handdator

Visa fullständig version : Vilket 12v-agg till Imax B5?



jeppe
2008-05-27, 13:24
Någon som vet ett som funkar. Dum som jag var beställde jag inte ett på en gång.

Tacksam för svar

LAN
2008-05-27, 16:15
Detta är väl det billigaste man kan hitta:

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6477

Men du kan köpa ett nätaggregat på Jula, Kjell eller Clas också, se bara till att det klarar 5 Ampere.

McRegor
2008-05-27, 16:42
Detta är väl det billigaste man kan hitta:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6477
Men du kan köpa ett nätaggregat på Jula, Kjell eller Clas också, se bara till att det klarar 5 Ampere.
Hej,
För de ca: 30 $ som detta kostar inkl frakt (+ ev moms) så hittar du utan vidare ett motsvarande i Sverige. Såg senast igår ett på Jula för ungefär den pengen och Biltema har ju följande - http://www.biltema.se/products/product.asp?iItemId=92727
Sen hittar du säkert motsvarande hos t ex Classe och Kjell & Co också som LAN tipsade om.
Hälsningar
Roger

jeppe
2008-05-27, 17:04
LAN: Det var det jag inte beställde samtidigt som laddaren! Ibland är man lite för trög.

Men 12volt som klarar 5 A är det jag skall ha alltså, ok.

McR: Löder man på en annan kontakt på det där biltemaaggregatet?

McRegor
2008-05-27, 18:07
Hej,
Endera löder du dit en passande "ciggtändarkontakt" på sladden från laddaren eller så sätter du en annan (bättre) kontakt mellan laddare och spänningsaggregat. Men mät så att du får rätt polaritet. Dock brukar mittstiftet i "cigg-kontakten" vara + (plus).
Hälsningar
Roger
PS: Jag personligen har standardiserat på s k Tamiya-kontakter mellan spänningsagg och laddare. Inte dom bästa men dom fungerar. Du kan t ex också använda Deans-kontakter om du har sådana.

manson_swe
2008-05-27, 19:56
ja använder ett nätagg till en gammal pc hittade ritning här eller på svensktmodellflyg.se minns inte vilket...fick sätta ett motstånd på en av 5v utgångarna för att den skulle fungera men man kan plocka ut hur mycke kräm som helst ur den o den är stabil i utspänningen :)

jeppe
2008-05-27, 20:56
Tackar McR!

Mina elkunskaper är lite för klena för att jag skall bygga egna pryttlar, men tack ändå, manson!

jeppe
2008-05-29, 22:28
Visst måste man väl kunna klippa krokodilklämmorna och skarva kabeln från aggregatet direkt där? (dvs batteriingångens klämmor)

Finns det någon nackdel med det? Jag laddar bara hemma på samma ställe hela tiden.

McRegor
2008-05-29, 22:31
Hej,
Behöver du inte krokodilerna så är det bara att klippa. Men sätter du en kontakt emellan - t ex en Deans-kontakt - så kan du ju sätta en sån på "snutten" med krokodilerna så kan du använda även dessa om behov uppkommer.
Hälsningar
Roger

jeppe
2008-05-29, 22:36
Tackar. Nu är det klippt. Jag skarvar direkt. Behovet att ladda från batteri känns avlägset.

Min första tanke var att skarva agg-sladden med en avklippt sladd från en annan laddare med rätt kontakt. Men det var sådan skillnad på grovleken på kabel, så jag drog örona åt mig. Grov kabel betyder väl kapacitet för högre belastning?

McRegor
2008-05-29, 23:10
Grov kabel betyder väl kapacitet för högre belastning?
Hej,
Absolut ! Lägre förlust med större area i kabeln. Hög förlust brukar yttra sig i varma kablar.
Hälsningar
Roger