handdator

Visa fullständig version : Mottagarproblem



rnermfors
2009-05-15, 17:05
Hej
Jag behöver nog lite hjälp. Jag har problem med att accvarnaren visar rött då alla (5 futaba standard) servona aktiveras fast accen är nyladdad. Även mottagaren flippar fast man bara andvänt 300mamp av 2100. Jag har provat byta till nya accar (2700), annan kristall, annan mottagare, kopplat förbi strömbrytaren men inget funkar. Kan kanske tänkas att det är något eller flera servo som spökar. Kan man mäta hur mycket ett servo drar? Eller har någon annan något tips om vad det kan vara eller hur man mäter ut problemet.:banghead::banghead::banghead:
HJÄLP

Mvh Robban

LAB
2009-05-15, 18:29
Hej har du kollat vilken spänning ackvarnaren står på?Det brukar finnas en brytare för 4,8 el 6volt

rnermfors
2009-05-15, 18:44
Den står på 4,8v
Robban

Ludde
2009-05-15, 18:49
prova att ta ur ett servo åt gången så ser du om det är något speciellt av dessa,
annars kan klena kablar eller dålig kontakt spöka lite..

rnermfors
2009-05-15, 19:59
Har provat detta med och kan inte märka något.
Tack i alla fall
Robban

rnermfors
2009-05-15, 20:01
Kan man mäta servo? Hur mycket dom förbrukar?

2009-05-18, 18:57
Det borde ju funka med en tångamperemeter runt strömkabeln och se hur mycket förbrukningen ökar när du använder servot.

Krille
2009-05-18, 19:21
Testa å byta ackvarnare!
du kan fått en som är trasig.

rnermfors
2009-05-18, 20:30
Jag har provat detta också.

Jag ska testa med en sån där tång. Jag tror där finns folk på klubben som har sånt.

En fråga till, till er som kan det här med elektronik. Jag har köpt en modell som enligt ritning så ska vajrarna till sidrodert korsas vilket medför att dom gnids mot varanda inne i kroppen. Är detta vettigt? Man har ju hört att metall mot metall stör mottagaren . Hade en tanke på att trä på ett par sugrör eller något.
Mvh Robban
Mvh Robban

Mr J
2009-05-18, 21:06
Jag har en som brukar ligga i bilen, så bara säg till så får du låna den.

Det verkar som att det ska bli fint väder i morron kväll, så jag tänkte köra innom fältet på väg hem från jobbet...

Håkan L
2009-05-19, 00:35
Hej
Jag behöver nog lite hjälp. Jag har problem med att accvarnaren visar rött då alla (5 futaba standard) servona aktiveras fast accen är nyladdad. Även mottagaren flippar fast man bara andvänt 300mamp av 2100. Jag har provat byta till nya accar (2700), annan kristall, annan mottagare, kopplat förbi strömbrytaren men inget funkar. Kan kanske tänkas att det är något eller flera servo som spökar. Kan man mäta hur mycket ett servo drar? Eller har någon annan något tips om vad det kan vara eller hur man mäter ut problemet.:banghead::banghead::banghead:
HJÄLP

Mvh Robban

Många som kommer att drabbas av detta problem i framtiden, med dagens starka snabba servon.
Det är helt enkelt mottagaren som inte har kapacitet nog att skicka iväg så mycket ström som behövs till servona.
Servona stjäler all ström så att mottagaren riskerar att bli strömlös.
Åker man en PPM mottagare så kan detta upplevas som störningar i luften.
PCM och 2,4GHz mottagarna har däremot en annan liten egenskap.
Om dom blir strömlösa så förlorar dom signalen för ett kort ögonblick, och detta lilla ögonblick kan göra att man förlorar kärran, och får bära hem den i en plastpåse.
Ett par enkla tips. Man kan naturligtvis köpa sej en rejäl PowerBox, men det är lite ”overkill” i dom flesta fallen tycker jag själv.
Koppla bort strömbrytaren och se om detta hjälper. Skippa den ”vanliga” strömbrytaren och skaffa en rejäl vippströmbrytare som orkar med lite ström.
En sista utväg är att tillverka sej ett kablage, som gör att man kopplar servona direkt till batteriet.
Koppla in alla servona som vanligt i mottagaren.
”Tjuva alla röda kablar på alla servona occh tvinna ihop dom. Likadant med alla svarta kablar.
Löd på t.ex. en Deans Style kontakt i dessa ändar.
Koppla in servona direkt på batteriet. Klart. Och dina bekymmer är troligen borta.
Har själv råkat ut för detta fenomen eller problem, så jag talar av erfarenhet.
Skaffa en accvarnare till alla era kärror. Koppla in den i mottagaren. Slå på strömmen och rör på alla rodren.
Går accvarnaren ner på rött vid något tillfälle, är det dags att använda sej av ovanstående lilla tips.

Håkan Lindström

rnermfors
2009-05-19, 16:16
Har du en separat acc till servona då och en till mottagaren eller kopplar man in mottagaren på samma acc som servona.
Endast den vita servokabeln ska alltså kopplas till mottagaren?
Robban

rnermfors
2009-05-19, 16:25
Jag har en som brukar ligga i bilen, så bara säg till så får du låna den.

Det verkar som att det ska bli fint väder i morron kväll, så jag tänkte köra innom fältet på väg hem från jobbet...

Tack jag lånar den gärna men hinner inte idag. Jag har alltid planet med mej på fältet så vi träffas säker där någon annan dag.
Mvh Robban

Håkan L
2009-05-19, 19:36
Har du en separat acc till servona då och en till mottagaren eller kopplar man in mottagaren på samma acc som servona.
Endast den vita servokabeln ska alltså kopplas till mottagaren?
Robban

Jag har kopplat till en enda mottagar acc, men det kan man göra som man vill.
Alla tre kablarna går in i mottagaren.
Endast röd och svart kabel "tjuvas" och kopplas direkt till batteriet.
skall också tillägga att detta tips kommer från en flygar kompis till mej, så det är inte mitt eget påhitt, men det funkar väl.
Vill du koppla in två mottagar accar så får vi inom kort hem denna lilla simpla pryl.
http://www.aircpro.com/airc/homepage.nsf/CatalogByCategory/95F8598A408CACEEC12575B800735A12?OpenDocument&CartID=7550-
Eller denna för riktigt stora strömuttag
http://www.aircpro.com/airc/homepage.nsf/CatalogByCategory/8F341E03D219C853C12575B80073A90A?OpenDocument&CartID=7550-
MVH
Håkan