handdator

Visa fullständig version : Walbro förgasar problemkrokko
2007-04-10, 18:43
Har en ZDZ50NG som inte gått på ett år. Nu suger den ingen soppa alls. Har testat med demonterad motor o slang till soppa intill. drar runt proppen med full choke, inget sug. VAD GÖRA?

colsson
2007-04-10, 18:51
Har du kollat membranen i förgasaren? De kan torka och spricka med tiden.

tonic
2007-04-10, 18:57
Ifall membranet ser ok ut, så bör du kolla ventilen som membranet reglerar. Kolla också så du har vevhusventilation. Annars fungerarinte membranet!

Du ksn testa detta genom att ta bort ventilen. Då ska motorn flöda. Det bör rinna mycket soppa och motorn blir sur. I fall detta sker så bör du kolla packningarna, membranet och ventilen så den öppnar och stänger som den ska!

krokko
2007-04-10, 20:53
ska man kunna blåsa genom soppaintagsröret eller ej? I mitt fall är det stopp, går inte att forcera igenom varken luft eller bensin

tonic
2007-04-10, 21:23
ska man kunna blåsa genom soppaintagsröret eller ej? I mitt fall är det stopp, går inte att forcera igenom varken luft eller bensin

Så länge man inte har tryck ner till membranet (både från och till) så kommer inte ventilen att öppna. Då har du inte någon möjlighet att blåsa luft genom förgasaren. Om du öppnar bakstycket dår membranet sitter, så finner du ventilen under membranet. Om du plockar bort detta kommer du kunna båsa luft genom bensinröret. Annars så täpper ventilen igen för att inte soppa ska flöda motorn när den går.

Du kan inte blåsa luft när motorn inte är i rörelse då du inte har "vevstaksluft" som reglerar till och frånluft. Det är denna luft som styr membranet som i sin tur öppnan och stänger ventilen till bränsletillförseln i förgasaren.

Jag hoppas detta var till lite hjälp?

Annars får du fråga på. Så får vi hoppas vi kan hjälpa dig!

Vismund
2007-04-10, 22:03
Ett bra knep för att få henne att suga bättre, är att täppa till det lilla hål som finns på choken.

(hmmm....host....hmmm :oops: )

krokko
2007-04-11, 09:31
lade förgasaren i bensin över natten. öppnade och kontrollerade membranet samt blåste rent i insugningsröret. Med öppet spjäll o stängd choke suger den nu ca 2-3cm per flip genom röret. Jag tror att jag ställt choke servot aningen snålt (för att det inte ska ligga på o brinna sönder). I fortsättningen kommer jag att ha manuell öppning o stängning av choken, tror att man får bäst känsla för öppet eller stängt då!
Tack för hjälpen, bara det slutat regna idag ska jag ut o pröva lyckan igen!