handdator

Visa fullständig version : Chansning?mageri
2008-03-23, 21:43
Tänkte beställa en sån här modell från Hobbycity

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6390

hur stor chans tror ni att paketet landar hemma på min gata utan att tullen lägger sig i????

Roger.

Brauer
2008-03-23, 21:52
Räkna alltid med moms! Om de skulle missa den får du själv känna efter om du vill anmäla momsen till tullen, eller bryta mot lagen och hålla tyst. :)

Sigun
2008-03-23, 21:58
Ett sånt paket lär till 99% hamna i tullen så de är bara att räkna med 25% moms + tullavgift. Men priset blir nog ändå ganska okey med tanke på den låga dollarkursen just nu, så det är väl bara att slå till om du är sugen tycker jag.

/Martin

mageri
2008-03-24, 07:53
Blir nog att slå till. Är lite sugen på att testa att beställa ett "stort" paket i från Hobbycity. Blir väl hur som helst lite billigare än att handla i från Sverige. Hur mycket är tullavgiften på förresten?

Roger.

Sigun
2008-03-24, 08:16
På Tullverkets (http://www.tullverket.se/sokordao/k/kopavarorfranettlandutanforeu.4.4ab1598c11632f3ba9 280001356.html) hemsida finns mer information. Men har klippt in lite information från Kelkoo nedan. Om någon har koll på vilken klassificeringskod som våra leksaker hamnar under så kan ni kanske upplysa oss om denna.

Kopierat från Kelkoo.se (http://www.kelkoo.se/co_4388-tull-avgifter.html)

Internethandel från ett EU-land

Varor som beställs från ett EU-land räknas som inrikeshandel. Du ska inte betala tullavgift och posten tar inte heller ut någon administrationsavgift. Momsen betalar du i avsändarlandet (hur stor momsen blir beror på land och vara). Tänk på att man i vissa fall kan beställa varor från ett EU-land som i sin tur gör en beställning från ett land utanför EU t.ex. USA. Då skickas varan direkt till Sverige från ett land utanför EU och ska därför tulldeklareras. Kontrollera vad som gäller i varje enskilt fall.

Internethandel från ett land utanför EU

Varor som beställs från länder utanför EU räknas som privatimport och ska förtullas. Posten tar hand om förtullningsförfarandet för varor som sänds som postförsändelse. Både tullavgift och moms läggs till det ursprungliga priset. Dessutom tillkommer fraktkostnad och Postens administrations- och expeditionsavgifter (speditionsavgift). Tullavgiften skiljer sig från vara till vara. Den är oftast en procentsats som beräknas på varans pris inklusive frakt och försäkring. Kontrollera vad som gäller i varje enskilt fall. I de fall då försändelsens sammanlagda värde är lägre än 22 euro, ca 200 SEK, behöver du inte betala någon tull.

Det slutgiltiga priset beror alltså på vad det är för vara och från vilket land den kommer. När du beställer varor via Internet gäller samma regler som vid vanliga postorderköp. Tänk på att det kan finnas särskilda restriktioner för den vara du vill beställa. Sådana restriktioner finns bland annat för animaliska livsmedel, läkemedel, narkotika, alkohol och vapen.

Om du vill ha mer information kan du vända dig direkt till Tullverkets (http://www.tullverket.se/) hemsida eller ringa deras upplysningstjänst på tel. 0771-23 23 23. Du kan även läsa mer om EU:s handelspolitik på Riksdagens (http://www.riksdagen.se/eu/) hemsida .

* Vanlig post/flygpost: Posten tar emot och förtullar varor från utlandet
*
o Posten (http://www.posten.se/) Kundservice: 020-23 22 21
* Expressleverans: Kurirens kontor i Sverige står i regel för förtullningen
*
o DHL (http://www.dhl.se/) Kundservice: 020-34 53 45
o Federal Express (http://www.fedex.com/se) Kundservice: 08-797 99 60
o UPS (http://www.ups.se/) Kundservice: 020-78 87 99

* Transportföretag: Ta reda på vart varorna du beställt befinner sig just nu
*
o Postens Paketsökning (http://www.posten.se/)
o UPS Paketsökning (http://www.ups.com/europe/se/tracking/swetracking.html)
o Schenker-BTL (http://www.btl.se/schenker_btl/schenker_btl_sweden/services/on_line/local/track_and_trace.html)
o ASG Godssökning (http://www.danzasasg.com/svenska/access/godssokning.asp)
o Bax Global (http://www.baxglobal.com/)
o DHL (http://www.dhl.com/track/tr_ENG.html)
o Emery Worldwide (http://www.emeryworld.com/tracking/trackform.asp)
o Federal Express (http://www.fedex.com/us/tracking/)
o United States Postal Service (http://www.usps.gov/cttgate/)

/Martin

sundqvistjohan
2008-03-24, 11:55
Vet inte klassificeringskoden i Sverige, men precis som här i Finland betalar man ingen tull överhuvudtaget för radioflygprylar för eget bruk.

Sverige har 25% moms på modellflygsaker som beställs från länder utanför EU. Momsen betalas på varorna och frakten.

När posten sköter tullens uppgifter (t.ex. i detta fall att påföra moms) tar de en administrationsavgift för detta. Denna avgift är alltså inte heller tull.

Litet bättre är det här i Finland :) Momsen på modellflygsaker är 22% och tullkontoret här i Vasa (jag får avi dit när mina beställningar kommer, inte till posten) tar ingen administrationsavgift - bara momsen.