handdator

Visa fullständig version : Setup med olika märken?



Flowtu
2007-11-18, 22:56
Hej! Jag har byggd ihop en F 22 depronmodell med måtten 45cm lång 36cm bred. Nu ska jag välja rc utrustning. Jag har plockat ihop en setup på unitedhobbies och jag undrar om de saker jag tagit fungerar med varandra? Och om det är det billigaste och bästa för sitt pris. Köper i dollar såklart. En brushless motor med ett fartreglage som drivlina.

Jag har en Protach Helixx 3D så jag ska använda den kontrollen. Om det går vill jag också använda den befintliga kristallen.



Kontroll: 4 kanal 35 mHz Protech Avenger med kristall 35,xxx Är det double eller single conversion kristall??

Mottagare:Tar en med 6 kanaler om man vill uppgradera senare. Single och double conversion fungerar detta med båda eller???
www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=3896


Motor: Motorn är testad med en 6x4 propeller vilket jag vill köra med.
www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5353

Fartreglage: ett billigt och bra vill jag ha. Är igentligen ganska vilsen vad det gäller fartreglage. men ett förslag. Vill absolut inte behöva programera. Kanske vill ha ett lättare.
www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5533

Lättare och billigare:mer lämplig tror jag
www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=659

EN till billig och kraftigare:http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=656

Servo: riktigt lidl pris men jag tror det funkar endå :? :?
www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=659

Batteri: batteridjungeln ooohhnnooo ;) ;) ;) 3 cells lipo är det jag vill ha. billig, lätt och går att lada med laddaren jag fick med Helixxen, en balance charger med uttag för 2och3 cells lipo. Vet ej hu mycket kraft jag behöver men föreslår 2 här. Någon skillnad??? Alla är väl runt 100g?

www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2095&image=2

www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5634

Det var allt tror jag. :D :D

2007-11-18, 23:08
Till sändaren ska man ha en kristall märkt med tx och samma frekvens som mottagarkristallen.
Mottagare finns som dual och single conversion. Det är alltså typen av mottagare som bestämmer vilken kristall du ska ha.

Flowtu
2007-11-18, 23:21
Jag har 2 kristaller med samma frekvens (till helixxen) och det är märkta tx respektive rx

det står inte på hemsidan om det är single eller dual conversion.???

det står också
"It is recommended to create for the Park and Yard flyers and Indoor Aircraft applications that require a reliable and short remote distance one"

" short remote distance" är det inte bra om jag vill flyga ute eller???

det är väl också normal kristall som ska användas ?

Mr Z
2007-11-19, 07:45
36cm vingbredd. Då är den riktigt liten mao. Jag har en känsla av att en totalvikt runt 150 gram är max på den lilla vingytan men jag är absolut ingen expert och sitter precis och driblar ung. samma frågor...

6x4 prop... alltså över 15cm lång. Är inte det lite väl stort på en sådan liten modell? Jag gissar att proppen sitter bakom planet?

Jag tycker det ser ut som att du siktar på lite för stora och tunga grejer överlag...
Jag är mycket nyfiken på vad expertisen har att säga då jag sitter med liknande funderingar.

MVH Peter Z

Flowtu
2007-11-19, 11:01
Tja!

Jag ändrar hellre planet då det tog 2 dar att bygga ihop. Motorn ska sitta i mitten med en skåra i depronet.Fungerar delarna tillsamans så köper jag det testar och ser om det fungerar. om det inte bygger jag ett nytt plan. :D :D :D

Mr Z
2007-11-19, 13:30
Tja!

Jag ändrar hellre planet då det tog 2 dar att bygga ihop. Motorn ska sitta i mitten med en skåra i depronet.Fungerar delarna tillsamans så köper jag det testar och ser om det fungerar. om det inte bygger jag ett nytt plan. :D :D :D

Halloj.

Jag byggde en så´n här: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=723890

I halvskala. Då fick den 37 cm vingbredd.
Jag tyckte att den känndes lite liten för min tilltänkta setup så jag har precis knåpat ihop en i 60% skala.
Den fick 44cm vingbredd.
Jag tänkte köra med en 17grams feigaomotor, 9grams 10Areglage och en 3cells 460mAh-acc på 37g. mottagare 5g och 2st. 5g-servon.
En 3x2-prop tänkte jag använda.

Enligt spec. skall alltså elektroniken väga under 80g. Hur bra det stämmer med verkligheten återstår att se....

Jag hoppas iaf på en flygvikt på runt 150g.

MVH Peter Z

Flowtu
2007-11-19, 14:18
Det jag har plockat ihop väger 57 gram utan batteri.

det är nämligen batteriet det hänger på om man tänker på vikten.

det på 1300mah väger ca 100g vilket är mycket

Mr Z
2007-11-19, 16:04
Det jag har plockat ihop väger 57 gram utan batteri.

det är nämligen batteriet det hänger på om man tänker på vikten.

det på 1300mah väger ca 100g vilket är mycket

Vad är det för modell du byggt då?

Flowtu
2007-11-19, 16:11
En F 22 raptor i fejk skala från meijermodels. 57gram för all elektronik förutom BATTERI. nu vill jag veta om mottagaren fungerar med mina kristaller och kontroll? och sladdarna från motorn vilka verkar olödda, utan koppling. Är det bar att köpa en koppling som funkar med batteriet och sen löda på eller? :D

McRegor
2007-11-19, 18:32
Hej,
Jag blir en aning konfunderad...
I ett inlägg säger du att elektroniken exkl batteri väger 57 g....i ett annat saknas också motorn i den vikten.
Rent allmänt måste du ha en liten och synnerligen lätt setup i en sån liten kärra. Skulle gissa att en totalvikt inkl "allt" borde ligga på max 130--150 g - helst mindre än så.
Den utrustning du frågat om torde inte uppfylla dessa krav.
Om mottagaren fungerar med dina kristaller går tyvärr inte att svara på.
Sladdarna mellan motor och reglage kan du med fördel löda - skippa kontakter som bara väger extra.
Kolla denna kärra - http://diffluxum.net/ShowProduct.aspx?id=62 - så får du kanske lite tips om lämplig setup.
Slutligen - har du flugit "riktiga" kärror tidigare eller är detta din första ? För mig känns det i så fall som ett något tveksamt val...
Hälsningar
Roger

Flowtu
2007-11-19, 19:10
ok jag skrev fel :( det var inte motor utan det var batteri jag menade. men jag har ändrat det.

nu undarar jag om det jag skrev om räckvidd på mottagare. Tror jag hittat en lämpligare med över 300 meters räckvidd (lite överdrivet kanske :D )

Gamla:
www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=3896



Nya:
www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4477

Mr Z
2007-11-19, 20:06
Jag har satsat på exakt den setupen som var på diffluxum-sidan. Jag hoppas att den blir bra till mitt plan. Det funkar ju grymt bra i det där flygplanet som han säljer iaf.

Den där mottagaren behöver du inte fundera på. UH har nämligen slutat att sälja den...

Om propellern sitter mitt i planet kan du inte använda en så stor. Mät och kolla hur lång du kan ha.

MVH Peter Z

nicke
2007-11-21, 18:47
Hej! Jag har byggd ihop en F 22 depronmodell med måtten 45cm lång 36cm bred. Nu ska jag välja rc utrustning.

Hejsan!

Kan du inte säga hur mycket själva modellen väger. Gärna en bild, så man ser byggsätt.
Annan viktig grej; vad vill du ha för flygegenskaper?

Med "tunn" 3mm depronvinge vill du ha en väldigt lätt modell, för att den överhuvud taget skall hålla ihop när du belastar den.

Bygger du tjockt, med flera lager/riktig profil eller minst 6mm depron och rejält förstärkt, kan du ha en rätt tung setup. 300g skulle säkert funka som totaalvikt, men då har du en kryssningsrobot mer än ett flygplan.. :)

Flowtu
2007-11-21, 22:13
TJa!

Den e gjord i 3mm depron :? vilket gör att jag får förstärka lite. men som sagt vill jag hellre att setupen funkar bra, så jag bygger om planet om det inte funkar.nu e det fartreglage frågor. Först fungerar det med motor funkar det me vilket batteri som hellst och hur mycket kraftigare motor kan jag köpa senare utan att köpa nytt fartreglage? Och vikt och pris? Om jag klara vikten kan jag lika väl köpa det starkare.



Amp har det något att göra med mah på batteriet?Går det att översätta till exempel 12Amp motor blir bra med 600mah batteri? :?: :?: Vet inte hur starkt batteri jag behöver och vad motor och fartreglage klarar av. till exempel uppfyller detta batteri kriterierna (uton vikt kanske)eller pajar nått om jag använder detta?

www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5634


Motorn som jag ska ha:
www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5353




Jag har 2 olika. Den klenare, lättare och dyrare.
www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=659


Det tyngre, billigare och starkare.
www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=656


FIck desutom ett mycket fejkad idé då man kan enligt mej seriekoppla lite laddbara ficklamps batterier (AAA) och då få ut som ett lipo. E det så att det går eller? :? :?

2007-11-21, 23:00
Amperestyrkan på ett reglage anger hur mycket ström det kan leverera till motorn. Motorn du har valt tål max 12A, så det reglaget borde funka.
Accen du har valt är på 1200mAh och 20-30c. Det innebär att den kan leverera 24-36A i teorin iallafall och 6 minuters full gas men det blir i praktiken längre flygtid än så eftersom man förmodligen släpper på gasen ibland.

McRegor
2007-11-21, 23:11
Accen du har valt är på 1200mAh och 20-30c. Det innebär att den kan leverera 24-36A i teorin iallafall och 6 minuters full gas men det blir i praktiken längre flygtid än så eftersom man förmodligen släpper på gasen ibland.
Hej,
Firar mitt 1000 inlägg här på Forumet - :wave: - med en liten Besserwisser-rättning..
Alltså - för att teoretiskt få 6 min flygtid gäller en genomsnittlig strömförbrukning på 10C - i detta fall 12 A. Sen blir det givetvis inte 6 minuter utan gissningsvis 5-5,5 minuter eftersom man sällan får ut full kapacitet och definitivt inte vid förhållandevis höga strömuttag - det är i vart fall min erfarenhet.
Hälsningar
Roger

Mr Z
2007-11-22, 08:20
Jag tror att du måste bestämma dig för vilken storlek på modell du tänkt dig och vad du vill ha för egenskaper på den. Sedan är det lättare att få hjälp.

MVH Peter Z

McRegor
2007-11-22, 08:53
Jag tror att du måste bestämma dig för vilken storlek på modell du tänkt dig och vad du vill ha för egenskaper på den. Sedan är det lättare att få hjälp.

MVH Peter Z
Hej,
Håller till fullo med Peter. Dessutom frågade jag dig tidigare om detta var din första modell eller om du har flugit liknande kärror tidigare av den orsaken att OM det är din första RC-kärra så är nog inte valet det bästa, tyvärr...
Detta med laddbara ficklampsbatterier...visst, klarar dom strömuttagen så går det med det blir minst 2-3 gg så tungt vilket känns helt fel på en sådan kärra.
Hälsningar
Roger

Flowtu
2007-11-22, 10:33
Amperestyrkan på ett reglage anger hur mycket ström det kan leverera till motorn. Motorn du har valt tål max 12A, så det reglaget borde funka.
Accen du har valt är på 1200mAh och 20-30c. Det innebär att den kan leverera 24-36A i teorin iallafall och 6 minuters full gas men det blir i praktiken längre flygtid än så eftersom man förmodligen släpper på gasen ibland.

Men om batteriet levererar 24-36A vad händer då med fartreglaget om det är ett 12Afartreglage klarar det fartreglaget det ändå eller? :?

Batterivikt: är det tungt med ett batteri som väger 100g eller är det normalt? :?:

Mr Z
2007-11-22, 12:41
Amperestyrkan på ett reglage anger hur mycket ström det kan leverera till motorn. Motorn du har valt tål max 12A, så det reglaget borde funka.
Accen du har valt är på 1200mAh och 20-30c. Det innebär att den kan leverera 24-36A i teorin iallafall och 6 minuters full gas men det blir i praktiken längre flygtid än så eftersom man förmodligen släpper på gasen ibland.

Men om batteriet levererar 24-36A vad händer då med fartreglaget om det är ett 12Afartreglage klarar det fartreglaget det ändå eller? :?

Batterivikt: är det tungt med ett batteri som väger 100g eller är det normalt? :?:


Kort svar: Fartreglaget klarar sig fint så länge inte motorn drar mer än 12A (teoretiskt). Bästa är ju givetvis att ha god marginal...
Du kan ha hur stort batteri som helst så länge du håller dig till samma spänning....

Batterivikt:??? Det är här du missar målet!.... Det är toktungt med ett batteri som väger 100g i en kärra som bör väga 100g totalt... Däremot i en kärra som skall väga 4 kg totalt blir det på tok för litet...
Dvs. Det beror helt på vad det skall sitta i.

Det är det jag menar med att du först skall fundera ut vad du skall ha för kärra. Sedan skaffar du rätt grejer.
Eller så skaffar du bra grejer som funkar tillsamans och bygger en kärra som passar bra till det...

MVH Peter Z

nicke
2007-11-22, 18:22
Hej Flowtu!

Det låter inte som du har stenkoll på vad du egentligen vill ha, och det låter som att du kan vara relativt ny på elflyg.

Jag ser att du bor i Danderyd, så jag kan verkligen rekommendera dej att komma till bosöns fotbollshall på lidingö imorrn kl 19.30.

Då är det inomhusflyg, och jag och säkert flera här på forumet kommer att vara där med en hel del flygplan.

Då skulle du få se olika setuper med olika vikter på olika plan, och se vad du får för egenskaper för respektive setup. Och så kan vi snacka lite setupval. Det skulle kanske ge lite bra input till hur du ska välja, och få dej att känna att du har lite mer grund att stå på när du väljer.

Dessutom är det himla skoj att se alla modeller i luften, och träffa allt folk som kommer dit!

Slå mej en signal på 0703791719 om du vill ha mer info.

Mvh
Niklas

Mr Z
2007-11-22, 18:53
Hej Flowtu!

Det låter inte som du har stenkoll på vad du egentligen vill ha, och det låter som att du kan vara relativt ny på elflyg.

Jag ser att du bor i Danderyd, så jag kan verkligen rekommendera dej att komma till bosöns fotbollshall på lidingö imorrn kl 19.30.

Då är det inomhusflyg, och jag och säkert flera här på forumet kommer att vara där med en hel del flygplan.

Då skulle du få se olika setuper med olika vikter på olika plan, och se vad du får för egenskaper för respektive setup. Och så kan vi snacka lite setupval. Det skulle kanske ge lite bra input till hur du ska välja, och få dej att känna att du har lite mer grund att stå på när du väljer.

Dessutom är det himla skoj att se alla modeller i luften, och träffa allt folk som kommer dit!

Slå mej en signal på 0703791719 om du vill ha mer info.

Mvh
Niklas

Bra idé Niklas!
Vi syns där... :-)

Ev. blir det premiärtur med min stora depron 22:a. Jag tror dock att den är lite väl stor att flyga inne men det borde gå i den jättehallen :-)

Elektroniken har inte kommit till min lilla kärra så den förblir tyvärr markbunden. Kanske skall ta den med mig och låta någon bättre vetande kika på den och se om den ser ut att kunna flyga...

MVH Peter Z

Flowtu
2007-11-22, 22:13
Tja!

Jag är ny på elflyg som vissa förutspått. Men jag ville testa och bygga nytt genom att det är billigare och det är bara att bygga nytt eller lag om jag krashar. Annars köper man en modell och så krashar man skiten sen vad det 500 spänn i reservdelar ;)

Skulle väldigt gärna komma till bosön men jag kan inte. :(

Kommer det fler tillfällen så jag skulle kunna va med?

Okej tar då nästa fråga.


Batterivikt:??? Det är här du missar målet!.... Det är toktungt med ett batteri som väger 100g i en kärra som bör väga 100g totalt... Däremot i en kärra som skall väga 4 kg totalt blir det på tok för litet...
Dvs. Det beror helt på vad det skall sitta i.


Vad ska jag ha för batteri då?vikt, ahm?


På unitedhobbies så står det en vikt på listan för produkten och en på den oranga informationremsan. E det så att den sistnämda märkningen är packningsvikten eller?

Mr Z
2007-11-22, 22:59
Vad ska jag ha för batteri då?vikt, ahm?

Ja. Det beror på vilken motor du skall använda i vilket flygplan med vilken propeller....



På unitedhobbies så står det en vikt på listan för produkten och en på den oranga informationremsan. E det så att den sistnämda märkningen är packningsvikten eller?

Helt riktigt. Vikten de anger verkar dock inte alltid stämma...

Flowtu
2007-11-22, 23:26
Tja!

Detta är en variant 620mah 15C 45gram. Med motor: 6x4 propeller ;)

www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2054

Motor:
www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5353

nicke
2007-11-23, 18:03
Tja!
Annars köper man en modell och så krashar man skiten sen vad det 500 spänn i reservdelar ;)

Ehh... vad har du kollat på för plan?
Finns massor "oförstörbara" plan att köpa. Jag är ju lite subjektiv, men för lite trovärdighet tar jag och länkar till en del andra leverantörer:

http://www.mft.nu/es/product/product.asp?productid=224713&visible=2
http://www.mft.nu/es/product/product.asp?productid=221513&visible=2

Hos hab hittar du flera "oförstörbara" EPP-modell nästan längst upp på denna sida:
http://www.mamut.net/hab_ab/prodlist_content.htm

Så en liten film på vad en av mina vingar tål för behandling:
YouTube - Nicke vs Demon EPP

Efter denna lilla "session" var det bara att byta propp, och sätta fast fenorna igen, ca 5min jobb och nästan ingen kostnad.

Mr Z
2007-11-23, 18:30
Tja!
Annars köper man en modell och så krashar man skiten sen vad det 500 spänn i reservdelar ;)

Ehh... vad har du kollat på för plan?
Finns massor "oförstörbara" plan att köpa. Jag är ju lite subjektiv, men för lite trovärdighet tar jag och länkar till en del andra leverantörer:

http://www.mft.nu/es/product/product.asp?productid=224713&visible=2
http://www.mft.nu/es/product/product.asp?productid=221513&visible=2

Hos hab hittar du flera "oförstörbara" EPP-modell nästan längst upp på denna sida:
http://www.mamut.net/hab_ab/prodlist_content.htm

Så en liten film på vad en av mina vingar tål för behandling:
YouTube - Nicke vs Demon EPP

Efter denna lilla "session" var det bara att byta propp, och sätta fast fenorna igen, ca 5min jobb och nästan ingen kostnad.


Jag kan gå i god för att Nickes vingar är hållbara. Jag och ett par vänner gjorde vad vi kunde för att flyga sönder en vid förra inomhusträffen på bosön...
Grymt roliga tingestar det där! Kan bara rekomenderas!...

MVH Peter Z

Flowtu
2007-11-23, 22:41
Tja!
Annars köper man en modell och så krashar man skiten sen vad det 500 spänn i reservdelar

okej jag ger mig!!! Det finns massor med fina plan som tål att krashas med.

vad tycker ni om batteriet? Är vikten rimlig?

McRegor
2007-11-23, 22:56
Hej,
Ja, batteriet väger vad ett sånt batteri brukar väga ...ungefär..:)
Klarar du dig med ett genomsnittligt strömuttag på ca: 5 A så fungerar det nog. Skall du köra t ex 10-12 A så är det för litet. Allt beror på den specifika kärran och vilka krav man har.
Med detta batteri bör du hålla max inmatad effekt runt ca: 70 W (för 3S-batteri) - och snittet helst max 40-50 W - tycker jag i vart fall. Snittar du på ca: 5-5,5 A så torde du ha en drifttid på max 6 minuter.
Hälsningar
Roger

Flowtu
2007-11-23, 23:05
Skall du köra t ex 10-12 A så är det för litet

Men om jag ska köra 10-12A vad ska jag ha för batteri då? ;)

Mr J
2007-11-23, 23:25
Skall du köra t ex 10-12 A så är det för litet

Men om jag ska köra 10-12A vad ska jag ha för batteri då? ;)

Om man räknar helt krasst på det så ett 1000 mAh batteri som klarar av att ge 12C, men då ligger du precis på gränsen av vad batteriet förmår att prestera, och minsta "glädjekalkyl" från tillverkarens sida så blir livslängden på batteriet riktigt kort, om du istället letar upp ett 1000 mAh batteri som klarar av att ge 20C så har du marginal, och batteriet kommer med stor sannolikhet att hålla mycket längre.

Flowtu
2007-12-02, 00:20
Tack för svar. har hitat ett batteri.

Men kan man ha en 6 channel mottagare men bara använda 4 kanaller?

Vilka av de 6 används då? Måste man programmera i radio (computerradio) vilka portar som ska användas?

Flowtu

McRegor
2007-12-02, 00:36
Hej,
Tänk bara på det jag nämnt tidigare - tar du ut 10C ur ett batteri i snitt så har du kanske 5-5,5 minuters flygtid - maximalt. Troligen lite kortare. Så tror du att du kommer att snitta på 10-12A så skulle jag välja en 1800--2200-acke - om den får plats vill säga. Då har du antagligen runt 10 min flygtid... Men till din lilla kärra lär det knappast gå med så stor acke..:)
Men 10-12 A i snitt är förhållandevis mycket på en mindre kärra - med 3S är det ca: 100--130 W inmatat genomsnittligt och det flyger du utan vidare en klart större kärra än din på. Såvida du inte flyger "järnet" hela tiden..:)
Jag gissar att din lilla kärra kommer att dra avsevärt mycket mindre ström och alltså klara sig med ett mindre batteri. Tag kontakt med Nicke som han erbjöd - då får du se vad som behövs i praktiken och sen kan du dimensionera din setup mycket bättre.
Sen - visst bör det funka med en 6-kanalers mottagare - har dock inte testat själv om sanningen skall fram. Motsatsen är dock vanlig - t ex en 4-kanals mottagare till en 9-kanalers sändare och det är inga problem. Du kommer att använda dom 4 första kanalerna i så fall. Sen gäller det ju att sändaren är en "standard" PPM-sändare - och det har jag ingen uppfattning om. Det finns en tyvärr massa egna, konstiga system på ARF-paket som levereras med sändare...
Hälsningar
Roger

Flowtu
2007-12-02, 14:28
TJa

Du sa att en 9kanals sändare kan användas med en 4 kanals mottagare.
Men jag vill använda en 4kanals radio med en 6kanals mottagare.

Flowtu

McRegor
2007-12-02, 14:34
Hej,
Läser du hela mitt svar så ser du att det finns vissa tveksamheter eftersom jag inte vet hur mycket "standard PPM" din sändare är. DET är nog snarast problemet - knappast att du kör 4-kanalers sändare mot 6-kanalers mottagare. Jag föreslår att du ställer frågan till företaget du köpt sändaren av. Och svarar man på sådana här trådar så kan man aldrig garantera att någon kombination fungerar - såvida man inte testat exakt den kombinationen själv vilket ingen annan verkar ha gjort av svaren att döma.
//Roger

flygbill
2007-12-02, 18:09
Hej! Till Flowtu kan jag säga, själv har jag erfarenhet av 3st. raptor från 270mm-350mm i spännvidd, du måste ha lätta grejor, på 2st. har jag använt 3-2 propeller motor 12mm kv 5800, på den med 350mm spännvidd har jag 40mm fläkt, modellerna väger från 75gr-105gr inklusive batteri.
Mvh flygbill

Flowtu
2007-12-03, 20:29
Hej,
Läser du hela mitt svar så ser du att det finns vissa tveksamheter eftersom jag inte vet hur mycket "standard PPM" din sändare är. DET är nog snarast problemet - knappast att du kör 4-kanalers sändare mot 6-kanalers mottagare. Jag föreslår att du ställer frågan till företaget du köpt sändaren av. Och svarar man på sådana här trådar så kan man aldrig garantera att någon kombination fungerar - såvida man inte testat exakt den kombinationen själv vilket ingen annan verkar ha gjort av svaren att döma..
//Roger

Radio: Protech 4kanals Avenger 35MHz levererades med helixx helikopter.

http://rcshop.uits.bg/images/Avenger4-Air%20Division.jpg

Mottagare: 6 kanals GWS 35MHz
www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4477

Funkar detta ? Om det funkar vilka kontakter av de 6 kontakterna används?



Flowtu[/url]

2007-12-04, 02:41
Jag är skeptisk till om det kommer att fungera att använda den radion till flyg. Jag testade min sändare som följde med Blade CPn som också är 35Mhz 6ch och den funkade inte med en vanlig mottagare. Det är ju även helikoptermixning på radion som inte går att bli fri.

Flowtu
2007-12-04, 22:38
Tror det skulle funka genom att de sålde ett start pack med flygplan och helikopter. Samma radio och samma ack. Så om det funkar med 6 kanals till fyrkanals sändare så tror jag att helikoptermixningen är kan ändras eller är obefintlig. :?

Spelar set roll vilka portar man använder om man köper mottagaren?
Flowtu


-----------------------------------------------------------------
Fråga: Kan man förstöra ett fartreglage?(Brushless)

2007-12-05, 03:10
Aha, det låter ju bra. Om radion följer vanlig standard så är det inga problem att köra 6ch mottagare och 4ch sändare men risken finns ju att den inte gör det. Enda sättet att va säker är ju att testa någonstans.