handdator

Visa fullständig version : UBEC i metanolplan - erfarenheter?



Delta
2008-02-18, 18:19
Hej!

Jag funderar på att byta ut de runda cellerna till mottagaren mot platta.
Någon som har erfarenheter av detta?

Vilken UBEC rekommenderar Ni i så fall?
Är det någon man skall undvika?



MVH

Mikael

Flowtu
2008-02-18, 21:38
Vilket som helst som klarar lipo. 2 cells är väl det man kör med.

2 exempel.

Ställs in på 5v eller 6 v

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6313

en med summer som varnar för för lågt batteri spännning
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2160


EDIT: glömde att det stod erfarenheter ;)

Zekee
2008-02-18, 22:19
jag har provat att köra med turnigys stora bec som klarar 8-15 ampere. den vill inte starta om den stått i kyla ett tag verkar det som. får ström in men ingen ut indikerar den...

Ludde
2008-02-18, 22:21
Kör med en 2-1 regulator, Align senaste. .avsedd för heli igentligen, 1900 2S lipo följer med, en knapp som aktiverar glödströmmen i 15sek. smutt fast det det gick inge vidare nu på vintern.. lite klen glöddrivare tror jag..
min ny YS är svår startad.. tror det är lite kallt..

flygaren_93
2008-02-18, 22:34
Jag kör med http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=2160

I en u can do 60, den har 4 analoga 7 kg servon, ett standard och ett 10 kg digitalt. Det funkar utan problem för mig.

Den har ett 1600 mha 3 cells lipo packet.

Alex

Sören2000
2008-03-02, 09:01
Är inte en U Can Do 3D en ARF?

kenneth67
2008-03-02, 09:29
Är inte en U Can Do 3D en ARF?där tror jag att vi kom på "mäster" byggaren med lite fusk va ;)

DrHanke
2008-03-02, 10:16
kör med en LRP 6v 6A med 1500mah 2s lipo och den har funkat under "vintern".

Stig Johansson
2008-03-02, 10:42
Hej

Jag har under flera år kört med Duralites regulatorer (5,1V) och 7,4V LiPo.
Jag har detta både i flygplan och helikoptrar. Funkar jättebra i och med att jag inte har någon självurladdning och konstant spänning.

Stig

Delta
2008-03-02, 14:04
Hej!

Har just beställt dessa 2 för att prova.

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4319

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6320

En fråga: Kan man fortfarande ladda acken genom ladduttaget/strömbrytaren eller måste man ladda direkt på acken?


MVH

Mikael

pilotkalle
2008-03-02, 14:23
Ja.

Stig Johansson
2008-03-02, 14:50
Hej

Bara för att förtydliga. Du kopplar 7,4 V accen direkt på strömbrytaren. Efter strömbrytaren kopplar du regulatorn och utgående 5,1V från regulatorn kopplar du till mottagarens "batteriingång".
Då har du 7,4V på strömbrytarens laddkabel.
Jag använder accar på ca 1500 - 2000mAh och laddar varannan flygning.

Stig

Delta
2008-03-02, 15:21
Tack Stig för förtydligandet.

Pilotnisses svar blev man ju inte klokare av... :D



MVH

Mikael

pilotkalle
2008-03-02, 15:50
Som vanligt :lol: !

Sigun
2008-03-02, 16:01
Hej
Jag använder accar på ca 1500 - 2000mAh och laddar varannan flygning.


Du menar väl att du flyger mer än två gånger på det batteriet ? eller drar de så mycket ström att du måste ladda efter 2 flygningar ?