handdator

Visa fullständig version : ccpm setup helikopteradjonym
2008-01-22, 13:39
Hej igen gott folk.
Då jag inte flyger mycket nu för tiden med mitt flygplan(tidsbrist och platsbrist, körde 2 tankar denna sommaren), köpte jag för ett tag sedan en helikopter.
Det passar mitt jobb bättre(reser mycket, och ofta)eftersom jag kan ta med helin och lättare hitta flygställen än med ett plan.

Som ny på heli var det en mardröm att hitta info om HUR man kopplar in mottagaren, och ställer in de olika delarna i radion. Dom första två dagarna var det mer eller mindre slumpmässigt vilka servon som rörde sig ;-)

Med detta i åtanke skrev jag ihop en liten how-to om hur man kopplar in prylarna, och ställer in radion.
Eftersom jag enbart har en J/R radio, så är jag osäker på om FUTABA stämmer i min beskrivning, men om någon ser att det är fel så påtala detta; så ändrar jag till korrekta värden.

Beskrivningen är på engelska(jag jobbar mest utomlands, och läser mest utländska forum, så det vart så.

Finns intresse så översätter jag naturligtvis till svenska om någon så önskar

hmmmm, hittar inget sätt att ladda upp pdf filen. Finns inte den möjligheten på forumet? Jag skulle föredra att filen ligger på detta forums server om det är möjligt. Det blir lite "fel" om man lägger den på en annan server som inte är kontrollerad av forumet(dvs, man har ingen kontroll på om filen finns kvar, är flyttat osv).

Hjälp av admin önskas;-)

Glawe
2008-01-22, 15:55
Hejsan,

Idag finns det ingen möjigthet för användare att ladda upp filer. Inom kort kommer det dock en ny sida, och där har man möjligthet som användare att ladda upp filer med en begränsad storlek.

adjonym
2008-01-22, 16:00
Aha, det förklarar varför jag inte kunde hitta det;-)
jaja, då glömmer vi det, eftersom jag inte kommer att kunna logga in efter 1 feb.

Bra att det går att ladda upp filer i den nya siten dock. Det är nog många som vill dela med sig av diverse ritningar o dyl.

Edit:
Snälla, inga diskussioner om anonymitet eller inte i denna tråden. Jag accepterar fullt ut vad rcflyg.se kommer fram till i den frågan(angående att jag inte kommer att kunna logga in efter 1 feb)
</edit>

Wåfflan
2008-01-22, 22:13
OM du vill dela med dig av det du skrivit före den första februari kan du ju alltid klistra in texten i ett reply på denna tråd, så finns den informationen här!

adjonym
2008-01-23, 02:13
Tyvärr är how-to'n ganska lång(som mina inlägg;-)). 3 A4(i pdf format) så det blir nog lite "kluttrigt" att lägga det som inlägg i en tråd. Vi löser det på något sätt när nya siten kommer upp.
Får jag bara glawes mailadress så kan jag alltid maila honom filen när den nya siten är klar.