handdator

Visa fullständig version : alternativ ......kenneth67
2008-11-13, 20:27
ja kanske kan det bli ett alternativ ...... efter att spånat lite med en god vän om motorer mm så fick jag ett tips .. som han själv testat .. så tänkte jag att jag skulle ge mig på det samma

har en gammal eller gammal å gammal knappt inkörd!! super tiger g 51 ring motor liggandes som får bli donator till projektet...

nu snackar vi e 85! så denna skall tas isär och få sig en dos med dremmel å fil för att ändra lite spol tider samt portar .. en komp ändring är med i planeringen och för att få en referens så kommer motorn först att köras med vanligt bränsle dvs 5 % nitro samt 15% klotz olja .. samt en ännu icke bestämd propp men iaf en troligen 11-12 x6 denna propp skall sedan även användas vid testet efter ombyggnaden till e 85 --- varvtal kommer givetvis att mätas !


jag räknar med att man kommer få en minskning i effekt och varvtal .. men om detta inte avvviker för mycket från orginal med "rätt" bränsle så kan det klart vara ett alternativ till den nu så dyra metanolen ... i synnerhet om man kör med mycket nitro i ... återstår nu att se vad som blir resultatet ..

vet att det inom snar tid flyger en redan konverterad .. om den inte redan har lyft ... så kanske den gode vännen hinner före med sin presentation .. ;)

Diesel
2008-11-14, 21:46
Det låter intressant...... jag tror jag skall härma dig så jag hinner före andra som skall härma mig.:lollypop::tongue2:

Diesel
2008-11-14, 22:10
Ett litet tips. Jag har nämligen kommit på en grej som har en enorm påverkan på motorns gång ( i mitt fall )i det ovan nämnda bränslet som har totalt 15% bensin.
Temperaturen i tanken.!! Trycksättningen av tanken görs via avgaser, dessa avgaser är varma ,och ännu varmare i E85 sammanhang. Bränsleåtgången är mindre vilket gör att bränslet i tanken sakta men säkert värms upp av avgaserna. Så.... jag satte en kopparspiral på tryckmatningen som var direkt utsatt för luten från propellern, och gissa om det blev skillnad. :lollypop: .

Så hädan efter kommer jag att sätta kylning på mina tryckmatnings slangar, oavsett bränsle. Bränslet skall inte dunsta från tanken utan den skall helst vara så kall som möjligt.
Än roligare skall det vara och se hur motorerna kommer att uppföra sig på sommaren då det är allmänt varmt ute ,och skall värmas än mer med tryckmatning... dock inte i mitt fall.:thumbup:

Min teori om detta är följande.
När tanken är full så har du ett litet volym för avgaser.. Dessa små mängder gaser kylls ner av det kalla bränslet. Men när du har kommit hallvägs i tanken ... då börjar det bli tvärt om.!
Det gillar inte jag.

Diesel
2008-11-15, 22:00
Förlåt Kenneth , känns som jag plockar din tråd.
Idag har jag kört upp ca 1 liter soppa med motorn med mycket goda resultat. Motorn fungerar alldeles utmärkt , fin tomgång , bra svar på gaspådrag , och bra drag i motorn på fullt öppen trottel .... MEN, stiftet håller inte mer än ca . 0.5 liter soppa så är den slutbränd.
Så. man kanske sparar in på soppan men å andra sidan förlorr man på att köpa nya stift.
Ett riktigt tändsystem och då prova igen med E85 .
Det är vad som skall göras här näst.

Har hittat en bra länk till att bygga eget tänssystem.

http://www.modelbouw.gompy.net/cdi/cdi.htm

// Diesel.

Per P
2008-11-15, 22:18
Ni är ena kluriga typer ni Kenneth o Pal....Packo!
Jag var med för ett par år sen när Wesse skulle testa E85 i en av sina fyrtaktare (utan någon som helst konvertering givetvis) Och den gick kanon, fast istället för att stiftet skulle brinna efter 5dl så brann det efter 30sek, och motorn blev något rent vansinnigt varm. Det var en sällsam dag!

Kenneth: Du skrev vilken soppa du skulle köra på INNAN konvertering, men hur mycket olja är det tänkt efter konverteringen?

Har inte Bosse G skrivit något någon gång om att köra på E85 förresten?

Sigun
2008-11-16, 08:48
Hur går det med lager och annat i motorn ?, E85 är väl ganska aggresivt ?

Diesel
2008-11-16, 11:17
Tjena Martin.

Det är ingenting som är aggresivt med E85. Kanske piloten om motorn stannar för många ggr.
För övrigt så blandar jag E85 med Klotz KL100 och det blandar sig alldeles underbart.
Klotz kan blandas med ren bensin och med alkohol. Har inte hittat någon annan modell motorolja som har dessa egenskaper.

Totalt har jag eldat upp ca.2 liter soppa och har inte märkt några som helst förändringar i motorn.

// Diesel

kenneth67
2008-11-16, 18:13
du kapar väl egenteligen inte trådena alls diesel! .... det var ju ditt förslag så ... hehe men "vi" hann ju före nån annan ju *asg*

Taylorcraft
2008-11-16, 22:35
Hm..

Varför göra ett eget tändsystem när det redan finns bra grejer? Vad hände t.ex. med Runtronic-systemen?

Mvh