handdator

Visa fullständig version : inkoppling acc till mottagare



loop
2007-05-14, 15:10
Har en 8 kanals futaba mottagare och kanal 8 är kombinerad med accingången. Jag behöver kanal 8 till ena höjden men jag har kanal 7 ledig så jag tänkte koppla in accen där i stället är det Ok??

Vismund
2007-05-14, 15:27
Jag har aldrig stött på en mottagare där denna metod INTE är ok.

McRegor
2007-05-14, 15:28
Hej,
Spänningsmatningen till mottagaren är parallellkopplad över alla kanaler så visst kan du göra så. Jämför med då man t ex kör eldrivet och använder en BEC i fartreglaget som matar mottagare och övriga servon - det sitter i en Futaba på kanal 3 och det går ju alldeles utomordentligt.
Hälsningar
Roger

loop
2007-05-14, 15:30
Misstänkte att det inte skulle vara något problem ville bara dubbelkolla
Tack för alla snabba svar.

Johan

colsson
2007-05-14, 15:44
Vill du använda alla kanalerna till servon så kan du koppla in accen på en Y-kabel på någon av kanalerna.

Wåfflan
2007-05-19, 00:57
På min 149DP finns det en ingång som heter DSC, vad är det för något??

plutoorjan
2007-05-19, 09:13
På min 149DP finns det en ingång som heter DSC, vad är det för något??

Där kan du koppla in en kabel mellan mottagaren och sändaren och på så sätt styra servona utan att sändaren sänder ut en signal. Krasst sett kan du ta ut kristallen och fortfarande styra servona. Detta används för att kontrollera inställningar i radion etc. tex. i depån vid tävlingar där "min" kanal kanske är upptagen för tillfället.

Något förvirrad förklaring men jag hoppas att du förstod vad jag menade.

Mvh Örjan.

Wåfflan
2007-05-19, 09:27
Aha!!

Tack!