handdator

Visa fullständig version : hur para ihop Corona mottagare och modul?



DennanHMFK
2009-05-05, 12:59
Tjabba!

fick idag hem en Corona CR4D 2.4ghz mottagare, som ska passa till min Cornona CT8F Modul... så långt är väl allt bra?

men när jag ska para ihop dom, så blinkar mottagaren bara 2gånger och sedan händer inget mer.
enligt manualen jag fann på nätet så ska den efter ett par sekunder börja blinka snabbare och så ska det vara klart?!

jag har fräscha batterier 6v till mottagaren.

testat med och utan servon inkopplade.

tips på hur jag får fart på detta?

Stig Johansson
2009-05-05, 15:19
Hej

Som helt nybliven Corona ägare så har jag läst manualen och jag har gjort enligt denna o då funkar det

Se till att sändaren står i PPM läge

Håll in knappen på modulens baksida och slå på sändaren. När strömmen är påslagen släpp knappen

Tryck in knappen på mottagaren och slå på strömmen

När mottagaren blinkat 2 ggr så slå av både sändare o mottagare

Slå därefter till strömmen på mottagaren och därefter på sändaren. Nu skall detta ske utan att några knappar trycks in)

Stig

sundqvistjohan
2009-05-05, 15:56
Om jag kommer ihåg rätt när jag band min Corona-mottagare så funkade det inte med ström från fartreglaget till mottagaren (bec-krets). Men med ett 4,8V mottagarbatteri direkt i mottagaren (inga servon kopplade) gick det däremot bra att binda. Efter bindningen funkar det givetvis att mata ström från fartreglaget.

En "bugg" som min mottagare har är att den ibland måste startas om. Dvs. när man kopplar i acken första gången går det inte att styra alls. Då är det bara att koppla ur och koppla i igen, sedan funkar det. Kommer inte ihåg vilken version av mottagare och modul jag har. Antagligen den första versionen.

http://i101.photobucket.com/albums/m55/sundqvistjohan/Lisa006.jpg

DennanHMFK
2009-05-06, 09:46
jaja.. bara köpa ny mottagare nu.. tro jag brännde den jag hade :(

Krille
2009-05-06, 10:02
Kan vara fel på mottagaren också.

Jag har en mottagare i min rc-bil (spektrum 3kanal) och den har fungerat bra hela tiden. Den fungerar bra nu också att köra med MEN det går inte att binda om den (har använt den mellan 2st bilar förut). Har funkat förut utan problem men inte nu längre.
Jag har provat en annan mottagare å göra exakt samma steg å det fungerar som det skall.

DennanHMFK
2009-05-08, 19:55
fick hem en ny mottagare idag, 8kanalare.

lyckades inte para ihop den som det står på nätet (2blink + massa blink), funkar endå.. DOCK om man startar mottagaren först, sedan sändaren. :S

låter inte riktigt säkert tycker jag. hehe

McRegor
2009-05-08, 21:22
Hej Dennan,
Inte för att det hjälper dig men jag har ett antal Assan-mottagare (drygt 10-talet tror jag) och har inte haft ett enda problem med varken bindning eller funktion under det år jag flugit med det systemet. Jag kör en Assan Futaba-modul i mina Futaba 9C resp 10C-sändare. Tyvärr har ju Corona-systemet både förändrats under resans gång (=tidiga varianter ej kompatibla med senare) samt uppenbarligen också haft bl a vissa bindnings- och uppstartsproblem så av de billiga Kina-systemen så är Assans definitivt det jag rekommenderar.
Inte mycket hjälp för dig men kanske för andra som står i valet och kvalet....
Hoppas hursomhelst att det löser sig för dig.
Hälsningar
Roger

DennanHMFK
2009-05-09, 00:27
jag fick det att funka till sist. :)
kan ju dock ge lugnande nyheter om att det inte ska sitta i något flygetyg, utan i min 1:10 elbil. ;)

hoppas på att kunna testa bilen med 2.4an i morgon :)

DennanHMFK
2009-05-09, 16:07
här kommer en update. ;)

efter en del testande, så kom jag fram till att: slå på sändaren och låt den stå i 4-6sekunder innan man startar bilen/mottagaren, då funkar det direkt! hehe

har dock inte varit ute för test, men räckvidden är helt okej i vårat lilla vardagsrum ;)