handdator

Visa fullständig version : Behöver tips på bra "nybörjar plan"lill-jeppe
2009-05-12, 19:09
Hej jag är en kille på 13 år
Jag är sugen på att börja flyga lite så vad jag nu behöver är lite tips på bra så kallat "nybörjar plan" antingen som byggsats eller färdigt det får gärna vara ganska stryktåligt :) Jag har kört rc bil sedan 2006 och ävan byggt en svävare för inte allt för länge sedan så jag har väl lite erfarenhet av sånt här :thumbup:

kenneth67
2009-05-12, 19:32
hmm nu ska vi se .. tycker du ska satsa på en yak 3 meter minst i spännvidd åsså en jäkla stor motor till den ! skämt å sido det finns en uppsjö med plan att börja med ! men något som många talar sig varma om just när det gäller stryktåligt samt ganska lätt fluget är ju multiplex easy star framför allt är den ju lätt att reparera

lika många olika tips som svar lär du få så det blir ett svårt val

Sigun
2009-05-12, 20:45
Hej Jesper
Jag rekomenderar dig att titta igenom följande trådar på forumet då frågan redan ställts ett antal gånger

Tråd nr 1 Hur svårt plan kan man börja med? (http://www.rcflyg.se/forum/showthread.php?t=21827&highlight=Nyb%F6rjare)

Tråd nr 2 Nybörjare hjälp (http://www.rcflyg.se/forum/showthread.php?t=22800&highlight=Nyb%F6rjare)

Tråd nr 3 Nybörjartips, tack! (http://www.rcflyg.se/forum/showthread.php?t=23297&highlight=Nyb%F6rjare)

Det är bara några av trådarn som finns på forumet, vill du hitta mer så använd dig av "Sök" funktionen i forumet http://www.rcflyg.se/forum/search.php

Mitt hetaste tips är att köpa en simulator på Claes Ohlsson eller Teknik Magasinet, de kostar 200kr och där kan du lära dig hur man styr planet. När du känner att du behärskar start och landningar i simulatorn kan du plocka fram ditt nyinköpta plan och ut och flyga med det.

Mitt andra tips är att besöka en modellflygklubb och att få testa att flyga dubbelkommando med deras skolkärra. Nu vet jag inte vart du bor men det finns säkert en modellflygklubb i närheten av du bor.

Här är en sida med de flesta modellflygklubbar som finns i Sverige. http://www.freewebs.com/propellerhead/index_eniro.htm

Välkommen till Rcflyg.se och hoppas du kommer tycka det är en kul hobby. När man väl prövat på att flyga vill man aldrig mer sluta :)

/Martin

jocke1963
2009-05-12, 23:25
Välkommen till Rcflyg.se och hoppas du kommer tycka det är en kul hobby. När man väl prövat på att flyga vill man aldrig mer sluta :)

/Martin

AMEN !! :thumbup: