handdator

Visa fullständig version : Ventilerlintan
2006-09-21, 16:08
Nu har ja kört min saito i typ 2 timmar och det är dags att ställa in ventilerna enligt instruktins boken.. Kommer ja märka nån skillnad?

Ibörjan så kunde man dra sej ur en hovring utan problem, stack rakt upp, men nu så värkar det som den inte orkar.... vilket är konstigt, den hovrar på under halv gas... Kan det bero på ventilerna? Har dock aldrig haft nålen bra inställd då ja inte har nån varvräknare... den går bra oavsett om man har nålen öppen 3 varv eller nästan 4 röker lite mer bara. försöker köra lite fett... lite svårt bara när man inte har nån varv räknare...

bokis
2006-09-21, 16:35
Att den går bra oavsett 3 eller 4 varv på nålen är oroväckandeden, borde gå bra på 1½-2 varv..
Låter på mig som att du har stopp i bränsletillförseln..
Dessutom,har du nålat in den på "tomgångsnålen? Ibland får man det fenomenet när den är för snålt ställd på tomgång ,då reagerar den knappt på huvudnålen när den öppnas..Ventilspelet ska kontrolleras men ej nödvändigtvis ändras o visst kan det göra lite skillnad men...Skulle nog kolla bränsleslangar o förgaseriet,tryckluft är mumma för sånt!

lintan
2006-09-21, 16:47
Det är en saito 150. 1½-2 varv.. varv bara?
Låter lite tycker ja..?? enligt boken så ska den vara öppen 5 varv vid inkörning, (40 min)
Har dock inte ställt in tomgångsnålen då ja tycker den går fint över hela registret, men det är vid hovring den inte orkar dra iväg. har inte för stor propp heller..

lintan
2006-09-21, 16:49
ska prova skruva lite på tomgångs nålen... den kanske är mycke uppskruvat som man inte ska riskera nått dom första gr...