handdator

Visa fullständig version : Hur får jag proppen att stanna i rätt läge?



Jakob H
2008-01-18, 18:42
Hej!

Jag flyger endel på en åker intill mitt hus med combatplan utan landningsställ. Inför landning stänger jag av metanolmotorn och proppen hamnar då i ett bra läge inför landningen på buken.
Nu till mitt problem.
Har konverterat ett plan till el men då vet jag ju inte hur proppen stannar. Detta leder till att det är stor risk att proppen går av vilket hände idag.
Hur ska jag lösa detta?

Jakob i Varberg

T5
2008-01-18, 19:28
Kanske som på segelflyg,. en fällbar prop?

http://www.srbatteries.com/images/prodlarg/p058l.jpg

MasterMag
2008-01-18, 22:11
alternativt propsaver.

H_enke
2008-01-19, 21:16
På min formosa-kopia har jag broms aktiverat på fartreglaget. När jag sedan ska landa kollar man på proppen, ligger den rätt landar jag, om inte duttar jag till på gasen.

Ett tips kan vara att inte köra APC utan GWS-proppar om du inte redan gör det, för de håller bättre.

Ålänning
2008-01-19, 23:18
Om motorn snurrar lätt när den stannat så börjar den ju av vinden
rotera till den kommer till det läget där kompen tar emot. I det läget
skall man skruva fast proppen horisontalt! :D Tror nån på det?

colsson
2008-01-20, 01:34
Om motorn snurrar lätt när den stannat så börjar den ju av vinden
rotera till den kommer till det läget där kompen tar emot. I det läget
skall man skruva fast proppen horisontalt! :D Tror nån på det?

eeh..jo... men nu gäller det ju en elmotor.. :!:

Ålänning
2008-01-20, 10:52
Om motorn snurrar lätt när den stannat så börjar den ju av vinden
rotera till den kommer till det läget där kompen tar emot. I det läget
skall man skruva fast proppen horisontalt! :D Tror nån på det?

eeh..jo... men nu gäller det ju en elmotor.. :!:
Okej, kanske dags flytta tråden till el då. Jag såg rubriken "Allmänt
& Tips" som är forumnamnet så jag skrev på. :D Sorry läste frågan
slarvigt.