handdator

Visa fullständig version : The World Models Mustang P-51 60 storlekPlura
2007-12-13, 13:15
Är det någon som har erfarenheter om den?

Jag går i tankarna att införskaffa mig en sådan. Den har lite roliga prylar som infällbart landställ och klaff.

Är det någon som har en? Vad har ni för motor? Hur är landstället håller det för att starta och landa på gräs?

Mvh Pelle

bokis
2007-12-13, 14:40
Nu blev jag brydd..60 Size? Har flugit 40:an o visste inte att det fanns en 60:a.. Var hittade du den? Generellt sett så flyger de kärror jag har provat från TWM mycket bra,dock så ska du skaffa Warbird,fundera gärna på en med klaff,det är hala tingestar,det kanske den här har?
Det där med ställ hänger mer på hur duktig du är på o landa,det är mycket snack om dåliga ställ men en taskig landning avlivar effektivt de flesta ställen på lite större kärror..Jag flyger mina från gräs o det har funkat bra men det är lite annan teknik o få ner en slik än en Cap-katana eller Ugglycandoooa så det hänger lite på det om ställena ska hålla ihop..

Plura
2007-12-13, 15:01
Här finns det lite mer info.

http://ecsvr.com/twm/shopexd.asp?id=1107

Det jag funderar på mest är vad jag ska ha för motor. Jag tycker många kastar på väldigt stora motorer och skriver att dom går fint och är snabba. Klart man måste flyga snabbt med dom för att dom sak hålla sig i luften med den vikten det ofta medför. Ett lätt plan flyger ofta bättre i min ening.

Den har klaff och det är ju lite hela poängen med planet tycker jag med. Anledningen att jag har tittat på detta planet är att det har infällbara landställ och klaff och är inte allt för stort.

Men finns det något annat plan i den storleken som har det så tar jag gärna emot tips på det med.

Detta blir min första Warbird jag tänker införskaffa.

Mvh Pelle

Glawe
2007-12-13, 15:07
Här har du en tråd som handlar om den. Hoppas den kan ge dig lite svar ;)

http://www.rcuniverse.com/forum/m_1561996/mpage_1/key_/tm.htm

taygher
2007-12-14, 09:22
Jag har flugit denna Mustang i några säsonger nu och den flyger mycket bra och ser bra ut i luften. Jag har en OS91FS i nosen och det ger helt OK prestanda. Vill man flyga fortare är säkert en Saito 125:a ett bra val, mer drag och i stort sett samma vikt och storlek. Alternativt en YS110FZ för den som vill ha kompressor också!! :badgrin:

Modellen flyger rent och snyggt och är trevlig att landa med hjälp av klaffarna, originalställen fungerade väldigt länge, byttes ut denna säsong efter kraschlandning i samband med motorbortfall. Missbedömde avståndet lite och rensade ställen när jag hakade i den höga gräskant som finns runt vårt fält. (Var lite längre bort än jag trodde.. :roll: )

Denna modell har blivit min "arbetshäst" i flygplansflottan, har flugit väldigt mycket med den.

http://www.svensktmodellflyg.se/users/1919/Mustang6.jpg
Första starten tidigt på våren 2006
http://www.svensktmodellflyg.se/users/1919/T11.jpg
På finalen med ställ och klaff ute, TMFK flygdag hösten 2006

Strömquist
2007-12-14, 09:30
Otroligt vackert plan.

Sigun
2007-12-14, 13:47
En liten fråga till er som kör med klaff. Har ni bara ett fast läge på klaffen eller har ni klaffen på en brytare med två eller tre lägen på ? Kan vara lite intressant att veta hur man löser detta.

/Martin

taygher
2007-12-14, 15:30
Jag använder en av de analoga rattarna på radion för att manöverera klaffarna. På så sätt kan jag fälla ut ca. halv klaff om det blåser väldig motvind. Har märkt att hård motvind + full klaff kan bli lite väl bra.. 8)

Men det beror nog lite på vilken modell man har hur man vill göra. Jag har en KMP Spitfire också med splitklaff och eftersom den verkar må bra av så mycket broms det går under inflygning skulle jag gärna ha den på en brytare. Nu spakar jag fortfarande med Hitec Eclipse 7 så det blir ingenting med det..