handdator

Visa fullständig version : Laddnings problem



PW
2007-12-01, 19:01
hej! Jag har köpt en imax b6 lipro balance charger från united hobbies. När jag ska ladda min lipo acc så kommer texten "connnection break" upp i rutan och det börjar pipa. Vet någon vad felet är?

Glawe
2007-12-01, 19:52
Vad är det för acc. Laddar du med eller utan balans ?

PW
2007-12-01, 20:34
det är en sån här och jag laddar med balans. http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2054

AM
2007-12-01, 20:50
Låter som glappkontakt i laddanslutningen.

Mvh
Ove

Glawe
2007-12-01, 21:08
Du har kopplat den mig när du laddar ? :) (Manualen är lite otydlig där)

http://www.glawe.se/bilder/b6.jpg

PW
2007-12-01, 21:14
ursäkte, men jag förstår inte vad du menar. Har du en mer utzoomad bild också??

Glawe
2007-12-01, 21:19
Kolla mina kontakter. Dvs, både balanskontakten och + - är kopplade till accen på högra sidan av min bild.

gimbo
2007-12-01, 21:23
Det var bra info Glawe. För jag tänkte köpa mig en B6. Hade helt klart enbart kopplat in balanskontakten.

Sigun
2007-12-01, 21:28
Alla sladdar ska kopplas in om de ska fungera

/Martin

PW
2007-12-01, 21:28
okej, men inte för att låta noobig, men behöver jag en xtra kabel för det?

Sigun
2007-12-01, 21:29
Nej.. inga extra sladdar behövs

Glawe
2007-12-01, 21:44
Nop. Alla kontakter du behöver följer med. Följer med en jäkla massa konverterare med. T.o.m en kabel för glödbatteriet ;)

Det är dock ingen dum idé att buffra upp med lite sådana här (Vilket jag glömde när jag beställde)

http://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2116

PW
2007-12-01, 21:50
Okej, men har jag gjort rätt här på bilden?http://img503.imageshack.us/my.php?image=img2485vn6.jpg

Sigun
2007-12-01, 21:50
Japp sånna går de åt på löpande band i början :)

Glawe
2007-12-01, 21:54
Okej, men har jag gjort rätt här på bilden?http://img503.imageshack.us/my.php?image=img2485vn6.jpg

Det ser rätt ut ja ;)

PW
2007-12-01, 21:56
Ja det trodde jag också, men det funka inte. Så har jag haft det hela tiden.

Glawe
2007-12-01, 21:57
Har du rätt laddläge på ? Finns ju både med och utan balans.

knas
2007-12-01, 22:02
Har du rätt laddläge på ? Finns ju både med och utan balans.

Ser ut som att det inte är i balansläge tycker jag.

PW
2007-12-01, 22:03
okej, jag tror att jag redan gör det. Jag går in på balance displayen och trycker på start. Är det rätt?

Glawe
2007-12-01, 22:07
Om du drar ut balansläget nu och bara kör med + och - . Funkar det att ladda då så har du fel inställning

Thomas
2007-12-01, 22:15
Eeeh... dum fråga, men har du tillräckligt med ström TILL laddaren?
Jag har oxå en Imax B6, där det helt plötsligt varnade för "break down". Strömkällan (bilbatteriet) hade för dålig spänning... Laddade det, sen var allting frid & fröjd!

PW
2007-12-01, 22:17
Har testat det men det blir ingen skillnad

PW
2007-12-01, 22:24
Jag har precis laddat batteriet så det ska inte vara några problem där.

Glawe
2007-12-01, 23:11
Hmm, märkligt.

Det enda jag kan säga är att det ut som du har fel program på din bild. Du får testa knappa runt lite till. Se om du kan få igång den utan balans med!

knas
2007-12-01, 23:29
Om du kan klicka på inc, eller dec, minns inte vilken, under själva laddningen och du inte kan få fram spänningen för varje cell så är du i vanlig laddningsläge. För jag antar att du inte kan se det om du laddar utan balansering trots att du har balanskabeln i!?

2007-12-02, 03:56
Okej, men har jag gjort rätt här på bilden?http://img503.imageshack.us/my.php?image=img2485vn6.jpg

Det ser ut som att du inte har stuckit in den svarta och den röda kontakten ända in i uttagen på laddaren. Prova o gör det.

PW
2007-12-02, 13:38
Har hittat felet nu. Jag måste ha gjort en dålig lödning igår med accen. Tog en ny och lödade den och det funkade. Tack för hjälpen.