handdator

Visa fullständig version : dubbelkomando



Patric_med_C
2007-07-27, 18:54
hej igen
innan man skall ut å flyga första gången så undrar jag lite grann med dubbelkomando (heter det så?) när man flyger och så kan en annan person ta över)
hur funkar det? kör man med en radio och sen när man lyfter / landar så ger man över radion till den andre eller har man en sladd ihopkopplad, ja ni förstår vad jag menar

tack
/patric

Nexus
2007-07-27, 19:28
ja det stämmer rätt med heter så : "dubbelkomando" till två Radiosändare du behöver bara en kabel att inkoppla dom och en av dom måste utan antenn så en huvud radiosändare ska styr hela med hjälp av trainer-knapp !!

MVH Steve

:D :D :D

Niclas_W
2007-07-27, 19:37
Vanligtvis så använder man två radiostyrningar med en sladd mellan dem vid skolflyg. Endast lärarsändaren är påslagen (elevsändaren skickar inte ut någon radiosignal utan all sändning till planet sker via lärarsändaren).

Med hjälp av en switch (på min sändare en knapp som måste hållas in) så
kopplar man över kontrollen till elevsändaren.

Skulle det köra ihop sig så släpper man knappen och lärarsändaren återfår kontrollen. Väldigt smidigt när man skolflyger.

Att flytta sändare fram och tillbaka går hyggligt om man har ett långsamt flygplan typ en Blue Phonix eller GWS Cub samt håller sig på lite höjd, men med dubbelkommando så kan man låta elev försöka rätta ut misstagen en längre tid (dvs läraren tar över senare).

/Niclas

Tribon
2007-08-08, 20:24
Är det någom som vet om man kan koppla ihop tex en hitec optic sport 6 med en e-sky 4 kanalsradio?

Är det lärarradion som bestämmer vilka funktioner som finns att tillgå, tex: dual rates, epa, server trimm, server reversering mm....


tacksam för alla svar.. :-)

Christer J
2007-08-08, 21:55
Vet ej om sändarna du nämner går att koppla ihop, själv har jag och grabben var sin Optic 6 som vi kör dubbelkomando med. Det är lärar sändare som sänder oavsett vilken radio som man flyger med. Håller man in elevknappen på lärarens radiosändare så går enbart lärarsändaren, men det är elevradions spakrörelser och inställningar som styr planet (dual rate, epa mm) Släpper man är det lärarens radio som tar över rubbet.

Tribon
2007-08-08, 23:20
tack för svaret, ska försöka hitta fler alternativ eller lösningar på nätet

jaka
2007-08-09, 18:35
Hej!
Nej Hitech och Futabas elevkabel fungerar inte ihop.

Nexus
2007-08-09, 19:00
Ja tyvärr det ska inte fungera på olika märket utan det ska vara samma märket Futaba mot futaba och Hitech mot Hiech kom ihåg det !!

MVH Steve

colsson
2007-08-09, 22:32
De funkar med alla radioappareter på marknaden om du har en sån här..
http://www.jamara-modelltechnik.de/product_info.php/info/p510_Wireless-Trainer--4-channel-.html