handdator

Visa fullständig version : Fun World Ep



Stuff
2007-11-01, 19:58
Tjenare va förbi vid Kb i falun i da å handlade och råkade få med mig en Fun World Ep och en Multiplex Twister hem tänkte kolla med er va ni kan rekomendera för el setup ( ja vill ha grym vertikal prestanda ) till Fun World ja tänkte handla på United Hobbies

De här är planet
http://theworldmodels.com/para/products/airplanedetails.php?airplaneid=75

Jag har aldrig hållt på med el tidigare mer än lite inomhusplan så om de är nått man ska tänkta på när det gäller el så tar ja gärna i mot råd och tips

MvH Andre´

hakank
2007-11-02, 08:27
Grattis till ett gott köp i World Model Fun Flyer!

Har haft mitt i ett halvår och trivs med det. Bestyckat med:
http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=3741

Kör 10X6 CAM Aeronaut och 4 celler. 2200mAh HXT 20-30C Skulle satsa på mer mAh, 3300 eller liknade om jag var du och använde mig av samma setup.

Denna setup drar 50A och matar in 600W fullskaft. Då går det att dra det rätt upp:

http://www.rcflyg.se/album_pic.php?pic_id=1338

Nackdelarna med planet är två som jag ser det.

1: Landningsställets fastsättning. I orginal sätter man det på en tunn plywoodlucka. Lossnar vid första landningen, garanterat. Jag byggde en lådkonstruktion i 1.5 - 2 mm ply under denna lucka. Har inte lossnat sen dess.

2: Jag fraktar mitt plan med en borttagen vinghalva. Lösningen för den avmonteringsbara vingen är inget vidare. Det som komplicerar ytterligare är att det förgjorda hålet, där skruven skall in i vingröret sitter på fel ställe på vingen. Iaf i mitt kit. Finns även beskrivet i länken nedan. påstås där vara fixat i senare upplagor men det betvivlar jag. Fick med stor möda borra nytt hål. Nu finns där inga förstärkningar runt om. Får se hur läng det håller innan man behöver fixa till det.

Länk till bygge samt film:

http://www.rcuniverse.com/magazine/article_display.cfm?article_id=372

Lycka till!

/Håkan