handdator

Visa fullständig version : Rcflyg i din ipod / iphoneGlawe
2008-02-13, 10:45
Se och lär:

YouTube - Rcflyg i din ipod eller iphone

wesse
2008-02-13, 11:36
yehhhh äntligen fick vi se Glawe igen hurra hurra han har ju varit som bortblåst länge nu o mitt liv har inte känns som om det vore riktigt lönnt...men nu är det lönnt igen hurra glawe är tillbaka yehhhh..

va en bra förklaring till det där iphone var har man den till mer eller vad är en iphone..var köper man den o o.s.v är det en hard mäns maskin :)

Glawe
2008-02-13, 11:43
Här har du en länk till iphone
http://www.apple.com/iphone/

och här har du en till ipod touch:

http://www.apple.com/se/ipodtouch/

Tillbaka är jag inte riktigt, men kräksjukan gjorde att jag fick ta ledigt från jobb idag, och då tänkte jag såklart på er här på rcflyg och tänkte att jag skulle ta en titt på vad som hänt:)

wesse
2008-02-13, 11:57
Tillbaka är jag inte riktigt, men kräksjukan gjorde att jag fick ta ledigt från jobb idag, och då tänkte jag såklart på er här på rcflyg och tänkte att jag skulle ta en titt på vad som hänt:)

Hurra Glawe har kräksjuka o måste vara hemma o pyssla om oss lite... det gillar jag yehhh hoppas din sjuka må vara med dig mycket länge..hurra nu kan vi alla i forum hjälpas åt o fylla glawes inkorg med pm så vi alla visar att vi tänker på honom i hanses svåra stund yehhh :D

hakank
2008-02-13, 18:12
Dettta verkar ju helball. Var får man tag på en sån där pod? (En sån som inte är spegelvänd :-)) Och vems nätverk surfar man på?

/Håkan

hakank
2008-02-13, 19:07
Aha. Första frågan redan besvarad. Återstår, surfar man på publica wifi nät när man är ute och promerar eller på 3G? Hemma kör man mot sitt eget?

/Håkan

Glawe
2008-02-14, 11:22
Man surfar på wifi och inget annat :)

Köpa dom kan mn göra på apple.se eller i någon annan elektronikbutik som säljer apples prylar :)

IPhone går ännu inte att köpa i sverige och köper man den utomlands går den inte att ringa med i sverige om man inte hackar den.

Ipoden som jag har tycker jag själv är helt underbar. Jag hade förvisso en gamal ipod som gick sönder och det var därför jag köpte touchen. Jag har alltid musik i öronen när jag är på jobb och för min del är det en bra inverstering :)

Tyvärr i dagsläget tillåter apple inga 3e parts program i ipoden men den 26e denna månaden släpper dom en sdk som kommer öppna upp för andra att utveckla program till den, så vill man köra andra program än dom som följer med så får man hacka den med.

Ett exempel på ett hackat program man kan köra är en mediaplayer som streamar musik från till itunes bibliotek hemma. Dvs, att du kommer åt all din musik på din hemmadator via wifi när du är på jobb. Riktigt superduper efterssom touchen har begränsat med minne :)

Att man sen kan kolla enrio, busstider eller rcflyg.se när man är ute på stan är inte heller så dumt :)

McRegor
2008-02-14, 12:17
Hej,
Finns ju lite alternativ till Ipod Touch - främst om man är intresserad av att surfa via WLAN och köra lite olika applikationer - t ex VNC för fjärrstyrning av PC eller liknande.
Nokia har ett par olika s k "surfplattor" - N800 resp N810 är väl de som är aktuella just nu.
Skype på N800 - YouTube - NEWS: Skype on the Nokia N800!
Youtube på N810 - YouTube - Nokia N810 High-Action YouTube Performance
Demo av N810 - YouTube - Nokia N810
Båda modellerna har bl a inbyggd videokamera. N810 har också inbyggd GPS-mottagare samt "riktigt" tangentbord men samtidigt har den bl a sämre med minneskortsplatser.
Fördelen med dessa framför Ipod är väl främst att det är ett öppet system - Linus-baserat - så det finns rätt hyfsat med 3:e-partsapplikationer.
Sen är det lite bättre upplösning på bildskärmen men yttermåtten är ju också större. Men vill man pyssla lite själv så passar nog N800/N810 bättre - vill man främst ha en mediaspelare skulle jag rösta på Ipod:en.
Hälsningar
Roger

Glawe
2008-02-14, 13:37
Vill bara tillägga:

Ipoden kör men en lite nerbantad version av os x, vilket i praktiken innebär att den faktiskt kör på ett fullfläskat unixsystem. Och det innebär att nästan allt som funkar i linux/*nix funkar i ipoden med.

Sen är det ju apple som gjort den, och för alla er som äger lite andra appleprylar vet vilken ruskig kvalité och finish det är på deras produkter, inte bara hårdvaran utan mjukvaran med.

youtube funkar "out of the box" i den via ett program som finns i den. google maps är inbyggt i den med och även om det inte är riktigt gps så triangulerar den ut din position väldigt exakt med hjälp av wifin :)

http://www.apple.com/ipodtouch/guidedtour/

McRegor
2008-02-14, 13:44
Hej Glawe,
Nu behöver vi ju inte börja en match om vilken som är bäst eller ej - alla är vi ju saliga i vår tro.
Däremot kan det vara intressant att veta vad som finns för oss leklystna - utan värdering om inbördes rangordning mellan olika apparater.
För det som är bra för den ena kanske är "skit" för den andra..:)
Hälsningar
Roger

Glawe
2008-02-14, 13:46
Nej för fasen, det va inte så jag menade. Jag ville bara säga det efterssom ipoden kommer vara lika "öppen" efter den 26:e om man inte väljer att hacka den just nu :)

Glawe
2008-02-14, 13:49
Sen är det ju en fråga om pengar med. Jag vet inte vad nokian kostan, men ipoden kostar ju 2600:- för den lilla modellen, och det är ju inte direkt billigt heller.