handdator

Visa fullständig version : köp av 2,4 radiostyrning



ingo
2009-04-14, 11:18
ok jag har läst hit och dit om 2,4 systemen och jag funderar på att köpa en,
jag har runt 2200-2500 kr
vad tycker ni att jag ska satsa på för märke
jag tänkte ha den till flera plan i framtiden ...

DanneG
2009-04-14, 12:18
Jag har använt spektrum sedan de kom och är mkt nöjd med dem.
Futaba fungerar givetvis lika bra och ska du satsa på 2,4 tycker jag att
du ska välja någon av dessa. (min personliga åsikt)
Här har du 2 bra paket
http://www.modellhobby.com/product_info.php?products_id=3650
http://www.modellhobby.com/product_info.php?products_id=4778

Per P
2009-04-14, 15:09
Smaken är som baken. Kör själv Futaba 9C med 2,4modul o är väldigt nöjd med den!

jocke1963
2009-04-14, 15:11
Jag har en sån Futaba Daniel länkar till.
Jättenöjd, men saknar 2 finesser som Spektrum:en har, inbyggd timer och fler modellminnen, Futaban har bara 6, Spektrum 10. Varför kan de inte lägga in lite mer minne, även i de billigare apparaterna ? :(

Steffe
2009-04-14, 18:03
Jag har kört med Spektrum Dx6i sedan i höstas och är mycket nöjd.
Men se upp med priset, det skiljer mellan butikerna. Köpte min hos Goldfeeling.se för 1899 kr. Många tar över 2100 kr.
Leveranserna funkade också bra.

/Steffe:)

McRegor
2009-04-14, 18:36
Hej,
En bra lösning är att köpa en begagnad sändare typ Futaba FF9 eller liknande som har separat sändarmodul. Sen kompletterar du den med t ex Assans 2,4 GHz-system - då har du en mycket kompetent sändare som ändå inte kostat "skjortan" och dessutom billiga mottagare. Skall du köra stora/dyrbara kärror kanske du istället borde köra med Spektrums eller Futabas 2,4 GHz-system men för lite mindre/enklare kärror så fungerar Assan lite enklare system utmärkt. Med en FF9:a som grund kan du alltså komplettera med det system du själv föredrar eftersom de flesta tillverkare har Futaba-kompatibla moduler.
Även vissa Hitec-sändare har samma modulsystem som Futaba så även de bör fungera bra med Assans system.
Initialt kan du givetvis köra med den normala 35 MHz-modulen också - det har i alla år fungerat utmärkt i de flesta typer av kärror.
Men vill du köpa ett nytt billigt system så är nog Spektrum DX6i ett av de mera prisvärda. Dock är nya, billiga sändare alltid enklare än t ex en begagnad FF9:a - man får alltså som vanligt vad man betalar för även om vissa enklare är mera prisvärda än andra.
Hälsningar
Roger

Palleman
2009-04-14, 19:11
Jag använder Futabas 6EX 2.4Ghz.. Den är väldigt plastig men fungerar utmärkt. Även till heli vilket jag troligen kommer nöta mest med i framtiden ;)

Skulle jag köpt ny så skulle jag nog köpt en Spectrum Dx7, men det är nog mest pga likheten till Graupner MX som jag också har..

MonaHMFK
2009-04-14, 19:30
jag använder också Futabas 6EX 2.4Ghz. funkar kalas.

kallenalle
2009-05-09, 12:38
hos HK kostar spektrum radion 1300kr, sen blir det ju lite frakt men endå

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6508&Product_Name=Spektrum_Dx6i_Mode2_w/_6200_Rx

Mikson
2009-05-09, 12:50
Spektrum DX7! Den har det man behöver...

kallenalle
2009-05-09, 12:55
Hk har även sin egna radio http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_listCategoriesAndProducts.asp?catname=2.4Ghz+Tu rnigy&idCategory=309&ParentCat=190 behöver dock kompletteras med en 2,4 ghz modul
Det kan vara lite svårt att hitta spec på "Turnigy" men radion är egentligen en imax 9x
som HK har bytt namn på...
Maual här http://www.skyrc.us/indexhome.htm#/product/Transmitter/c9/

mvh kalle

drjoshua
2009-05-09, 14:24
DX6:an verkar bra. 10 modellminnen jämfört med 6 (Futaba 6EX) är inte att förakta. Det gjorde att jag fick byta efter ca 1 år. Jag köpte för många plan.

jocke1963
2009-05-09, 14:32
Hk har även sin egna radio http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_listCategoriesAndProducts.asp?catname=2.4Ghz+Tu rnigy&idCategory=309&ParentCat=190 behöver dock kompletteras med en 2,4 ghz modul
Det kan vara lite svårt att hitta spec på "Turnigy" men radion är egentligen en imax 9x
som HK har bytt namn på...
Maual här http://www.skyrc.us/indexhome.htm#/product/Transmitter/c9/

mvh kalle

Är du nöjd med din ? Hur är den att programmera ?
Lurar lite på Turnigyn från HC, som en extraradio. Min Futaba´s modellminne är fullt...blir så jobbigt att programmera in kärrorna hela tiden.

kallenalle
2009-05-09, 20:01
Är du nöjd med din ? Hur är den att programmera ?
Lurar lite på Turnigyn från HC, som en extraradio. Min Futaba´s modellminne är fullt...blir så jobbigt att programmera in kärrorna hela tiden.

Jag har bara haft den några dagar men jag är riktigt nöjd med den:thumbup:
Menyer och programmering tycket jag är logisk och smidig.

jocke1963
2009-05-09, 20:34
Jag har bara haft den några dagar men jag är riktigt nöjd med den:thumbup:
Menyer och programmering tycket jag är logisk och smidig.

Var köpte du den ? Med 2.4-modul ? Pris ? Pris på lösa mottagare ?

LAB
2009-05-09, 22:20
Hej Dualrate funktionen är inte ok på Turnigy radion,den försvinner när man lägger in expo.Jag kör med ändläge begrännsning och expo på stora utslag och på dom små utslagen får man köra utan expo annars verkar den ok.

andreas77
2009-05-10, 12:41
Hk har även sin egna radio http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_listCategoriesAndProducts.asp?catname=2.4Ghz+Tu rnigy&idCategory=309&ParentCat=190 behöver dock kompletteras med en 2,4 ghz modul
Det kan vara lite svårt att hitta spec på "Turnigy" men radion är egentligen en imax 9x
som HK har bytt namn på...
Maual här http://www.skyrc.us/indexhome.htm#/product/Transmitter/c9/

mvh kalle

Hej,

Jag har mer eller mindre bestämt mig för att beställa denna radio ifrån HK. Det jag funderar över är vilken typ av batterier man kan använda, är det lösa AA celler som gäller eller går det att använda en lipo ack? t.ex denna: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6955&Product_Name=ZIPPY_Flightmax_2500mAh_Transmitter_P ack_(Futaba/JR)

Mvh Andreas

LAB
2009-05-10, 15:31
Hej,

Jag har mer eller mindre bestämt mig för att beställa denna radio ifrån HK. Det jag funderar över är vilken typ av batterier man kan använda, är det lösa AA celler som gäller eller går det att använda en lipo ack? t.ex denna: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6955&Product_Name=ZIPPY_Flightmax_2500mAh_Transmitter_P ack_(Futaba/JR)

Mvh Andreas

Det är en lös batterihållare för 8st AA,Jag köpte nytt sändarack o lödde om kontakten.

Corsair
2009-05-10, 16:13
Hej Andreas, hoppas du inte får problem med den radio du tänker på HK, lägg till några kronor och köp radion i sverige i stället, om olyckan är framme så finns det support, har HK det...:1dontknow:
Samtidigt så är du med att våra lokala handlare kan finnas kvar..:thumbup:
"Gå inte över ån efter vatten"

andreas77
2009-05-10, 22:21
Det är en lös batterihållare för 8st AA,Jag köpte nytt sändarack o lödde om kontakten.

Okej, tack! Jag beställde en sån här nu och hoppas att den passar:
Rhino 2620mAh 3S 11.1v Transmitter Lipoly (http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7346&Product_Name=Rhino_2620mAh_3S_11.1v_Transmitter_Li poly_Pack)

Mvh Andreas

andreas77
2009-05-10, 23:19
Hej Andreas, hoppas du inte får problem med den radio du tänker på HK, lägg till några kronor och köp radion i sverige i stället, om olyckan är framme så finns det support, har HK det...:1dontknow:
Samtidigt så är du med att våra lokala handlare kan finnas kvar..:thumbup:
"Gå inte över ån efter vatten"

Hej,

Hmm.. du har definitivt en poäng i det du säger. Handlar man från HK så får man ju nästan räkna med att inte ha någon garanti/support om något strular. Klart man helst vill stödja lokala handlare, men samtidigt är det svårt att bortse helt från priset, speciellt när man som jag är ny och måste inhandla allt.. radio, ackar, laddare, fartreglage m.m. m.m.. det drar iväg ändå. Har dock även beställt saker från en svensk handlare idag, så förhoppningsvis har jag dragit ett litet strå till stacken iaf.. :)

mvh Andreas

drjoshua
2009-05-11, 09:53
Köp dig en radio i Sverige av ett känt märke. Prismässigt kan man tänka så här:
Även om radion är dyr så se det som en väl gjord investering, slå ut kostnaden på varje plan du använder, köp en Kinamotor till planen istället och du har radion betald. Fint va. :-)
Köper du ett dåligt/mindre bra fungerande servo kanske du kraschar ett plan. Köper du en strulande radio, har du snart inga plan kvar!

Corsair
2009-05-11, 14:59
Hej Andreas
"drjoshua" har tänkt till, bra inlägg...:thumbup:

Denke
2009-05-14, 08:23
hos HK kostar spektrum radion 1300kr, sen blir det ju lite frakt men endå

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6508&Product_Name=Spektrum_Dx6i_Mode2_w/_6200_Rx

Sändarna brukar skickas med EMS och då ryker du troligen på ca 350:- i moms & avgifter.
Så troligen kommer DX6i från HK kosta ca 1900:- med frakt, så jag skulle aldrig köpa något därifrån om det inte skiljer mer...

andreas77
2009-06-02, 21:55
Hej Andreas, hoppas du inte får problem med den radio du tänker på HK, lägg till några kronor och köp radion i sverige i stället, om olyckan är framme så finns det support, har HK det...:1dontknow:
Samtidigt så är du med att våra lokala handlare kan finnas kvar..:thumbup:
"Gå inte över ån efter vatten"

Okej, måste ju erkänna att du fick rätt, iaf delvis! Jag beställde Turnigy radion med tillhörande 2.4mhz modul. När jag fick hem radion så upptäckte jag att trottelkanalen inte funkade som den skulle, kul! :banghead: Kändes ju inte direkt lockande att skicka tillbaks den och betala dyr frakt så jag fick börja felsöka själv. Visade sig vara en trasig potentiometer som jag dock lyckades laga. (Kan kanske vara värt att nämna att det är samma spakpaket/potentiometrar som i Spectrum DX6i). 2.4Mhz Turnigy modulen (corona fhss) har väl inte direkt fått lysande kritik heller när man läser runt på olika forum, men det har iaf funkat för mig hittills.

Summa sumarum kan man väl ändå säga att det trots allt har varit ett ganska prisvärt köp (~1000kr för radio/modul/mottagare/moms) med tankte på vad en radio med motsvarande funktioner kostar annars, men man bör som sagt vara väl medveten om att kvalitetskontroll/garanti/support är lika med noll, lödkolvsvana rekommenderas.. :)

/Andreas

Nexus
2009-06-03, 21:37
Min råd gott är ge dig bra råd för att bättre köpa i sverige så du kan får bra service hos dom om det är nåt händer problem i din Radiosändare helst köpa i Sverige vad jag kan ge dig gott råd och det är upp till dig att du får fundera på detta

MVH Steve