handdator

Visa fullständig version : nybörjare



his
2009-05-27, 20:44
Tjena

Har länge varit intresserad av rc flyg och tänkte snart börja med detta
har lite planer på att köpa en cessna från teknikmagasinet
för 1000 kronor, är detta plan något för en nybörjare? Finns det
möjlighet att använda sändaren man får med till andra plan man
kanske skaffar i framtiden. Eller bör man köpa riktig radio direkt
och något enklare elflyg utan radio? Är helt grön och skulle behöva
lite hjälp

jocke1963
2009-05-28, 00:10
Först: Välkommen in i en underbar hobby !
Antingen tröttnar du efter ett tag och ger upp, eller så blir du som alla oss andra, man köper fler o fler plan hela tiden, mer o mer avancerade... :)

Sen: Sök på nybörjartrådarna härinne via sök-funktionen, där får du mkt matnyttigt.

Sist: Köp en simulator det första du gör, då får du ett hum om hur det är att flyga rc. Det kan vara trögt i början, man tycker man kraschar HELA tiden, men i simulatorn på datorn kostar ju krascherna ingenting, mer än ett stukat självförtroende, och känslan när det släpper, att DU KAN FLYGA, den är helt underbar ! :thumbup:
Finns billiga sim:ar för en tvåhundring på Clas Olson och Teknikmagasinet. Radio-dummyn som medföljer kan även användas till andra flygsimulatorprogram...

Johan_1337
2009-05-30, 01:46
http://www.mft.nu/ den adaptern dom har där tror ni den funkar till alla rc simulatorer?

tänkte om man kunde fixa Phoenix's mjukvara ''på annat håll'' och sedan använda den adaptern

jocke1963
2009-05-30, 12:53
http://www.mft.nu/ den adaptern dom har där tror ni den funkar till alla rc simulatorer?

Vilken adapter menar du ?

_Nik_
2009-05-30, 17:15
http://www.mft.nu/ den adaptern dom har där tror ni den funkar till alla rc simulatorer?

tänkte om man kunde fixa Phoenix's mjukvara ''på annat håll'' och sedan använda den adaptern


Nej som svar på båda frågorna.


/Nik - läppflygare #1

Fatlou
2009-05-30, 19:28
Jag lärde mig flyga med Artech Cessna 182 från teknikmagasinet.
Tycker det är ett bra plan att börja med.

Lättflugen, tålig och inte alls avancerad.
När du köper planet så köp en vinge eller två extra. lär behövas....

Johan_1337
2009-05-31, 23:47
Vilken adapter menar du ?

om du går in på RC-flygsimulator så finns det en USB adapter

jocke1963
2009-06-01, 02:09
om du går in på RC-flygsimulator så finns det en USB adapter

Jo, men jag förutsatte att du inte har någon sändare, då måste man ändå ha en "sändar-dummy", dvs typ en sån du kan köpa på ClasOlsson.
Har du redan en radio är det en annan sak.. :)

Johan_1337
2009-06-02, 23:41
Jo, men jag förutsatte att du inte har någon sändare, då måste man ändå ha en "sändar-dummy", dvs typ en sån du kan köpa på ClasOlsson.
Har du redan en radio är det en annan sak.. :)

jo de vet jag men jag funderar på att köpa en trainer och då tänkte jag att om de e me en radio av känt märke skulle man ju kankse kunna använda en sådan.