handdator

Visa fullständig version : Achtung achtung !!



Diesel
2008-09-25, 20:45
Hej gott folk.

Idag har jag blivit blåst på 1000 kronor. Jag har köpt en radio på blocket av en Heinz D Frick från järfälla. Han skickade radion igår . Allt gick enligt ÖK . Jag var upptagen med vårt fram tills kl.20,00 så jag kunde inte öppna packetet. Men 3 minuter över 20 då var det packetöppning. Allt verkade vara ok. Slog på radion och allt kom upp i displayen som det skulle . Kanon tänkte jag då. Kollade så att kristallen som satt i var på kanal 65 och det stämde det med. Upp i hobbyrummet , slog på min stick på kanal 65 och då gissa.! hände inte ett skit!
8 minuter över åtta ringer jag upp gubben och förklarar. Vet ni vad jag fick för svar ? Den fungerade hos mig och jag tar inte tillbaks radion.
Han visste att om han sålde nånting på blocket då får man inte skicka tillbaks det och han är inte skyldig till någon form av återköp !
undrar hur många han har blåst med icke fungerande saker.

Så se upp gott folk med att köpa begagnat på blocket. Framför allt elektriska prylar.

Och se upp extra noga om ni skall köpa nåt av denna man! HEINZ D FRICK från järfälla.

Mvh Packo.

DrHanke
2008-09-25, 20:59
Trist! Vad var det för radio?

Nyroth
2008-09-25, 21:08
Hej,
Diesel tråkigt med din nya radio, men jag tycker nog att du förhastar dig lite när du efter 5 minuter ringer killen du köpt den av och på grund av hans kommentar tar för givet att det är något allvarligt fel på radion.

Nu kan det ju mycket väl vara så att du har alla saker rätt och att det faktiskt Är fel på radion, men på 5 minuter så kan du väl inte ha hunnit att kolla alla möjligheter.

Som Hanke sa, vad är det för radio? är du väl bekant med denna typ av radio?

Vill ju inte att du skall ha blivit lurad så jag hoppas att det är något enkelt som blivit översett.

Vänlig hälsning,
Nyroth

Diesel
2008-09-25, 22:00
Det är en Hitec Eclips7 . har sedan tidigare ägt Hitec Optic 6 och dom har samma programerings uppläggning så jag gick in i programeringsläge , ändrade från HELI till ACRO (Flyg ) och återställde radion till flyg. I detta läge skall mina servon röra sig. Jag har t.o.m skiftat över min sändarmodul från min optic till eclipsen , och då fick jag radion lite närmare min näsa vilket gjorde att jag fick upp en doft av bränt bakelit. Tog av batteriluckan och då visade sig tex. att gubben tvingade dit en sändarack med futaba kontakt på kretskortet som stämmer inte alls mot hitec kontaktet. OM !! .... tänk om det kan ha varit så att han har vänt polariteten på acken när han satte dit den ?? jag kan inte sånt och vet inte om Hitec har inbyggt skydd mot sådant. Hur som helst .... Displayen är igång . Kan programera den , men den skickar inte ut några som helst signaler....... :banghead:

Skulle lyssnat på min fru. citerar " måste du ha en sådan radio, köp då en ny " men jag tyckte att gubben lät pålitlig och han lovade att denna skulle vara som ny !

Ejnarsson
2008-09-25, 22:29
Hej
hitec eclips7 har inte polvändning skydd på ack kontakten, en polare har nämligen gjort exakt just den grejen. Det sa poff och sändarn var rökt. display och allt verkar funka men det händer ingenting med servon och dyligt.
Tråkigt med oseriösa säljare :(

Mvh: Ejnarsson

kenneth67
2008-09-25, 22:45
attans skit då .. blocket är lurigt likaså tradera ..

kan kanske vara så att han visste detta !! och därför den inte legat ute här eller på smf ! ... åk upp å gasa den j***n!!

MagnusStrömqvist
2008-09-26, 11:06
Kan inte vara någon säkring som gått då bara?

Rolle
2008-09-26, 12:15
Kan inte Hitec eclips, men har du kollat så att inte sändaren står i PCM-mode. Står den i PCM-mode och du försöker styra en PPM-mottagare så händer inte ett dugg.

Rolle

T5
2008-09-26, 12:25
Tydligen kan display och 'allt annat' se OK ut med RF sändarmodlulen är bränd. Radion måste skickas till Hi-tec för reparation då det inte finns säkring eller motsvarande att byta i RF modulen.... Sorry



I accidentally plugged my battery into my TX the wrong way, and when I turned it on I heard a crackle. I quickly turned off the TX and checked the battery really stupid. Anyway when I turn on the TX the display shows 15V
I can access every menu and everything seems to be okay. But, my receivers won't pick up a signal. Or rather, the TX isn't sending a signal. I checked the shift and other obvious stuff.
I may just have to send it to Hitec.

MrJet
2008-09-26, 16:59
Det är en Hitec Eclips7 . har sedan tidigare ägt Hitec Optic 6 och dom har samma programerings uppläggning så jag gick in i programeringsläge , ändrade från HELI till ACRO (Flyg ) och återställde radion till flyg. I detta läge skall mina servon röra sig. Jag har t.o.m skiftat över min sändarmodul från min optic till eclipsen , och då fick jag radion lite närmare min näsa vilket gjorde att jag fick upp en doft av bränt bakelit. Tog av batteriluckan och då visade sig tex. att gubben tvingade dit en sändarack med futaba kontakt på kretskortet som stämmer inte alls mot hitec kontaktet. OM !! .... tänk om det kan ha varit så att han har vänt polariteten på acken när han satte dit den ?? jag kan inte sånt och vet inte om Hitec har inbyggt skydd mot sådant. Hur som helst .... Displayen är igång . Kan programera den , men den skickar inte ut några som helst signaler....... :banghead:

Skulle lyssnat på min fru. citerar " måste du ha en sådan radio, köp då en ny " men jag tyckte att gubben lät pålitlig och han lovade att denna skulle vara som ny !


Attans otur! Jag lider med dig :(

Men när du testade Optic 6:an modul, funkade radion då?

Om den gjorde det kan du ju för att rädda situationen något kanske
köpa Coronas 2,4 modul och mottagare. http://www.aircpro.com/airc/homepage.nsf/CatalogByCategory/9E6BADB33848CE0EC12574A90063C023?OpenDocument&CartID=1079-
som även säljs av andra respektabla säljare i landet.

Mvh MrJet

Diesel
2008-09-27, 16:45
Jag har hittat varför det har blitt som det blev !:stupido2:
Sog sagt tidigare. Gubben klämde in en typ futaba batteri i hitec radion. Utöver att kontakten inte passade så passade inte batteriet heller i radion. För att sätta fast batteriet då använde han 2 st sockerbitar för att kila fast batteriet.
Skruvarna som sitter i sockerbiten har förmodligen under transport eller användning skakat loss och letat sig in i radiona och kilade sig fast mellan den övre kretskortet och den nedre vilket har kortslutit dessa två. Så förmodligen radion var kass redan innan han skickade detta till mig, och han då valde att sälja detta. Och jag min dumme nöt nappade. Jag kan hans namn. jag vet vart han bor och jag har minne som en elefant. Glömmer aldrig !! Och nån gång så skall jag till stockholm .

Diesel
2008-09-27, 16:48
Glömde skriva att den ena kippet på kretskortet är den uppsvullnad på precis bredvid där skruven satt fast. Skruven lossade då jag plockade isär radion.