handdator

Visa fullständig version : Skild ack till mottagare?



Ålänning
2008-08-30, 00:08
När man inte vågar lita på ett nyladdat Sub-C ack som driver en massa arga servon som får ackvarnaren att blinka rött när man busar med spakarna... då kan man väl göra så att man sätter en vanlig 2700mAh NiMH på mottagaren och 4200mAh NiMH Sub-C på servona?

Alltså lite kabel-pill, men man slipper ju garanterat att mottagaren lägger av när man
får "rycka i spakarna"-dille?

Typ så här:
http://home.aland.net/mickem/dubblaackar.jpg

Visst visst?

Tejp
2008-08-30, 00:10
Det ser ut att funka

Dawson
2008-08-30, 06:12
Måste bara fråga, vad ska du nu bygga igentligen? Eller ska du ha det till gianten? *nyfiken*

hakank
2008-08-30, 06:14
Det framgår inte riktigt hur plusarna från de båda accpaketen separeras i bilden? Splittar man upp servokblarna?

/Håkan

McRegor
2008-08-30, 09:16
Hej,
Frågan har ju varit uppe i en annan tråd så mitt första råd kvarstår - byt ack. Det kan inte var möjligt att en frisk ack "säckar" för att du flaxar med servona obelastade (på marken) - tappar den spänningen då så måste den rimligen vara dålig.
Du måste ju göra ett specialkablage med den lösning du funderar på och som jag ser det så är nog risken större med en sån lösning. Nej - byt istället till en kvalitetsack och cykla den några gånger - sen har jag mycket svårt att tro att du skulle få några strömförsörjningsbekymmer. Hur kan man annars ta ut mellan 40--100 A ur Sub-c-celler i vissa flygapplikationer...och behöver du väldigt mycket ström får du välja just den typ av NiMh-celler som används som drivceller.
Hälsningar
Roger

Ålänning
2008-08-30, 10:52
Tejp: Yeah! :D

Dawson: Nix, den funkar med vanliga trams-servon, ack osv. =) Inte till mitt flyg.

hakank: Man behöver inte röra kontakterna på varken servon, strömbrytare eller ackvarnare. Det är bara att haka på nya kontakter och dra kablaget skilt. Som en kabelstam. Tar ju inte länge löda ihop. Se bildlänk längre ner. Svårt är det inte heller och bra gjort blir det. Såg nu att ena ackvarnaren kan dras enklare...

McGregor: Japp, har vart upp förr, men man måste ju tryna i allt =) Acken är ju rätt ny
och har laddats några gånger redan. Servona rör på sig riktigt bra. Men med min erfarenhet
har jag vart med om följande hur många ggr som helst med vanliga småflyg: Laddar acken
allt funkar, och när man inte rör nån spak så lyser allt grönt. Finfint. Flyger ett tag. Allt
lyser grönt fortfarande. Rör man spakarna så börjar det lysa rött. Mottagaren får för lite
och dör bort en snabbis. Int bra! Därför denna oro. Har också vart med om ackvarnare
som flimrar när man rör spakarna så man har ingen aning om det finns spänning eller nä.
Så antingen är dom flesta ackvarnare skit som inte klarar av lite spakryck, eller så är
acken knäpp. Sååå... ni som flyger större flyg med stora servon och dessa svindyra bra
Sub-C-ackar, har ni ens ackvarnare? Kanske det ÄR så att man flyger bäst utan dem :D

Frågade nyss ägaren... acken har inte alls dragits ut och laddats så många ggr... :-(

http://home.aland.net/mickem/dubblaackar2.jpg

McRegor
2008-08-30, 13:44
Hej igen,
Ger en Sub-C acke upp för lite flaxande med rodren (på backen) så måste det vara något som inte är OK - endera luras ack-varnaren eller så är inte acken frisk eller lämpad för högre strömuttag. Så komplicerat är det ju inte och jag gissar på nån av de sistnämnda orsakerna. Har du testat med någon annan ack ? Kör du med 4 eller 5 celler ? Vilket fabrikat/modell är det på acken ?
Hälsningar
Roger

Krille
2008-08-30, 15:50
Prova att koppla bort strömbrytaren å se om det är samma då. Jag har varit med om att ström förloras i strömbrytarna.

Ålänning
2008-08-30, 20:47
Acken är denna: http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXMTX4&P=0
En Hydrimax Ultra.

Har testat andra ackar också. Jumbo-servot drar mest men också dom digitala.
Nu va det ju så att dom digitala Scanner-servona hade nåt fel för dom visste
inte var dom var så de kom aldrig tillbaks till 0-läget om man petade lite med
pekfingret. Byttes till Futaba S3010 och det fortsatte blinka. Har för mig att
det testats med olika ackvarnare med, men bara två. Bägge flashade på rött.

Strömbrytare, det måste testas. =)

Flyget ska upp 12-14 september så det ska fixas.

McRegor
2008-08-30, 22:01
Hej,
Enligt texten på acken så borde den ju klara belastningen...
Jag skulle mäta ackspänningen med en riktig voltmeter och se hur den förändras vid belastning. Vill du göra detta ordentligt så mät alla celler var för sig och kolla om någon utmärker sig negativt. Det är nämligen inte helt ovanligt att en av cellerna i ett paket kan vara dålig och då kommer du att råka ut för något liknande. Jag tror fortfarande att det är acken som inte är i bra skick - en såpass kraftig ack i bra kondition skall rimligen inte uppföra sig som denna. Innan du försöker dig på en dubbelack-lösning så bör du undersöka din nuvarande ack lite bättre. Sen kan det givetvis vara spänningsfall på andra ställen i kedjan också - t ex i strömbrytaren. Så en noggrann uppmätning är nog nödvändig.
Hälsningar
Roger

DrHanke
2008-08-30, 22:08
vad har du för kontakt till acken? Jag är nog lite inne på Krilles linje, kör du med std kontakterna så orkar inte kontakterna utan du måste byta till MPX, Deans eller motsv.

Nyroth
2008-08-30, 22:12
Hejsan,
Det är nog inte acken i sig själv som är den svaga länken i kedjan utan det är ström kabeln.
Nu vet jag inte vad du har för servon, speciellt inte vilket jumbo servo du har, men utan tvekan så är den kabel som din acke har monterad en broms i systemet. Likaså kan som Krille och Roger redan nämnt din strömbrytare deltaga i den onda cirkeln av ström bromsar.

Mvh,
Nyroth

Nyroth
2008-08-30, 22:13
Sorry Hanke du postade min åsikt medans jag skrev ;)

Nyroth

DrHanke
2008-08-30, 23:00
Sorry Hanke du postade min åsikt medans jag skrev ;)

Nyroth

Värsta voodo magin :bandit::dancing2:

Ålänning
2008-08-31, 10:12
Flera bra tips, tack. Skall kolla upp det där bara jag slipper åt fågeln igen. =)

MagnusStrömqvist
2008-09-29, 12:47
Finns det någon svensk hobbyhandlare som säljer denna typ av ackar?
http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin...?&I=LXMTX4&P=0
Och byte av kontakt här, är det komplicerat? Klarar man det med lite hemmalödning och krympslang?

Daniel L
2008-09-29, 13:14
1 länken funkar inte. inte för mig iaf.

2. Ja du borde klara av att löda kontakterna själv. Det du borde tänka på när du lödar är att inte få kallödningar= tennet fasnar inte som det ska. För att motverka detta brukar jag sätta lödkolvens spetts på kabeln och sedan tennet ca 0.5mm ifrån lödkolven dock på saken man lödar.
se bara till så att det inte blir för varmt annars riskerar du ha sönder acken