handdator

Visa fullständig version : Erfarenhet av Above All - Wilga 2000loop
2007-06-05, 14:49
Jag har en på jobber som funderar på att börja flyga.
Någon som har någon erfarenhet av Above All - Wilga 2000 som finns hos mft?

McRegor
2007-06-05, 16:13
Hej,
Igår var det en nybörjare på Klubbfältet som startade sin karriär med en sån kärra - men med en lärare som hjälpte till.
Och andra gången kärran var i luften så flög han till stor del själv - givetvis behövdes hjälp av läraren ibland men jag var förvånad att det gick såpass bra.
Kan säga att av det jag sett hittills så verkar den vara lättflugen och inte ha några hyss för sig. Kan både flyga hyfsat långsamt men även lite snabbare.
Det jag spontant inte gillade var den långa, gängade axeln i motorn (proppfäste a'la GWS IPS) - som gjord för att böja.
Sen var den rätt trång vid ackepacken så det gäller att välja extraackar med omsorg. Vidare borde man nog ha lite större "avluftningshål" - i vart fall nu under den varma årstiden. Kylluften kommer alltså in med utloppet är klart i minsta laget.
F ö är det vad man kan vänta sig av en "friggo-kärra" med en enkel radio - den gör sitt jobb som nybörjarkärra. Den som tänker fortsätta torde rätt snart skaffa sig en radio med större möjligheter - därmed inte sagt att den som medföljer är dålig men den har en utrustningsstandard a'la 70-talet.
Men som helhet får man nog säga att det är ett av de mera prisvärda nybörjarpaketen - inte minst eftersom man får ett LiPo-drivet borstlöst drivsystem.
Hälsningar
Roger

loop
2007-06-05, 16:16
Tror du det räcker med en fotbollsplan att flyga på?
Han har en i närheten där han bor, vill slippa åka ut till fältet varje gång han skall flyga en 15min

McRegor
2007-06-05, 16:20
Hej,
Som sagt - det var inte jag som flög den. Men har du hyfsat med utrymme runt omkring så går det säkert. Den går visserligen att flyga rätt långsamt men ändå vill jag inte betrakta den som slowflyer utan snarare parkflyer. Så en del utrymmen behövs "i luften" - speciellt om man är nybörjare. Men du själv kan säkert starta och landa på små utrymmen av det jag såg igår.
Hälsningar
Roger

loop
2007-06-05, 17:14
Men du själv kan säkert starta och landa på små utrymmen av det jag såg igår.
Hälsningar
Roger

Vad såg du i går??

McRegor
2007-06-05, 18:05
Hej,
Om du läser mitt första inlägg så ser du...det hade visst med nån Wilga att göra..:)
//Roger

loop
2007-06-05, 18:16
Oki missuppfatning av mig trode du sett mig flyga i går SORRY

McRegor
2007-06-05, 18:35
Ahh...insåg nu att formuleringen kunde misstolkas ! Sorry ! Förstod inte riktigt din fråga innan du gav förklaringen..:)
Hälsningar
Roger

gretzky
2007-06-05, 19:56
Vill bara inflika att kärran går att flyga på ett ganska litet område, eftersom den är både "snäll" och också går att flyga ganska långsamt.

Enligt mitt tycke passar den bra för nybörjaren, men det går också att flyga den en hel del "busigt" också!

Jag köpte den däremot för att testa sjöflyg på ett enklet sett eftersom den kom som ett RTF-paket med borstlös motor och pontoner.