handdator

Visa fullständig version : V-tail



hocky
2008-12-15, 17:25
Finns det någon som kan tala om för mej hur jag ska koppla in servot till noshjulet på en V-tail.
Eftersom V-tailen både fungerar som höjd o sida så kan jag ju inte bara sätta en Y-kabel, för då svänger noshjulet även när jag ger höjd o dyk.
Jag har alltså 3 sevo. 1 till var tail och 1 till noshjulet.

T5
2008-12-15, 18:31
Sätt noshjulservot på en egen kanal tex 'gear'
Mixa 'gear' 100% till 'rudder'

hocky
2008-12-15, 18:46
Jag har bara 6 kanaler o alla e upptagna redan.
Men ok, jag kanske skulle kunna skita i flaps o lägga noshjulet där.

Palleman
2008-12-15, 19:33
Jag har bara 6 kanaler o alla e upptagna redan.
Men ok, jag kanske skulle kunna skita i flaps o lägga noshjulet där.

NEEEEEEEEEEEEEEEEJJ!! Flaps är livsviktiga grejjer :icon_pai:

Hör med Maffian om dom inte kan ta hem en såndär liten snajjsig elektronikbox du kopplar mellan mottagaren och v-tail-servona o får en utgång för nosställsservot!! :)

hocky
2008-12-15, 19:48
Får väl slå Packo en signal i morgon o höra.

Tack för hjälpen.

Taylorcraft
2009-01-10, 19:05
Den där var lite knepig, ja...

Vad har du för radio? Vad har du för plan? Mixar du V-tail internt i radion eller via separat mixer i planet?

Kanhända kan du koppla ihop noshjulet med skeven via en Y-kabel?

Where there's a will there's a way. :)

Mvh

hocky
2009-01-26, 06:04
Efter mycket luskande så finns inte dendär "snajsiga elektronikboxen" du snackar om palle, varken jag eller Packo kunde hitta något sådan.
Planet är en TopFlight Beechcraft Bonanza.
Som det är nu så har jag mixat V.tail i radion (futaba 6EXP)
Jag får nog koppla ihop noshjulet med skeven som Taylorkraft och några andra föreslagit.

Krille
2009-01-26, 07:17
Koppla in det mer skeven tycker jag. Du behöver ju ändå inte styra noshjulet under start och landning för då brukar det vara tillräckligt med blås på sidorodret så du kan styra ändå för att hålla kursen iaf på en kärra med vanligt sidoroder enligt mina erfarenheter.