handdator

Visa fullständig version : vmar cap231 exkenneth67
2008-06-29, 21:05
jaha startar tråden innan jag ens packat ur den ur kartongen ! en sådan här http://rcmaffian.se/oscommerce_st/catalog/product_info.php?cPath=1_7_137&products_id=882
vmar har haft dåligt rykte men tror det är obefogat idag !!
lock lyft i butiken gav

en mycket välbyggd arf .. alla linkage sitter på plats roder mm på plats limmade å stiftade gång järn förlängnings kablar färdig dragna i vingen samt även alla andra nödvändiga kablar ligger med i godis påsen .. märk att det är tvinnade kablar för mindre störning ... det enda abret som kunde direkt påtalas var den med skickade spinnern .. ingen kul sak ..
en lagom stor kärra på 188 cm spännvidd... i den kommer hamna super tiger
kommer att uppdatera med bilder efterhand ... då jag har förhoppning om att ha denna flygbar till ripa om jag hinner komma ner priset ja ... kolla länken !!

kenneth67
2008-07-01, 19:47
jaha det går frammåt vingen limmades ihop idag samt även stabbe å fena ..
simpelt som bara den ösa på epoxy å trycka dit .... stabben var redan inlinad å klar från fabrik så inget mätande ..... bilder finns i mitt album ska bara komma på hur i fasiken man beter sig för att dom skall synas här ! ..

en mycket lätt byggd arf ! helnöjd än så länge faktiskt ! försöker väl då !
http://www.rcflyg.se/forum/photoplog/images/949/medium/1_000_0011.jpg

kenneth67
2008-07-05, 08:50
jaha det tar sig sa pyromanen .. det skrider frammåt sakta .. landställ har fått sin plats samt sporr hjul ... hjul kåporna till huvud stället skiter jag i då dom var "fula"
motorn har grov monterats ..... för att kolla av placering .. passar som ett smäck innanför kåpan så klarar mig nog från extra hål trots orginal dämparen ...
k

sundqvistjohan
2008-07-05, 09:20
klurar lite på om jag som vanligt tar i med motor ... rekomenderat 108-120 2 takt och vad jag förstått så motsvarar 2300 motorn en 140 !

Nej, motorn torde passa hur bra som helst till din kärra - motorn väger 1077g med ljuddämpare och ditt plan har ju 188cm spännvidd så motorn torde balansera planet bra.

Jag har en likadan motor i en Black Horse Sukhoi med 178cm spännvidd och den kärran flyger mycket bra. Jag flyger inte så mycket med den nu då jag inte kan lita på motorn i alla manövrar - t.ex. vid hammerhead vill motorn stanna (tål inte tomgång med nosen uppåt).
Jag misstänker att trycket i tanken blir för lågt så att den inte får tillräckligt mycket bränsle i en sådan manöver - borde kanske skaffa pump för att det ska gå att genomföra ett IMAC-program utan att vara rädd för dead stick. Använder planet som kameraplattform nu.

Min Yak-54 har en OS FS-120 Surpass III med pump och den har aldrig stannat under flygning (119 flygningar) så därför flyger jag hellre med det planet just nu.

http://i118.photobucket.com/albums/o118/Perreback/Sukhoi.jpg

Lycka till med det fortsatta bygget. Vi får väl se en film från premiären?

Fru Diesel
2008-07-31, 17:20
Är den klar? Har den varit i luften? :confused:

kenneth67
2008-08-01, 09:38
nja nästan klar ..fepplat lite med servon mm .. kan konstatera att y kablarna som låg med inte är att rekomendera iaf inte på min signal till servona blev "dålig" .. så bytte dessa y kablar till bättre skillnad som natt och dag ..
igår kväll och i natt .. har det sista fixats med linkar servon mm samt motorn blivit på en höft riktad ... gas linken var dock för kort så det är det som är kvar .. så i eftermiddag ... kanske om nerverna håller skall denna tingest försöka flyga ......
dock visade det sig att orginal dämparen till motorn inte gick att använda ... tog i brand väggen så en pitts dämpare in handlades .. från aircpro.. smäck ... bara 2 pipor ut under kåpan i den befintliga öppningen .. enda hål som behöver tas upp är för glöd samt nål ... skönt att äntligen inte behöva såga sönder kåpan ... återstår dovk att se om luft flödet räcker till för kylning ..
premiären tas dock utan kåpan på då motorn kanske behöver riktas om ... vilket på denna modell är skit enkelt .. brand väggen är skruvad med 4 st m6 bultar med dubbel mutter så att rikta om som man vill är bus enkelt !! ...
en liten miss i bygg anvisningen är dock att där finns inget om vilken riktning motorn skall ha ...