handdator

Visa fullständig version : Moment GlödstiftLongtimeprojekt
2009-01-04, 00:16
Hej

Jag har hållit på några timmar i kväll med att få igång min sprillans nya CS-1.00cc motor inköpt från Air media. Som vanligt får jag den inte att starta men den tänder hela tiden så att säga utan att motorn går igång riktigt. Jag använder glödstiftet som följde med samt att jag har nyladdade glöddrivare, 15% nitrobränsle. Men att motorn är seg i början förstår jag men nått jag inte förstår är att det är stört omöjligt att få riktigt tätt kring glödstiftets krans i toppen på cylindern, det bubblar där i kompläget. Jag har dragit åt glödstiftet så hårt jag törs men det blir ej riktigt tätt. Nu är frågan hur hårt brukar ni dra åt era glödstift utan att gängorna i toppen pajar eller nått annat hämskt händer?????

LP

Lelle
2009-01-04, 07:24
För mej låter det som om kopparpackningen har trillat bort, är inte den på plats så får du säkert läckage, eller byt den.
Min erfarenhet är att du inte behöver dra stiftet speciellt hårt.

Krille
2009-01-04, 09:32
Som sagt kolla packningen eller byt den om den är dålig.

Men det kan även vara stiftet som läcker, har hänt mig en gång så byt det om det inte hjälper med att byta packning.

kenneth67
2009-01-04, 09:47
håller med tidigare inläggare .. kolla att den lilla koppar packningen finns kvar ...
det kan också vara så att du (eller fabriken) dragit för hårt och skadat koppar packningen så den inte håller tätt .. sedan moment .. vet jag inte om det finns nån rek på ?? jag brukar dra tills det tar stopp utan att ta i och sedan ett litet snäpp till med en för ändamålet avsedd nyckel ..

lycka till med din motor ..

Longtimeprojekt
2009-01-04, 10:44
Tack för era svar. Skall testa era förslag så får vi se om det blir tätt:).

Longtimeprojekt
2009-01-05, 00:53
Hej igen

Kollade toppen runt glödstift gängan och det visade sig att färgen där var ojämn, cylindern är ju målad med röd färg. Jag puttsade av lite kring gäng hålet och sen blev det tätt. Sen prövade jag att starta den och efter en bra stund fick jag fart på den. Den gick verkligen rart den lilla motorn. Får fortsätta köra den lite mer en annan dag när det inte är så jäkla kallt för det var verkligen bistert idag kan man lugnt säga.

Lelle
2009-01-05, 07:09
Skönt att du hittade felet. Alltid trist med en motor som trilskas. Hade tänkt tipsa dej om att det kanske kunde vara någon gjutgrad som var kvar på toppen, men nu löste det sig ändå för dej.

Lycka till med flygandet i kylan.