handdator

Visa fullständig version : "Slirande" borstlös motor



LiPoDude
2009-05-16, 09:32
Håller på att bygga en 120cm edge 540 och har ett 40amp ESC (AboveAll v1) och deras 3813-18 motor (fullkontroll prylar). Jag testar för tillfället med en 13x4 prop & 4S1P acc. När jag kör på 75% - fullgas så börjar det tjuta i motorn och propellern ser ut som att den slirar och dragkaften avtar. Dock är det inte propellern som slirar utan nåt annat knepigt som händer (har markerat med penna på motoraxeln och propellern). Min tanke är att det kanske är fartreglaget som inte hinner med, kan det ha nåt med timing inställningen att göra? Skall göra fler tester, men har inte tid just nu, så ifall nån där ute har fina ideer så är dom välkommna. Kanske inte är läge att köra mer än 3S här.. Men jag tänkte dra ned strömmen men samtidigt ha kvar effekten.

Ålänning
2009-05-16, 09:36
Så där lät en motor för mig också förut. Ställde om timingen
med en fartreglageprogrammerare, sen vart det full ös. =)

LiPoDude
2009-05-16, 10:09
Låter lovande, skall testa det härnäst, ställde du upp (high) eller ned timingen?

gimbo
2009-05-16, 11:03
Samma sak för mig med samma fartreglage och motor.... Funkar fint när du fixat timingen. Har för mig att jag ställde min på high (90% säker).

Står rätt bra i manualen hur du spakar till rätt timing.

Sedan slog jag av motorbromsen också.

LiPoDude
2009-05-16, 13:43
Yes!. Nu funkar det finfint.
Ställde om till 'high' på timing (broms var redan av).
Lite väl mycket kräm i kärran måhända... peakar på 700W (57 Amp) vid fullt pådrag.
Dock är ju motorn speccad till 400W max så det känns lite sådär. ca 200W hade jag stabilt runt 50% gas. Hört att det blir som värst vid statiskt belastning (när jag sitter o håller i...) men är det värt att testa med denna setup i luften (Har eagletree för loggning) eller är risken stor att det kör ihop sig helt?? Har inga mindre propellrar liggandes :)

freddan_6
2009-05-16, 22:52
Du bränner nog motorn om du fullgasar när du provar. Kör med max 75% gas om du provflyger med din setup och kolla sen på wattsup vad du använde. Kanske prova utslagsbegränsning på gaskanalen?
m.v,h. //Fredrik