handdator

Visa fullständig version : Ställbyte Hangar9 HellcatOmpa
2008-07-06, 20:33
Några av er såg vad som hände med mitt mekaniska landningsställ på min F6F Hellcat i Eskilstuna. Servomotorn bran upp under flygningen. Detta beror på att det angivna måttet i manualen inte riktigt stämmer. Där står det angivet 25mm som stötstängerna ska sitta i sär från varanra på servo oket. Med det nya servot hände, nästan, samma sak som i Eskilstuna. Men denna gången hann jag rädda servot. Efter en stunds mätande och testande kom jag fram till att måttet mellan landställets stötstänger bör vara ca 22,5mm i stället. Då fungerade servot som det skulle, men ändå tycker jag att det får arbeta hårt för att få in stället. Efter lite letande kom jag på att det låg ett par Robart roterande ställ för modeller upp till 6kg liggandes. Det enda som saknades var en Robart strutte och slang samt en påfyllnings ventil. En snabb order i onsdags och allt fanns hemma på fredagen. Ett litet ryck i fredags och ett betydligt större i dag.
Vingen är nu klar för att ta emot dom nya ställen. Struttarna är kapade i rätt längd, så nu ska dom borras och gängas för låsskruvarna.
Vingens hjulhus ska även kläs med 0,4mm ply.
I kropen saknas endast stötstången mellan servot och ventilen.

Ompa
2008-07-06, 20:36
Den uschliga bildkvaliten beror på att jag fortfarande inte fått min nya digital kamera. Jävla Pixmania. Rekomenderas inte.
Så mobilen får duga tills vidare.
Nästa omgång bilder.

Ompa
2008-07-06, 22:51
Och kvällens sissta ryck. Kanske inte så mycket men iallafall.
Struttarna är nu borrade och gängade. Pianotråden i själva stället avfasad så stoppskruven inte kan snurra på pianotråden.
En lite kulinarisk stötstång tillverkades och servots EPA har trimmats in så det inte står och stångar i något ändläge.
Fick förövrigt mail här vid 23 blecket från min kameraleverantör. Den blev skickad i fredags, den dag jag var garanterad att få den som senast :mad:, men som plåster på såret bidde det ett större minneskort än vad som var beställt, samt skickat med posten express. Så i morgon kanske...

taygher
2008-07-08, 07:35
Det ser bra ut i vanlig ordning, Ompa!
Ett par Robart-struttar är ju aldrig fel. :)

Lycka till med landningarna framöver!

Ompa
2008-07-08, 08:30
Tack Taygher.
För att redovisa gårdagens händelser. Inte så där jätte mycket, men troligtvis blir det nog färdigt i dag, en dag senare :rolleyes: än planerat.
Gjorde nämligen nya hjulbrunnar i 0,4mm ply samt moddade spanten i vingen något så hjulen går ner ordentligt. I dag, hopps jag, så ska jag putsa lite på det hela med slippapper och sedan måla det. Avslutar med ett skyddande lager av Warboirdcolours klarlack. Sen beror det på färgens torktid om jag blir helt färdig eller ej :toetap05:
Nu ska jag gå till ICA och hämta min Kamera :thumbup:
Sablar, märkte att jag glömde en bild i telefonen. Tar en ny med "Nya" kameran om en stund.

Ompa
2008-07-08, 20:24
Då har målningen tagit vid. Korten i detta inlägg är från i förmiddags. Har spenderat hela, nästan, dagen på fältet och busat med min China Clipper. Fick även tillfället att provflyga en YAK 54 140stl, med en YS140Pump i snoken. Ingen 3D färra utan en riktig Aerobatic maskin. Jisses vad fint den flög. Det går lättare att göra vissa manövrar med dom rätta maskinerna :D det är bara att acceptera. Blev verkligen såld på den makinen.
Har precis varit ute och lagt första lagret vit färg ovanpå primern. Ska få torka någon timme eller två innan det ärt dags för andra lagret färg.
Slänger även med en bild på en sådan kärra jag fick prov flyga idag. Dregel...

Ompa
2008-07-11, 22:00
Då var ombygnaden av ställen klart. Provkörda idag i hobbyrummet och dom fungerar som dom ska. Ena stället gick dock lite trögt och ville varken fällas ut eller in helt och hållet. Lite olja i mekaniken dock så löper allt som "smort" :)
Tyvärr tog min vita Humbrol färg slut efter 1;a strykningen. Så det fick bli en ljusgrå ton i stället.
Det enda som jag ska göra innan nästa flygnig är att kapa hjulaxlarna samt en liten liten droppe med loctite på låsskruvarna till struttarna.
Bilder och ev en video snutt på ställen kommer kanske i morgon :leaving: