handdator

Visa fullständig version : Single stick joystickdr.jeep
2008-03-07, 18:18
Hejs,

har dammsugit Internet efter nån firma som säljer en Single stick joystick(3-axlig) för ett litet projekt dock utan någon större framgång. Är det någon som kan ge ett tips var man kan handla en sån?

/Thomas

McRegor
2008-03-07, 19:31
Hej,
Möjligen härifrån - http://www.jensenjetmodels.com/id30.htm
Dock verkar dom inte alltför övertygande - läs t ex här http://www.bizwebpage.com/SingleStick/ss.html
Antar att du funnit ett antal trådar på Forumen "over there".
Hälsningar
Roger

shark
2008-03-07, 22:21
Elfa har men dom är inte billiga.

//Shark

Strömquist
2008-03-07, 23:13
Vad använder man en SingleStick till ?

McRegor
2008-03-08, 09:02
Elfa har men dom är inte billiga.
//Shark
Hej,
Antar att du syftar på denna - http://www.elfa.se/elfa-bin/setpage.pl?http://www.elfa.se/elfa-bin/dyndok.pl?dok=126081.htm
Principen är ju densamma men jag tror knappast att just denna passar att använda i våra sändare - men det är bara en gissning.
För att besvara Strömquist fråga så har man då sidoroderstyrningen i den vridbara "toppen" av spaken. Man höll då - om jag kommer ihåg rätt - sändaren i vänsterhanden - bakstycket mot insidan av handen - och hade en liten "trimmer-liknande" spak för trottelstyrningen som man då manövrerade med vänster pekfinger (har jag för mig) - ungefär som dagens RC-bilssändare.
Detta var inte alltför ovanligt under 70-talet och främst var det Amerikanska RC-anläggningar som kunde levereras med denna "konfiguration" - t ex Pro-Line, Kraft och EK Logictrol. Givetvis fanns det flera men dessa tre märken var nog att betrakta som ledande tekniskt och kvalitetsmässigt under den tiden. Men om jag inte minns fel så fanns nog även t ex det Svenska märket Micronic att få som "en-spakare".
Hälsningar
Roger