handdator

Visa fullständig version : Simprop GlowStar ?



Pekkala
2008-02-22, 21:21
Ska instalera en GlowStar på min OS 160ft
men manualen är på tyska och då kunde det lika gärna stå på finska för det kan jag inte heller :(
finns det någon vänlig själ som kan hjälpa mig
ska den kopplas in på en separat kanal eller på samma som trotteln?
Hur gör man och i så fall varför? :help:

MVH Christer

Krille
2008-02-22, 22:01
Kommer inte ihåg exakt. Men skall den inte kopplas tillsamans med trottel med hjälp av en Y-kabel?
Alternativ en separat kanal som kopierar trotteln. Eller en egen kanal med en strömbrytare om du hellre vill använda av/på istället för att den gör det automatiskt när trotteln är under t.ex 1/4 gas

Men har du kopplat den till trottel så ställer du vart på trotteln den skall börja glöda. Detta syns på diodern. Den tror jag ska lysa när den glöder

jaka
2008-02-23, 17:12
Hej!
En enkel fråga bara...Varför ha ombordglöd på en OS 1.60 twin?? Den går ju så säkert utan sådana påfund.

Pekkala
2008-02-23, 19:23
Ett enkelt svar, tekniken finns och så har jag redan ett extra batteri i flygmaskinen för andra uppgifter, dessutom behöver jag ändå ha glöd på bägge glödstiften, så varför ska jag inte ha ombordglöd?

Tobbe O
2008-02-23, 19:59
Kanske för att man inte har det på en Q-500 kärra :badgrin: :badgrin: :badgrin:

DrHanke
2008-02-23, 23:02
antingen sätter du den med y-kabel på gas kanalen, nackdelen är att den får då inte vara reverserad för då funkar den "reverserat", dvs full gas=full glöd....

Enklast är en egen kanal, då kan du ställa av/på manuellt samt även mixa in den med gasen så den drar igång vid ex 0-30% utslag, dvs göra du enligt denna modell så har du en switch för av/på samt inmixning till trotteln, elternativt bara av/på beror lite på hur du själv vill ha det.

Den lilla "potten" på kortet används om du kör y-kabel varianten och vill ställa området för när den skal glöda. Nackdelen är att du kan inte slå av/på den utan den reagerar på signal från mott.

jaka
2008-02-23, 23:45
Hej!
Nja! Jag tänkte bara på vikten! Släpa med sig onödig vikt upp tar emot liksom...

Pekkala
2008-02-24, 10:23
Tack för hjälpen grabbar, ska koppla in den idag
Vikten på själva ombordglöden minus kablarna jag ändå behöver för glödström är bara några gramm. det finns bättre ställen att jaga vikt på.