handdator

Visa fullständig version : premiär på vstick 60kenneth67
2008-03-16, 18:40
jepps som rubriken säger premiär flög ful sticken idag ... men den gammla irvine 60 motorn jäklades med mig .... var klipp omöjligt att få den att gå längre än 10 min .. bara tvärdog i luften ... låter som en påse marackas å kompet är i princip obefintligt men på backen går daen skapligt ...(knappt inkörd *asg*)
så det blev till å landa dead stick .... vilket inte var nå som helst bekymmer med den kärran
men nu till "problemet" vid star så vill kärran ha en del fart (så uppfattar jag det ) väl i luften så var det inga kymmer i stort
dock så vill hon dyka så man får hålla emot med höjd.. är vääääääldigt seg i rollplanet vilket visade sig kanske????bero på att skeven pekar mer neråt än uppåt ???
men när motorn då dog så glider planet ner ganska behagligt fint utan särskillt mycket stöttning på höjden vad beror detta på ??

skall tillläggas att det är en vmar arf i 60 size motor bock var färdig monterat från fabrik så man får väl anta att "ner" vinkel är ok .. dock hadde jag lite mycket höger pek på motorn då bocken är av typen som "klämmer" fast...i stort en trevlig kärra att flyga som verkade trivas lika bra på full skruv å massa fart som i princip propphang å promenad takt .. märkte inga som helst klipptendenser trots att provocerade den till att klippa ... men så är det ju massa vinge med 180 cm spännvidd å riktigt breeeeed vinge
lite av mina tankar om denna kärra ... nån som har tips på mina upplevda bekymmer så mottages dessa tacksamt .. å ja motorn skall bytas ut ... till en 4 pluttare tänkte jag ..hmm 70-90 storlek torde bli lagom antar jag

bokis
2008-03-16, 19:08
Låter som du har ett för kort nos-ställ..den blir som snällast om den har lite positiv anfallsvinkel när den står på backen..
Och C.G:n,är denna efter manualen?

kenneth67
2008-03-16, 19:18
ahh inget nos ställ..... tail dragger :) ska villigt erkänna att jag inte mätt cg utan som vanligt "höftat" in den som jag alltid har :oops: :oops: så kanske skulle mäta för en gångs skull då :roll: :roll:
den lättar så fint på rumpan ganska snabbt ,, men måste hålla lite höjd annars står den på näsan ...upplever inte kärran som fram tung .. å accar mm sitter så långt bak det går .. fast en gammal irvine är väl heller inte den lättaste motor .. jämfört med dagens motorer ... återkommer efter mätning av cg !

kenneth67
2008-03-16, 19:42
sås då var cg kontoll mätt anvisningen säge 3,5 -4 tum ... å sånt e jag kass på min tumstock har bara mm! men iaf cg ligger 9 cm in på vingen från framkant med tom tank det känns väl som ganska nära iaf ....