handdator

Visa fullständig version : testade hang flyg för första gången!kenneth67
2007-09-29, 19:28
hej hej alla segel å hang diggare ! idag har jag testat hang flyg för första gången ! kul kul ! på ålleberg ost hanget blåste ca 10 meter ..
det var ju så att min el formosa brann så motor fästen försvann! så den fick bli hang kärra istället har alltid varit lite anti till segel för det ser så tråkigt ut !! ! :? men detta var riktigt kul ! så det var inte sista gången vi provade det ! landningen var lite bekymmersam dock ! slutade i ett träd :) men modellen klarade sig ! helt klart är ju att flyga segel/hang innebär att man får planera sin flygning på ett helt annat sätt än med motor , tar farten slut så är det ju kört ! vilket jag märkte ! men som sagt det var första gången å flög väl iaf ca 30 min å inte gick de långsamt heller loopa å rolla va inga som helst bekymmer ! så alla ni som tycker det ser tråkigt ut !! TESTA för de e syndigt kul :):)

Thomas
2007-09-29, 20:43
Välkommen in i "hang-around"-klubben!
Med rätt kärra är det livsfarligt...
Går abselut inte att bli av med abstinensen!!!
Går och väntar hela veckan tills det blir helg, kollar väder å vindprognosen osv....

kenneth67
2007-09-30, 09:59
ja det kan jag tro verkar som hammars backar är ett fint ställe å flyga på ! iaf så efter avslutad flygning så blev det fika hos rolf meier .. å en titt i hans garage eller ja hangar är det väl mest ! bara flygplan överallt! men jag fick med mig denna hemhttp://www.rcflyg.se/album_pic.php?pic_id=1219
inhandlades billigt för 200 kr .. reparerade å tänkte testa den på hanget idag om det blåser från rätt håll! tror jag blev lite torsk på detta med hang .. men det är synd att segel/hang kärrorna är så dyra !

kenneth67
2007-09-30, 19:15
det vart inget flyget på ållebergs ost hang idag! vinden kom på snett samt var lite klen ! inte ens dom "garvade" gubbarna vågade ... synd synd men det går flera tåg ! ...
dock har jag börjat smida litee planer på ett hang bygge ! har ju en sprygel vinge liggande utan klädsel ca 120-130 cm spännvidd.. ... så en skaplig kolfiber stav å en liiiiten kropp av friggo borde kunna bli en skaplig hang kärra .. billigt till å börja med iaf ... vikte torde kunna bli väldigt låg !

Thomas
2007-09-30, 19:35
Good Luck!
Biltema (!) har billiga metspön i glasfiber - perfekta som kroppsrör...
Får man se nån bild på bygget så småningom???

drjoshua
2007-09-30, 20:09
Jag testade hang för första gången igår (lördag) kväll efter ovanstående lämnat hanget på Ålleberg. Tur det! Efter ett par misslyckade starter (var lite feg i början att kasta ut min fina vinge) så flyg jag så länge jag såg planet. Till och med rollar och loppar!

Grymt roligt! Längtar efter nästa tur. Idag testade jag också men det var som sagt lite snett.

Vi ses på hanget framöver.

kenneth67
2007-09-30, 21:23
Good Luck!
Biltema (!) har billiga metspön i glasfiber - perfekta som kroppsrör...
Får man se nån bild på bygget så småningom??? det skall vi väl kunna ordna ... det får bli lite "dirty" bygge i början då det lär gå i trasor innan man får snitts på det ! för det lär ju vara en helt annan upplevelse med "riktiga" grejjer om inte annat så märktes det ju på maiers kolfiber mojäng;) där gick det undan ! men som sagt ska spåna lite på detta med bygget där vingen är från en slaktad elkärra å har ju profil därefter .. men nått kul ska det väl kunna bli av den ! ?? men kommer nöjja mig med skev höjd sida verkar lite menlöst på dessa kärror !

kenneth67
2007-09-30, 21:25
Jag testade hang för första gången igår (lördag) kväll efter ovanstående lämnat hanget på Ålleberg. Tur det! Efter ett par misslyckade starter (var lite feg i början att kasta ut min fina vinge) så flyg jag så länge jag såg planet. Till och med rollar och loppar!

Grymt roligt! Längtar efter nästa tur. Idag testade jag också men det var som sagt lite snett.

Vi ses på hanget framöver. aha det var dig vi mötte när vi åkte ??
hur gick det idag då (söndag)? klart vi ses för detta var ju som sagt skit kul :up:

Thomas
2007-10-01, 00:12
Finns som sagt inget bra vaccin mot hang-abstinens...
Men vem har problem med den åkomman???!!

drjoshua
2007-10-03, 06:08
Hang-abstinesen kan ju botas med ett par riktiga långpass i RealFlight på ett av de finare hangen.

kenneth67
2007-10-08, 19:13
så idag blåste det västan .... så upp på ållebergs väst hang ... å eftersom jag e lite fegis så hadde jag satt en lite motor i fram .... mest bara för att kunna dra mig ur å slippa gå upp å ner för berget .... men se det gick inte .... vart klipp omöjligt å hålla den i luften med denna monterad ... så upp på höjd å glida runt lite sen motor å upp på höjd igen ! hmm att en propp som snurrar med fritt kunde bromsa så ! me n men det är ju en el kärra formosan å inte en hang ! men mitt bygge på en egen påhittad segel/hang fortsätter om än sakta kommer med bilder på den senare ..

kenneth67
2007-10-17, 19:29
så har bygget av en riktig lågbudget hang kärra börjat !
en överbliven sprygel vinge från en liten el kärra samt bom av metspö.. stabben å fenan från "skrotlådan" av balsa...http://www.rcflyg.se/album_pic.php?pic_id=1301 e sky mini servon8gramms blir det .. endast 2 st ev 3 bryr mig nog inte i sido roder utan det blir skev å höjd ... slut vikten landar väl under kilot å spännvidden blir ca 120-130 cm.... ett litet test bygge för å se om man klarar av hang flyg ... total kostnaden ligger väl på 5-600 med allt

Thomas
2007-10-18, 07:43
Snyggt jobbat Kenneth!
Du måste skicka fler bilder under byggets gång...
Så här blev min variant av "Biltema-metspökropp..."

"X-tacy"
http://www.rcflyg.se/album_pic.php?pic_id=446
http://www.rcflyg.se/album_pic.php?pic_id=486

kenneth67
2007-10-30, 21:55
nu börjar det sakta ta form .. inga bilder dock .. men stabbe å fena är på plats å klädda samt att vingen fått under sidan klädd i galla grön oracover !!! har dock lite brydderier över hur jag skall lösa det med själva "kroppen" dvs där acc mm skall ligga för att göra en viss wesse lite nöjd ???? så har vi idag spånat på att ha som en lite påse i slutet samt ett lååångt skaft med rundad topp;) skämt åsido skrotis kom med en bra ide !??? en 33 cl pet flaska skulle klara uppgiftebn galant.... å javiss kärran kommer att bli SKIT ful hehe men det retar nog andra mer än mig ....