handdator

Visa fullständig version : Propellerval



Mr Z
2007-12-26, 20:59
Halloj.

Jag funderar på att köpa en sådan https://www.unitedhobbies.com/UNITEDHOBBIES/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5377 motor.
Frågan är vad jag skall ha för prop. Tanken är att den skall sitta i en liten "parkjet" och drivas av ett 3-cells 460mah acc via ett 10A reglage.
Totalvikten på kärran bör hamna på ca. 110-120g.

MVH Peter Z

Sigun
2007-12-26, 21:59
Hej
Använd GWS propeller 5x3, 6x3 eller 7x3,5 så lär denna funka fin fint. Funkar kanske även med ännu mindre propellrar. Hålet för proppsavern är 5,5mm så du lär få borra upp de mindre GWS propellrarna.

/Martin

Mr Z
2007-12-26, 22:29
Hej
Använd GWS propeller 5x3, 6x3 eller 7x3,5 så lär denna funka fin fint. Funkar kanske även med ännu mindre propellrar. Hålet för proppsavern är 5,5mm så du lär få borra upp de mindre GWS propellrarna.

/Martin

Blir det inte väldigt stor skillnad på en 5x3 och en 7x3,5?

Jag glömde säga att den inte bör vara större än 4"... Kanske 4,5...
Jag kör en 4,75x4,5 på en betydligt större motor med ung samma KV på en 3cells 2200mAh acc och jag har en känsla av att den konfigurationen drar över 25A.... Det planet är likadant men nästan dubbelt så stort. väger 470g startklart. Det går som ett skott och har över 1:1 i vikt/effektförhållande...

Går det att borra upp de små (4") propellrarna till önskad storlek?

MVH Peter Z

Sigun
2007-12-26, 22:58
Hej igen jo de är klart de blir skillnad :) , men jag vet att Wesse har en sån motor och de körde han med 8x4 propp på men då blev motorn svettig. så en något mindre typ 4 eller 5 tums propp borde nog funka fint.

Jag körde men en 4x4,5 på min Diffluxum vinge och den fick jag borra upp till 5,5mm de gick fint så de är bara att shoppa propellrar och borra på :)

/Martin

Mr Z
2007-12-26, 23:24
Det känns som att jag inte vill att den skall dra för mycket ström med tanke på den lilla lipon. Enligt spec skall den ju klara 15C vilket skulle betyda 6,9A. Drar den mer än så på fullgas blir det nog lipoballonger ganska omgående och det är ju inte kul...

Jag har ingen amperemätare så jag tänkte försöka hålla mig på den säkra sidan. Någorlunda iaf... :)

MVH Peter Z

Sigun
2007-12-26, 23:46
Ja de har du helt rätt i, den är ju så pass lätt med att de borde fungera även med en 4" propeller utan problem.

kenneth67
2007-12-27, 10:58
det går fort med strömmen om man byter propp! så som mcgregor säger mät mät .. men har man ingen mätare är det svårt ! på mina små rovor så blev det iaf markant skillnad ett snäpp i stigning å amp klev upp med 5 ... så man ska vara försiktig...... med det kv värdet så är det iaf liten propp som gäller grauipners 4,7x4,7 eller liknande ! mcgregor har säkert tips när han svalt julskinkan:) iaf så tror jag att 2s räcker mer än väl ...

Mr Z
2007-12-27, 15:07
det går fort med strömmen om man byter propp! så som mcgregor säger mät mät .. men har man ingen mätare är det svårt ! på mina små rovor så blev det iaf markant skillnad ett snäpp i stigning å amp klev upp med 5 ... så man ska vara försiktig...... med det kv värdet så är det iaf liten propp som gäller grauipners 4,7x4,7 eller liknande ! mcgregor har säkert tips när han svalt julskinkan:) iaf så tror jag att 2s räcker mer än väl ...

Jag tror också på em liten prop och det är det som är meningen för jag får inte i en så mycket större än 4". Dessutom vill jag att den skall gå fort... :-)

3s accar har jag redan. Så såna blir det... :)

Jag lutar åt 4x4...

MVH Peter Z

kenneth67
2007-12-27, 17:12
har en graupner 47x47 ligger å skräpar ... pma addr så lägger ja den i kuvert å skickar så kan du testa !