handdator

Visa fullständig version : Tvåmotorig kopplingBosse G
2008-12-23, 20:31
Jag flyger en tvåmotorig elkärra med två fartreglage som bägge matas på samma ack. Det har fungerat, men jag letade länge efter anvisningar för hur man kopplar för att det ska fungera. Hittade inget på nätet.

Nu ska jag utöka så jag har två ackar och det verkar ju enkelt att bara koppla två parallella drivlinor. Men det finns en okänd faktor i sammanhanget. De bägge fartreglagens servokablar möts ju i mottagaren - plus och minus blir parallellkopplade. Kommer de att interferera mellan sig? Hur brukar man koppla sådant? Ska man cutta ena pluspolen och bara använda ena fartreglagets strömförsörjning till BEC:n för säkerhets skull?
Finns det anvisningar någon stans för flermotordrift?
Nån som vet?
Bosse G

gardstad@telia.com - svara gärna direkt om du vill.

hakank
2008-12-24, 02:17
Eftersom du inte har nån lastdelning mellan de två BEC kretsarna så kommer den ena försöka mata både mottgaren och den andra BEC:en. Alternativt kommer de försöka med att mata varandra i en slags rundgång samtidigt som mottagaren beronde på de indivuduella toleranserna i de båda BEC.en.

Om man skall köra fler ESC mot gemensam mottgare skall man presis som du påpekar koppla ur övriga BEC (genom att kapa pluskabeln) och endast ha en som försörjer.

/Håkan

Bosse G
2008-12-24, 09:25
Jag fick detta budskap även på SMF, så igårkväll efter ett glas glögg tog jag fram bultsaxen, cuttade pluskabeln och det fungerade hemma på köksgolvet. Få se om det gårlika bra på fältet!

God fortsättning på julen.
Bosse G

hakank
2008-12-26, 09:25
Är övertygad om att det kommer att funka bra!

Trevlig julflygning! (Var själv ute och flög på julafton:-) )

/Håkan