handdator

Visa fullständig version : Protech Christen EaglePalleman
2008-04-06, 13:11
Måste börja i andra änden...

För något jag alltid höjt på ögonbrynen åt är dessa warbirds med gigantiska propellrar som får flygplanen att se ut som något från BR leksaker =) Dom är så läckra så det finns inte.

Se dessa muskedunder med denna gigantiska propellerdisk får iaf mig att mysa.

Sedan kollar man på de modeller man har, små fjuttiga propellörer som ser rent ynkliga ut, även om man satt i en encylindrig fyrtaktare enligt den högre rekommendationen.

Köpte ganska nyligen en begagnad Protech Christen Eagle dubbeldäckare som föregående ägare flög med en .70 fyrtakt. Den flög bra jo visst :) inget tvivel.

Men jag va sugen på att prova om jag kunde bestycka denna kärran med motor så jag kunde få samma gigantiska propeller i förhållande till flygplan som vissa warbirds har...

Till Christen Eagle från protech rekommenderas .91-1.20 4-takt. Men eftersom utrymme fanns monterade jag en ASP 160 Boxer men 18x6 Propeller!!!

Kan tillägga att det skiljer 2 mm mellan propellerdiametern och spännvidden på stabben, och propellern är ca 40-45 % av vingens spännvidd...

Skitet flyger... och det flyger bra. Vertikal stigning... nemas problemas.. För att inte tala om motorbromsen propellern ger =)

Här kommer en liten filmsnutt på åbäket med horn och gudasång ;o)


http://www.youtube.com/watch?v=wT3Yd4Y9WPQ

wesse
2008-04-06, 17:41
den lät gott den rackarn trots att det inte va eldrift :D nu får du en riktig fin klump att flyga med i sommar för tung blev den väl nu :?: men vilket ljud inte ens Slammis kan få fram det underbara ljud...rackarns vad det blåser jämt hos er....

Palleman
2008-04-06, 21:21
Jag får erkänna det att jag har bara pisserfarenheter av ASP encylindriga 4-takt motorer... dom tjuvstannar, är svårställda, orkeslösa och tyngre i jämförelse med OS... Sedan att vissa av dom dessutom läcker runtomkring ventilsätena, gränsen mellan ventilsäte-topp gör ju dom inte bättre heller...

Men jag har börjat få upp ögonen lite för ASP efter att ha handlat 4 st 32 2-takt och nu denna boxer...

32-orna är pålitliga och rappa... lämnar mer pulver än lite äldre 40-motorer... drar 10x6 propp och ger suverän prestanda i min pylonkärra..

Denna boxer tjuvstannar inte, faktum är att den står och pluddrar sig igenom tank efter tank på tomgång så som den går på filmen :) utan tryckmatning kan tilläggas ;)

Palleman
2008-04-07, 12:31
Faktum är att två ASP 91 4-taktare står på inköpslistan till min lilla söta P-38 Lightning :badgrin: :badgrin: :badgrin: