handdator

Visa fullständig version : Hangflyg i simulator?



Pidde
2008-01-06, 00:04
Några tips på hangflygning i simulator? Har en gammal Real Flight 2:a men har i princip bara flugit helikopter där. Finns det möjlighet till hangträning också? Hur? Var? Vilka ev. Add-ons?

Vilka möjligheter finns annars, med andra simulatorer? Alla tips är välkomna för lite flygning nu i vintermörkret (och t.o.m. snö i Skåne...!).

Glawe
2008-01-06, 00:12
http://www.rowlhouse.co.uk/sss/ är super för hang.

Mr J
2008-01-06, 01:29
I Reflex XTR finns fina hang, men det är ganska svårt. Det är lätt att tappa bort riktningen och försöka flyga inne över land...

hakank
2008-01-06, 16:40
http://www.rowlhouse.co.uk/sss/ är super för hang.

Det var ju helskoj! Synd att man inte kan köra med en USB dummy sändare.

/Håkan

drjoshua
2008-01-06, 18:50
Jag kör med RealFlight 3 och det fungerar jättebra att köra hang där. Ta dig till bästa sluttningen, ställ in vindriktning och styrka, flyg så länge du orkar.

Uffe Nygren
2008-01-07, 09:32
http://crrcsim.sourceforge.net/wiki/

Mr J
2008-01-07, 14:44
Jag upptäckte precis att Kyosho's Soarus finns med i Reflex så den borde ju passa dig... ;)

http://www.rcflyg.se/album_pic.php?pic_id=1672

http://www.rcflyg.se/album_pic.php?pic_id=1673

http://www.rcflyg.se/album_pic.php?pic_id=1674

http://www.rcflyg.se/album_pic.php?pic_id=1675

Pidde
2008-01-07, 15:53
Mmmm... Ser underbart ut! Fast det är den gamle Soarusen jag har. Med foamvinge, "vanlig" stabbe istället för V och något större spännvidd.
Men lite spakvana kan man väl få ändå!?

Får väl smaska ihop något bättre än den lappis jag sitter och kör med nu. 2FPS i Reflexen är ju inte så kul.... Ska se vad som finns i hyllorna.

Mr J
2008-01-07, 16:57
2 fps?
Då är det ju bättre att du scrollar lite snabbt i den här tråden... :lol:

seipean
2008-01-07, 21:32
Det var ju helskoj! Synd att man inte kan köra med en USB dummy sändare.

/Håkan

Jag har en USB-sändare från E-Sky, den lägger upp en spelenhet direkt när jag kopplar in den.

Sen har jag modifierat config-filerna (xxxx.cfg) i SSS-foldern så att parametrarna för Joystick ser ut så här:

begin control_method
name joystick
joystick_1 1
joystick_1_exp -1
joystick_2 2
joystick_2_exp -1
joystick_3 3
joystick_3_exp 1
joystick_4 4
joystick_4_exp -1
end control_method

Det funkar bra för mej!

"joystick_1 1" kopplar ihop kanal 1 på sändaren med kanal 1 i simulatorn
"joystick_1_exp -1" Minustecknet byter riktning (reverserar) och ettan gör att jag inte har nåt exponentielt, vl man ha det så får man ha värden som är större än 1.

Vad som händer om man har flera spelenheter vet jag inte, jag misstänker att mina värden utgår från att USB-sändaren står som nummer 1 i listan.