handdator

Visa fullständig version : 3m seglare på 3s LiPo?



T5
2007-11-01, 13:56
Kan man flyga (ta höjd) med en 3s setup på en 3meters seglare eller är det på tok för lite ström?

Mr J
2007-11-01, 14:04
Jag provade med en 2,6m seglare och 3S 1700 mAh, det var gränsfall, men det gick...
Jag har skrivit om det här: http://www.rcflyg.se/viewtopic.php?t=4462

pilotkalle
2007-11-01, 15:36
Inga problem, med 3S kan du få ett stig på 7-8m/sek. "Problemet" är din motorsetup. Vad har du för motor i tanke?

T5
2007-11-01, 15:43
Alltså jag har ingen motor ännu och kan i princip inget om el setup's...Skulle uppskatta lite hjälp.

Jag har ett gäng 3s 2200mah batterier till min elhelikopter och skulle vilja använda samma batterier till en 3.2M seglare... Vilken motor och reglage ska man ha då? (Från Staufenbiel) och vilken folding prop?

pilotkalle
2007-11-01, 17:34
Vad får det kosta och varför just från Staufenbiel?

pilotkalle
2007-11-01, 17:43
Kolla här:http://www.modellhobby-shop.de/e-vendo.php?shop=k_staufenb&SessionId=&url=http%3A%2F%2Fwww.modellhobby-shop.de%2FMotoren%2FVerbrennungsmotoren%2FDiverse-Marken%2FV-Motor-GX40-inkl-Schalldaempfer.htm%3Fshop%3Dk_staufenb%26SessionId %3D%26a%3Darticle%26ProdNr%3D04074240%26t%3D130%26 p%3D114%26c%3D114 (liten länk!)

Hyfsad motor med reglage till ett hyfsat pris(3C 13X8 P 6200 RPM 30 A). Inte för att du får raketstig men kärran flyger utan problem.

Hur många C tål dina ackar?

T5
2007-11-01, 18:00
United Hobby skulle också funka om de har något passande.
Jag gillar UH och de verkar ha mycket motorer, problemet är att jag inte vet vilken jag ska ha :) *hilfe*

Behöver ingen superprestanda, vill endast kunna starta seglaren utan vinsh och bök, en set-up som skickar planet till ett par hundra meters höjd ett par gånger på 3s 2200 mah skulle vara kanon, varken mer eller mindre.

ps. länken funkar inte :(
ps2: Mina batterier är 3s 2200 20-30c (hextronic)

McRegor
2007-11-02, 00:10
Hej,
Vad väger seglaren utan el-setup ?
Du kan ju utan vidare dra ur ca: 400 W ur dina celler - och några sekunder åt gången säkert också uppåt 500--600W.
Gissar att du kan få rätt hyfsade prestanda trots de "små" ackarna. Sen är frågan hur stor motor (diameter) du får plats med. En outrunner kräver ju nån mm frigång utanför motorn medan en inrunner - ev med planetväxel - ofta är lite lättare att bygga in i en seglare.
Hälsningar
Roger
PS: Har du flera 3S2200-paket så kan du ju seriekoppla 2 st - då lär du kunna på raketprestanda (om nu kroppen rymmer 2 paket).

freddan_6
2007-11-02, 08:35
Du kan också parallellkoppla och få dubbla strömmen men bibehållen spänning. (Fast bara om de bägge paketen är fullladdade till exakt samma spänning)
m.v.h. //Fredrik

T5
2007-11-02, 09:52
Planet är en condor 3.2m, kommer väga drygt 2.5kg rtf.


Kan ni ge konkreta exempel på motor/prop/esc från UH för att köra med två 3s 2200 paralellt?

http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/catalog/HXT-PC.jpg

T5
2007-11-03, 11:32
Set-up verkar bli så här:

- HXT35-48-B-900 - HXT 35-48-B 900kv Brushless Outrunner
- H-Wing Pentium 60amp Speed Controller
- 13x8 folding
- 3S2p 4400mah

pgrts
2007-11-03, 13:15
Jag bara undrar varför man väljer att lägga två batterier parallellt i stället för i serie?
Dubbla spänningen och en motor med lågt KV för att dra en stor propeller?

T5
2007-11-03, 13:41
Ja fan, jag vet inte :) har ingen koll på mina Volt, watts och amepere's LOL

McRegor
2007-11-03, 13:53
Jag bara undrar varför man väljer att lägga två batterier parallellt i stället för i serie?
Dubbla spänningen och en motor med lågt KV för att dra en stor propeller?

Hej,
Kan ju bero på vilken motor och vilket reglage man har. Är det en motor med KV runt 800--1300 så fungerar ju inte en 6S-setup. Likaså är det många reglage som inte fungerar med 6S inte minst om reglaget har en vanlig linjär BEC. Men i grunden känns det bättre med en 6S-setup om man har motor och reglage som fungerar i den setup:en.
Hälsningar
Roger