handdator

Visa fullständig version : Litet problem kanske? :Pjimutt
2008-05-22, 14:24
Man är visst inte så smart som man trodde. För alldeles nyligen fick jag någon snilleblixt att det kanske skulle gå bra att fara ut en sväng med minium cessna med ca 4m/s i vind. Och tro det eller ej! 18gram(som planet väger) räckte inte för att motstå vindarna! XD

Nåja, skämt åsido. Det är så att efter jag råkade störta in i vårat vedhus i tillräckligt hög fart så lossnade propellern(spinnern också) och det ser ut så här:
http://i305.photobucket.com/albums/nn239/jimutt/RC/IMG_0287.jpg
http://i305.photobucket.com/albums/nn239/jimutt/RC/IMG_0288.jpg
Så jag antar att en bit av motoraxeln också gick av. För det verkar ska vara någon slags gängning på axeln men det är det då inte på den korta stump som jag har kvar. Jag tror även att motorn har hamnat snett för det låter som om den skrapar mot frigoliten när man gasar.
Jag har redan extra propellrar/spinners men jag måste väll köpa en helt ny motor(http://www.umearc.se/cgi-bin/articles.pl?action=show&id=120827&group=90&subgroup=406) eller?


(Börjar bli ännu mer sugen på ett segelplan nu, då den kanske klarar lite mer vind ;))

HeatFire
2008-05-22, 21:12
Verkar som att du måste köpa det.. är väll växeln som är trasig skulle jag tro.. men motor o växel säljs ju i ett:)

alla plan är mer eller mindre känsliga för vind..
köp dig ett större med starkare motor så blir det bättre iaf:)

jimutt
2008-05-23, 05:43
Mm, har ju en wingdragon sportster men den trivs jag deffinitivt inte med. Så jag får väl se om det blir något nytt plan-inköp. Men först måste jag väll laga Cessnan :P

HeatFire
2008-05-23, 21:32
Jag lovar att om du satsar lite mer pengar så blir allt mycket roligare;)
mitt första plan var/är en E-starter.. inte kommit mycket längre än trainers men min e-starter är helt underbar att flyga!
flyger med en ordentlig radio och har okej servon..
att känna att man har full kontroll så långt är väldigt skönt:)
en okej radio håller ju dessutom längre än planet:) så där förlorar man ju inte så mycket pengar även om det känns så till en början:)