrar starta?? :evil:

/Lars