handdator

Visa fullständig version : Hjälp med set upsm3xrq
2008-03-06, 19:00
jag har ett problem med min setup till ett av mina innomhus plan...

jag har just buggt ett nytt ett och när jag koppla in alla servon och så vidare för att kolla att allt står rätt till och ställa dem i nollläge så upptäcker jag att när jag drar fulla utslag åt ett håll så vill servona slå runt.

provade att ställa ner utslagen i radion för att avhjälpa det men jag var tvungen att ställa ner dem till 20% för att det inte skulle inträffa.

Skummt tänkte jag, kanske har nott med radion att göra (har presic köpt en ny radio) bytte till min gamla radio och bytte även då mottagaren för att det itne är samma system på dem.

¨när jag nu slår på radion och stoppar i batteriet i planet så börjag servona att snurra runt, flera varv innan jag hinner äns tänka på att dra ut batteriet.

asså. två olika radio två olika mottagare och servon som funkade alldeles utmärkt när jag använde dem senast.

vad är det för fel??

motor och fartreglage tog jag från ett plan som jag flög så sent som i morse utan problem

:!:

Taylorcraft
2008-03-06, 21:03
Konstigt!

Vad har du för servoer, ESC, acce och sändare/mottagare?

Allra först funderar jag på om det här händer även om sändaren är avstängd? Om så kan du ha något som stör mottagaren. Annars kan batterispänningen vara för låg, eller att spänningsregulatorn i ESC:en har gett upp. Å andra sidan ska ett servo INTE kunna snurra flera varv bara sådär utan vidare! Om så är det tecken på att den interna spärren i servon är trasig och att potentiometern (den delen som känner av vinkeln på servo-oket) också är trasig.

Om du kopplar setupen som den ska vara, plockar av alla servohorn och kopplar batteriet, snurrar alla servoer fortfarande, eller stannar dom i något som kan kallas för "noll-läge"?

Mvh

Taylorcraft
2008-03-06, 21:05
Lite "impulsiv vid närmare eftertanke":

Har för mig att gamla GWS-servon behöver mindre variation av pulsbredden för att ge 100% utslag. Kan det vara såna du har?

Mvh

sm3xrq
2008-03-06, 23:11
har en spectrum radio och mottagare
har även provat med en jr 12

esc är en jeti med en nippy kopplad till den
servon är av märket blue bird, ingen vidare "bra" märke men som sagt det har funkat alldeles utmärkt tidigare i dag med samma set up fast i em annan modell.