handdator

Visa fullständig version : Göra huvar och kåpor av krympplast??JohanH
2007-07-15, 09:52
Har sett vid några tillfällen att folk gjort huvar/motorkåpor av genomskinlig krympplast.. Hur gåt det till??? Någon som vet?? Vad skall man ha för typ av krympplast??? Var kan man köpa??
MVH
Johan

-axo-
2007-07-15, 10:18
Såg att någon använde en läsk flaska, har inte provat själv men tror att
det måste vara av den "tunnare" typen.

Taylorcraft
2007-07-15, 11:08
Standard krympplast, som man t.ex. plastar in batterier med är nog för mjuk för att fungera som huv/kåp-plast, och den som är styv nog blir för tjock och tung.

Men tunna plastflaskor är perfa. t.ex. enliters ciderflaskor går helt utmärkt. Gör en plugg av antigen balsa, hardträ, glasfiber eller gips, se till att den är SLÄT på utsidan - spackla, slipa och lackera - helst med tvåkomponentlack och vattenslipa/polera, så man har en perfa yta att dra plasten över.

Sen kan man antigen klippa till en passande bit plast och fästa den till undersidan av pluggen med häftstift, eller bara kapa botten av laskan och göra kilar som man spänner plasten med på baksidan. Sen är det bara att värma försiktigt med värmepistolen, så krymper plastflaskan till pluggen.

Joe Beshar och Randy Randolph har gjort flera "How-To" artiklar i Model Airplane News och Radio Control Modeler under åren som beskriver dessa processerna. Seek The Net And Thee Shall Find! :)

Mvh