handdator

Visa fullständig version : Kyosho extra 300sOskar Ahlm
2009-03-30, 00:32
Hej!

Jag har några frågor att ställa. Det verkade dumt att posta 3 olika inlägg i olika kategorier så jag kör allt här och hoppas på förståelse ! =)

Fråga 1&2
Först och främst står det i manualen att man kan spraya hela kärran med klar polyuruthane (felstavat möjligtvis) efter sträckning av klädseln. Undrar ifall man kan skjuta med airbrush klarlack på istället. Bör vara smidigt att torka av den efter flygning osv då. Dessutom försökte jag sträcka klädseln men utan större framgång , körde strykjärn och mikrofiber duk mellan på alla möjliga olika värme nivåer.
Fråga 3
Hur lång dubro pip , (avgas förlängning) kan man ha innan det påverkar motorn. Skulle vilja dra ner pipen under centrerat mellan landningstället så att säga.
Fråga 4
Hur gör man lättast hål i glasfiber dvs motorkåpan? har provat borra och så men det "fnasar" väldigt lätt och lacken spricker och ramlar av liksom.
Tacksam för alla svar!
Mvh Oskar Ahlm

DanneG
2009-03-31, 09:43
3. vad har du för motor? 2taktarna är mer känslig än 4taktarna. Men ta en så lång pip du vill ha och kapa den fall motorn går för dåligt.
4. Jag använder dremel i dessa fall tror det är det bästa verktyget

Krille
2009-03-31, 10:15
1 och 2
Du behöver inte spraya den med nån polerutan (felstavat) jag har aldrig gjort det och har aldrig sett någon göra det heller.
I kyosho manualen (engelska) säger det att man kan spraya med poluretan för att förhindra att klädseln skrynklar sig eller lossnar.

Men när man har eftersträckt klädsel en gång så brukar den inte skrynkla sig något mer. Och värmer man fast kanterna ordentligt samt lägger en droppe CA lim på spetsiga kanter så brukar de inte vara några problem att den lossnar heller.

Vad är det för microfiberduk och strykjärn du kör med? Sträcker inte klädseln på sig så är det för låg värme.

De du kan göra är att köra med varmluftpistol. detta tycker jag är enkelt. MEN några regler när du kör med varmluft. Håll ALDRIG varmluften still.
Rör på den konstans som när man lackerar med sprayburk. Vill inte klädseln krympa så håll lite närmare eller dra lite långsammare.
Jag brukar köra på full fart/värme och hålla ca 10cm ifrån.

Sen var försiktig runt kanter på klädseln. Risk är annars att kanten kryper in. ta alla kanter med strykjärn och öppna ytor med luft.

Wulfman
2009-03-31, 10:46
När du borrar i glasfiber ta en bit maskeringstejp av bra kvalite tejpa där du skall ha hålet, borra sedan genom tejpen.:)