handdator

Visa fullständig version : Inget att fungera!? HiTec & ArtTech



Daesel
2008-02-07, 23:26
Har en HiTec Eclipse 7 "35 Mhz"och ett rtf plan, men ja valde bort sändaren.
Problemet är att motagaren ente verkar reagera på nå "det är en ArtTech 35 Mhz som sitter i planet" Kan d vara så att motagaren inte går ihop med sändaren?
Någon som vet`?

Sigun
2008-02-07, 23:43
Japp Art-Tech verkar vara lite speciella, vet inte om de hjälper att byta kristallen till en som funkar ihop med Hitech mottagare ? har inte testat detta själv. Men kan kanske vara värt att testa. Finns säkert någon på forumet som gjort dessa tester.

/Martin

Daesel
2008-02-07, 23:56
Jo det är hitec kristaller i både sändare å mottagare.... Skulle spara pengar genom att inte köpa hela paketet med sändare, men ja måste kanske byta ut mottagaren till någon som går ihop med hitec...

DanneG
2008-02-08, 07:52
De flesta "RTF" maskiner som sänder på 35Mhz använder nån subfrekvens så det funkar inte att bara byta kristall i mottagaren utan man måste byta hela.

Mikey
2008-02-08, 09:50
Inte vet jag men PCM eller PPM kan ju oxå spela roll.

McRegor
2008-02-08, 10:37
Hej,
Med mycket stor sannolikhet så är en billig Arttech-kärra inte utrustad med PCM-mottagare. Dock kan din sändare vara inställd på PCM och då blir ju resultatet lika illa. Kolla alltså först att sändaren är inställd på PPM. Om du måste ställa om den så krävs omta en "omstart" av sändaren innan förändringen slår igenom.
Sen skall du - generellt sett - använda en kristall från Arttech till deras mottagare - inte en Hitec-kristall. Dock måste dom ju ha samma kanal-nr.
Sen kan givetvis enkla RTF-paket innehålla småskumma elektroniska lösningar men om den säljs i olika paket - med eller utan sändare - så är det ju ändå troligt att den följer PPM-standard.
Hälsningar
Roger

hakank
2008-02-08, 16:35
Tyvärr verkar det som om att du får byta mottagaren i den.

Kolla in texten nästan längst ner på Bosse Gårdstads sida:

http://www.gardstad.se/edgemini/edgemini.htm

/Håkan

pgrts
2008-02-12, 06:54
Det bör inte vara något problem men du måste ha rättkristall i mottagaren - alltså den typen som följer med mottagaren.
Du har antagligen petat i den DC-kristallen som följer med HITECs mottagare. Och så klart måste man ha rätt kodning som tidigare nämnts

fredrikr
2008-02-12, 07:15
Tyvärr verkar det som om att du får byta mottagaren i den.

Kolla in texten nästan längst ner på Bosse Gårdstads sida:

http://www.gardstad.se/edgemini/edgemini.htm

/Håkan

Jag har hört från flera källor att i alla fall Art-Tech Wing-Dragon RTF följer standarder, till skillnad från t ex Kyosho, så att man bl a kan byta sändare utan att byta mottagaren.

De verkar ju ha gjort en tabbe med Edge-modellen på Gårdstads sida, så det varierar kanske från modell till modell.

Så länge det sitter en Hitec-kristall i Art-tech-mottagare så är i alla fall kristallen med god marginal den troligaste boven i dramat.

Mvh,

Fredrik

Daesel
2008-02-16, 23:25
Ja hade fel kristall :) men de gick inte att trimma eller justera lägena så ja köpte en annan motagare fr air media å den fungerar kanon =)


Tack alla

Ålänning
2008-02-17, 09:37
Jag vart förvånad när min Sanwa RD8000 hade något annat än PPM,
PCM1 och PCM2. Den hade något som hette PPR och då funkade det
mot en Art-Tech 35MHz Short-Range mottagare :D Se på s---n!

Flowtu
2008-03-05, 13:40
hur flyger planet annars, hur mycket väger motorn?

vingspann?

/Matte