handdator

Visa fullständig version : Hackande o fräsande motor



wesse
2009-03-25, 09:58
Jag har en fråga här..

har haft en graupermotor i min ägo som nu förvisats till Tomten i skogen(Torgny)

Den har bara bråkat genom att stå o skaka fram o tebaka när man flygit ett varav därav kört lite kärror i backan för att den inte lydde vid gaspådrag...
Den står liksom o knäpper fram o tebaka när man försöker få den att starta i luften även på marken i bland....mellan varven kan den gå problemfritt...
Har bytt fartreglage en gång o då funkade det ett litet tag men sen blev detta fenomen åter välkänt:banghead:
Om man inte drar gasen till noll då uppträder inte detta fel men det kan ju va härligt att få glidflyga lite oxå tänkte jag....

säkert ett enelt fel som stått här förut men jag finner inget just nu så jag ställer frågan..

tacksam för hjälp

//Wesse

mulder
2009-03-25, 10:04
Jag har en fråga här..

har haft en graupermotor i min ägo som nu förvisats till Tomten i skogen(Torgny)

Den har bara bråkat genom att stå o skaka fram o tebaka när man flygit ett varav därav kört lite kärror i backan för att den inte lydde vid gaspådrag...
Den står liksom o knäpper fram o tebaka när man försöker få den att starta i luften även på marken i bland....mellan varven kan den gå problemfritt...
Har bytt fartreglage en gång o då funkade det ett litet tag men sen blev detta fenomen åter välkänt:banghead:
Om man inte drar gasen till noll då uppträder inte detta fel men det kan ju va härligt att få glidflyga lite oxå tänkte jag....

säkert ett enelt fel som stått här förut men jag finner inget just nu så jag ställer frågan..

tacksam för hjälp

//Wesse

Spottar o fräser är det endast Jet-motorerna som kan göra vid uppstart.
Är det säker på att det inte är en JET:stupido2: /Mulder

Mats J
2009-03-25, 10:07
Är det en borstlös outrunner så skulle jag kolla dom små kablarna som går in i motorn. Sen skulle jag kolla så att kannan inte sabbat lindningen där framme. Sen skulle jag ta isär eländet och kolla magneterna så att dom sitter fast och är hela.
Man kan renovera elmotorer det finns tips på hur man lindar om på gobrushless.com och rcgroups.com men man ska inte ha ont i fingrarna innan man börjar linda, för det har man efteråt:)

Är nån magnet skadad ska man inte slicka/fingra på den för dom är giftiga om höljet (plätering kanske är rätt ord) är skadat.

Mvh Mats J

wesse
2009-03-25, 10:10
Spottar o fräser är det endast Jet-motorerna som kan göra vid uppstart.
Är det säker på att det inte är en JET:stupido2: /Mulder

nä det luktar inte traktorbränsle så jag är säker på att det inte är en jet:lollypop:

wesse
2009-03-25, 10:10
Är det en borstlös outrunner så skulle jag kolla dom små kablarna som går in i motorn. Sen skulle jag kolla så att kannan inte sabbat lindningen där framme. Sen skulle jag ta isär eländet och kolla magneterna så att dom sitter fast och är hela.
Man kan renovera elmotorer det finns tips på hur man lindar om på gobrushless.com och rcgroups.com men man ska inte ha ont i fingrarna innan man börjar linda, för det har man efteråt:)

Är nån magnet skadad ska man inte slicka/fingra på den för dom är giftiga om höljet (plätering kanske är rätt ord) är skadat.

Mvh Mats J


låter som motorn ska kasseras om dina råd stämmer Mats:girl_cray3:

wesse
2009-03-25, 10:14
Ett tillägg motorn fräser inte i fräsbermärkelse hmm svårt att förklara detta...vid gaspådrag från noll i luften så står den o tuggar fram o tebaka på stället o ju mer man gasar ju mer tuggar det på...
Men om man drar av gasen helt o försöker så ett par gånger då kan den starta igen...hmm skitsvårt att förklara detta med ord:banghead:

matbos
2009-03-25, 10:16
Jag har en fråga här..

har haft en graupermotor i min ägo som nu förvisats till Tomten i skogen(Torgny)

Den har bara bråkat genom att stå o skaka fram o tebaka när man flygit ett varav därav kört lite kärror i backan för att den inte lydde vid gaspådrag...
Den står liksom o knäpper fram o tebaka när man försöker få den att starta i luften även på marken i bland....mellan varven kan den gå problemfritt...
Har bytt fartreglage en gång o då funkade det ett litet tag men sen blev detta fenomen åter välkänt:banghead:
Om man inte drar gasen till noll då uppträder inte detta fel men det kan ju va härligt att få glidflyga lite oxå tänkte jag....

säkert ett enelt fel som stått här förut men jag finner inget just nu så jag ställer frågan..

tacksam för hjälp

//Wesse

Det på minner om M.Bs motor som tog slut i Dalarna den betedde sig ungefär likadant. När jag mätte upp resistansen mellan dom olika lindningarna så var värdena otroligt olika. Den är numera kasserad. 3 flygare har använt denna motor. Så dens tid var nog förbi.

DanneG
2009-03-25, 10:17
Kan även vara fartreglage, alt timingen.
Vad har du för fartreglage

Mats J
2009-03-25, 10:23
Var bara försiktig om ni testar med olika reglage för är det kortis i motorn kan reglaget brinna upp om det inte har kortslutningsskydd.

Mvh Mats J

DanneG
2009-03-25, 10:35
bästa är väl att mäta upp motorn först

wesse
2009-03-25, 10:39
Kan även vara fartreglage, alt timingen.
Vad har du för fartreglage


Grejerna ligger hos Torgny så jag få be honom o lägga in en bild eller skriva vad det är för grejor...detta har även hänt på en annan setupp jag har och den förpassade jag till Torgny oxå för jag vill han ska få sällsamma dagar med dessa motorer...men det vore kul att få veta vad som är fel o jag tror nog mest på att jag gjort något fel....

p.s ett av fartreglagen är 40 amp från graupner det vet jag....

har sett på en del filmer att andra har vid start av deras elmotorer en kort stunds hackande typ en så där 2-5 sek sen fräser motorn igång...i mitt fall måste jag lirka med gasen flera gånger innan min motor fräser igång... hmm märkligt detta

pilotkalle
2009-03-25, 15:11
Grejerna ligger hos Torgny så jag få be honom o lägga in en bild eller skriva vad det är för grejor...detta har även hänt på en annan setupp jag har och den förpassade jag till Torgny oxå för jag vill han ska få sällsamma dagar med dessa motorer...men det vore kul att få veta vad som är fel o jag tror nog mest på att jag gjort något fel....

p.s ett av fartreglagen är 40 amp från graupner det vet jag....

har sett på en del filmer att andra har vid start av deras elmotorer en kort stunds hackande typ en så där 2-5 sek sen fräser motorn igång...i mitt fall måste jag lirka med gasen flera gånger innan min motor fräser igång... hmm märkligt detta

Att den står o hackar kan vara ett tecken på att du har för stor propp, prova en mindre!

Sigun
2009-03-25, 20:41
Tror nog de är enklare än så. Elmotorer gillar helt enkelt inte gamla gråhåriga gubbar :sarcastic::sarcastic:

T.S
2009-03-26, 19:26
Tror nog de är enklare än så. Elmotorer gillar helt enkelt inte gamla gråhåriga gubbar :sarcastic::sarcastic:
Jag är glad för mina grå strå, det är värre med dom som ja inte har..:banghead:

KenPro
2009-03-26, 20:10
Låter som riktigt allvarlig fall av clogging, detta fenomen uppkommer endast på sensorlösa borstlösmotorer då reglaget ej känner av i vilken position rotorn befinner sig. Prova att programmera om reglaget eller timing så borde de försvinna åtminstone nästan helt. På borstlösa system till större rc bilar finns det sensorer som gör att motorn går betydligt mjukare vid gaspådrag. Kan ju självklart vara ett annat fel på motorn också.

wesse
2009-03-28, 16:40
om ni spolar in i denna film så är det en filmsnutt på den hackande motorn:banghead:
YouTube - Elfel hos Tomten

Sigun
2009-03-28, 21:19
2:40 börjar de föklaringarna i filmen för er som inte orkar titta på resten :)

MasterMag
2009-03-29, 19:09
Jag röstar för att du ska sänka timingen på reglaget.

pilotkalle
2009-03-29, 20:27
Mer nitro?

freddan_6
2009-03-29, 21:18
Går den emot något? Jag drog en motor lite snett i ett hemmagjort plywoodmotorfäste så att axeln gick emot kanten till hålet för axeln lite, och jag fick ungefär samma problem, svårstartad som en gräsklippare om våren. Men med lite filande på motorfästet går den igång som ingenting.
m.v.h. //Fredrik

Per P
2009-03-29, 21:27
El-skit! :banghead:

Tror problemet är att det är en GRAUPNER.....

Joacim
2009-04-03, 18:28
Vi elflygare har ju varjefall lite pulver i nosen å inte bara en massa gräsklippar ljud ;)

Är det en vanligt lindad 14polig outrunner så ställ in reglaget 8kHz 20grader timing, kolla även kablar/ kontakter mellan motor reglage.

pgrts
2009-04-07, 09:06
Jag har råkat ut för något liknande ett par gånger och senast i går.
Denna gången kunde vi faktiskt lokalisera felet till en tråd i en lindning.
Jag förutsätter att lindningen i detta fallet består av flera parallella kardeler (för att få det mjukare att linda). En tråd brast och gjorde kortis ibland.
Symptom var ibland hackande, ibland dålig kraft, någon gång full effekt.....
http://www.mfksnobben.se/images/galleri/0904/090406-04.JPG

tomasstrom
2009-09-13, 12:53
Sådär brukar en motor låta om man slår på "soft-start" på ett fartreglage. Inte en aning om du har det på men en borstlös outrunner låter exakt sådär med det påslaget (och vill inte riktigt starta). Ibland kan de hoppa igång om de får hårt gaspådrag även med soft-start men blir generellt opålitliga. Annars låter det som ett fel i inställning för timing. Allt detta är ju förutsatt att inget är defekt men det är sällsynt enligt min erfarenhet att en växelströmsmotor rör sig alls om du har brott i en kabel eller lindning.