handdator

Visa fullständig version : Nybörjarhjälp Protech Skystarpengaanda
2008-03-30, 22:59
Hejsan

Förra året köpte jag en Protech Skystar med en ABC supersport .46 motor. Jag satte ihop den och ställde den på hyllan. Nu när våren börjar närma sig tog jag fram den och idag fick jag igång motorn.
Efter lite pill med förgasarnålen så fick jag den att gå fin fint genom hela varvregistret.

Nu skulle jag behöva lite tips inför första flygningen. Är det något jag kan klara av själv eller behöver jag hjälp av någon som kan flyga? Jag har ingen tidigare erfarenhet av flygning med seriösare RCplan.

Om ni tror att man klarar det själv vad har ni då för tips?

En andra fråga, blir det lättar att kontrollera flyget om man lägger i vikter och flyttar tyngdpunkten längre bak?

Tack i förhand
// Martin

sundqvistjohan
2008-03-30, 23:07
Ta kontakt med någon erfaren flygare som kan hjälpa dig att ta upp planet med dubbelkommando så du får känna på hur det känns att flyga utan att riskera krasch.
Borde finnas hur många som helst på detta forum som bor i Lund.

Ett sämre alternativ om du vill klara dig på egen hand är att träna och åter träna i en bra simulator. Min svåger tränade någon månad i RealFlight G3.5 och sedan flög han solo med sin Calmatotrainer. Det gick helt bra, och det planet är helt ännu.

pengaanda
2008-03-30, 23:26
Jag tror nog det vore bäst med lite hjälp. Om det är någon som bor i närheten och som skulle kunna tänka sig hjälpa till så vore jag tacksam.

Har lite dålig erfarenhet av flygning i simulator, köpte en helikopter för ett tag sedan och försökte lära mig flyga i en simulator men det var inte så mycket till hjälp, totaltkrashade ändå :) Det var därför jag gick över till flygplan.

McRegor
2008-03-31, 05:12
Hej,
Kontakta en Klubb i närheten så får du hjälp - det behöver du med all sannolikhet. Därmed ökar sannolikheten att du får flyga fler gånger än en med din kärra...:)
Att flytta tyngdpunkten bakom den rekommenderade är normalt ett utmärkt sätt - ja, ett utmärkt sätt att förstöra flygegenskaperna och göra kärran svårflugen. Gör alltså inte detta.
Hälsningar
Roger

jaka
2008-03-31, 16:33
Hej!
Ta hjälp av en klubb!!
Var bor du? I närheten av stockholm och du är välkommen till oss i Upplands Väsby till ett av sveriges finaste fält.

pengaanda
2008-03-31, 23:48
Ja ska ta och göra det. Tror det blir lite väl långt att köra med tanke på att jag bor i skåneland (lund). Ska ringa runt lite nu i veckan och se vad jag får för svar.