handdator

Visa fullständig version : Har jag blivit galen!



mageri
2008-10-16, 22:05
Har ett sånt här reglage i en av mina modeller

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=4316&Product_Name=hexTronik_PRO_120A_BESC_w/_PC_Programmability

har kört reglaget med både fyra och fem celler och det har funkat klockrent.

Men nu funkar det bara med 4s-accen, med 5s-accen piper det bara till en gång när jag ansluter den och sedan är det heldött.

Kan det möjligen vara någon programmeringsinställning av fartreglaget som spökar??

Hittar ingen manual till reglaget på nätet heller.

Någon som vet vad felet kan va??

Roger.

hakank
2008-10-19, 11:43
Har du mätt spänningen på 5 cells accen alternativt provat en annan 5 cells acc mot reglaget eller provat aktuella 5 cells accen mot ett annat reglage? Kan ju kanske vara den som spökar?

/Håkan

mageri
2008-10-19, 14:32
Reglaget funkade till en början med en gammal 5 cells-acc, däremot funkade det inte med en ny 5 cells-acc.

Upptäckte att den nya accen var obalanserad. Efter balansering ligger spänningen på den gamla accen på 20,96 v och den nya 20,88 v.

Men som sagt, nu funkar bara reglaget med 4 celler...

hakank
2008-10-19, 19:11
Manualen finns här iaf:

http://www.hextronik.com/docs/hextronikBUNDLE_28OCT.zip
I zip arkivet finns en fil som heter ESC_Setup....

/Håkan

mageri
2008-10-27, 20:38
Beställde ett likadant fartreglage till som jag nu monterat och testat i modellen.

Problemet kvarstår dock, det nya fartreglaget fungerar inte heller fem 5s-accar...

Att jag köpt TVå trasiga fartreglage kan man ju utesluta så vad i hela friden kan vara fel?
Det verkar ju som reglaget inte klarar högre spänning än 4s, trots att det är specat för 3-6 celler (max 25v).

Ingen som har någon susning om vad det som är galet??

Roger.

jocke1963
2008-10-27, 22:10
Har du testat att ändra timingen ?? (Frågar jag utan att ha läst manualen...)

mageri
2008-10-27, 23:09
Dumvarning utfärdas på mig:rolleyes:

Har i alla fall fått ordning på reglaget... hrmmpfff... var bara att ta bort den röda kabeln i kontakten från reglaget som förser mottagaren med ström.

Bara att använda en lös acc till mottagaren i stället så är allt frid och fröjd:)

Roger.