handdator

Visa fullständig version : En sån ska det va....wesse
2007-10-04, 14:56
Va oppe o flög Calmato i dag o det gick bra tyvärr ingen som filmade mig...blev ändå film på en annan riktig modellflygare som dök upp ur tomma intet...en sån tror jag jag skulle behöva...smidigt sätt att komma ut till fältet på...
YouTube - Hängflyg

blev bara några flygningar med Calmaton sen slutade gasen åter att fungera o gick bara på tomgång medan resten fungerade...tur man är så skicklig på att landa numera...börjar undra om den där failsafe träder in o ställer till för mig? har bytt acc i dag men det var ej felet...någon som vet hur en failsafe ställer till o när går denna in? allt fungerar perfekt när jag landat varje gång...kan YS motorns ruskiga kraft ställa till något? eller är det motagare? ja jag lägger calmaton på hyllan ett tag o tar fram nästa modell med nya prylar i så nu väntar nya äventyr inför helgen...tjohopp för livet ...

lev väl o var rädda om varandra

T.S
2007-10-04, 15:06
Köp ingen sån du är för tung :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin:

wesse
2007-10-04, 15:08
med en ys drar jag opp en parkbänk med oss båda i :badgrin: :badgrin:

Sigun
2007-10-04, 15:19
Vad synd att ingen filmade när du flög.. Helmut var ju där lät de som, kan han inte med videokameran ?..

Glöm inte att skriva en stor röd lapp på calmaton innan du stoppar undan den så att du inte råkar ut för haveri eller motorbortfall när du plockar fram den ingen :)

Att flyga en sån där långsam skärm är väl ingeting för dig. Bygg en Zagi winge som passar ditt format och så sätter du på en elmotor, sen kan du flyga ner till glawe med tutan i munnen och tuta ner alla hans elplan hahaha..

T.S
2007-10-04, 19:58
Törs inte åka parkbänk med dig de stutsar för mycket när du landar....

McRegor
2007-10-04, 22:40
Hej Wesse,
Kör du PCM-mottagaren till Futaban ? Bara den som har failsafe. Låter lite långsökt att du skall ha såna störningar i en vanlig Calmato Sports - en heli kan ju dock vara giftigare i det fallet. Men yttre störningar kan du ju få i o f s- ingen annan som upplevt samma sak på fältet ? Vid kortvarig störning skall ju failsafen släppa när störningen slutat. Inga problem med trottel-servot ?
Hälsningar
Roger

Per P
2007-10-04, 22:48
Kortvariga störningar FINNS på vårt fält... jag märker dem när jag kör PPM-mottagare (ibland), men de försvinner helt när jag kör PCM, så PCM hjälper helt klart! :!:

Wesse, har du inte aktiverat FailSafe i radion så är den INTE aktiv...
FailSafe fungerar ju som så att OM signalen från sändaren försvinner så ställer sig servona i modellen i ett förprogrammerat läge (du programmerar själv hur de ska ställa sig) med att det skulle vara BARA på gasen förstår jag inte hur :dontknow:

Sigun
2007-10-04, 22:50
Tror allt kommer lösa sig med Wesses calmato bara han konverterar den till EL :)

Han har helt enkelt blåst fel toner.. det är ELEKTRONIKEN som slås ut inte ELMOTORER.. hihi.. dags att stämma om tutan nu wesse