handdator

Visa fullständig version : 5 kanals E-Starter!Bj
2008-07-18, 05:28
Jepp ni läste helt rätt, jag fick den goda idén om att göra om min E-starter till ett 5 kanals flygplan.

Tja vad använder man så den 5 kanalen till kan man jo fråga sig. Jo det har sig så att mina barn fick varsin leksaks fallskärmshoppare för några veckor sen och dessa var ganska lätta. Så börja man leka med tanken om att droppa dessa från min lilla E-starter, detta fenomenala flygplanet som man kan flyga med nästan över alt.

Så var det bara hur gör man detta enklast utan att det skal vara för stökigt att ladda hopparna mellan varje flygtur.

Jo man tar en gammal vinge från en E-starter som blev knust under min fält låda i bilen då den tippade över planet och limmar ihop vingen från 3 delar till en vinge, sen tar man ett mikro servo som man gör hål till på toppen i framkant av vingen. Så gör man två hål i vingen ungefär 2 cm ut från kroppen. Plockar så fram två gummisnoddar som man trär in på vingstöttorna och så genom hålen i vingen och hackar dom så på servohornet på var sin sida, vips så har man dropp ordningen klar utan att förstöra den hela fina vingen man har annars.


http://www.bjsmodellflyg.se/e107_files/public/nyheter/estarter_med_hoppare/es_hopp_1.JPG


http://www.bjsmodellflyg.se/e107_files/public/nyheter/estarter_med_hoppare/es_hopp_2.JPG

Sen var det dags att testa, tyvärr hittade vi bara den ena hopparen men vi hittade en gammal en som jag släppte från mitt heli en gång i tiden (det kan ni se film på här) (http://www.bjsmodellflyg.se/e107_plugins/autogallery/autogallery.php?show=Rc%20bilder%20och%20video%2FV ideo%2FBlade%20CP%20med%20hoppare.wmv). Så åkte vi till den gamla timmercentrale vart vi bruka flyga (stor och öppet). Lyfte utan problem med båda hopparna ombord och steg till en lagom höjd var jag så tryckte på knappen, och båda lämnade flygplanet perfekt. Den nya lilla hoparen fick öppnade sin skärm direkt, men den gamla hade nog packat sin lite fel och föll som en tegelsten rakt ner i backen. Så efter detta blev det ganska många upp och ner med min E-starter dock med bara en hoppar per tur. Sen så försökte jag en gång till med båda och då fungerade det perfekt, båda kom flygande sakta och fint ner.


http://www.bjsmodellflyg.se/e107_files/public/nyheter/estarter_med_hoppare/es_hopp_3.JPG

Det blev självklart filmat en del mikro fallskärmhopp och film på detta kommer så snart jag har hittat min firewire kabel.

Detta rekommenderas att göra med stora bokstäver då det var och är skit kult, har man barn så blir man kung kan man säja…..har man inte barn så är det lika roligt ändå.

Bj
2008-08-05, 12:12
Hepp!

Då är videon äntligen klar, hoppas ni tycker om den själv om det inte verkar vara stora intressen för fallskärmshopp från E-starter.

Klicka här för att se videon! (http://www.bjsmodellflyg.se/e107_plugins/autogallery/autogallery.php?show=Rc%20bilder%20och%20video%2FV ideo%2Festarter_med_hoppare.wmv)

Sigun
2008-08-05, 12:55
Tackar för filmen Bjarne :) verkar vara hur kul som helst med lite hoppare ombord på planet. Vart hittar du fallskärmshopparna ?.. leksaksaffären ?

Bj
2008-08-05, 12:59
Dom är köpt på en Brio leksaksaffär i Norge, 75.- kr per st.......och ja det är skitkul att vara barn igen och leka med dessa.

2008-08-08, 00:19
Kul ide'!

Bj
2008-08-08, 06:35
Kul ide'!

Tack............ ;)

sm3xrq
2008-08-08, 10:14
barnens hus... butriks avdelningen, där hittade jag mina :)

släppte dem från en bomblucka sum jag limmat fast under min gws spit :P

Bj
2008-08-08, 14:58
barnens hus... butriks avdelningen, där hittade jag mina :)

släppte dem från en bomblucka sum jag limmat fast under min gws spit :P

nice, har du någon film eller bilder på din lösen?